Skip to main content

De nieuwe HOKA ONE ONE Speedgoat 4 staat voor een uitdaging. De nieuwste toevoeging aan HOKA’s aanbod van trailschoenen mag haar voorganger gaan overtreffen. De Speedgoat 3 was al een zeer populaire keuze onder de neutrale lopers die zich graag off road begeven. Wij nemen de nieuwe vlaggendrager van HOKA onder de loep en pluizen voor je uit of de Speedgoat 4 haar goede naam eer aan doet.

Shop de HOKA ONE ONE Speedgoat 4

De basisprincipes van HOKA ONE ONE zijn simpel; gebruik lichtgewicht materialen, voeg een goede dosis demping toe en creëer een wijde tussenzool met voldoende meta-rocker om je naar voren te stuwen. Het resultaat; je vliegt zo die bergen af. Want daar vindt HOKA haar roots, in het downhill running. HOKA heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Van een kleine eigenwijze nieuwkomer in de hardloopwereld is het merk in slechts enkele jaren uitgegroeid tot een zeer volwassen en goedlopend merk wat steeds meer hardlopersharten verovert. Één van haar bestsellers? De HOKA ONE ONE Speedgoat.

HOKA ONE ONE Speedgoat 4 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

HOKA ONE ONE Speedgoat 4
Een wijdere voorvoet dan de Speedgoat 3
Single layer Mesh-bovenwerk
Betty Fly EVA-tussenzool
Vibram MegaGrip-slijtzool met 5 mm noppen

Kan goed nog beter?

De HOKA ONE ONE Speedgoat 3 was al een heel goede trailschoen, zeker voor het lopen van lange afstanden. Dus eigenlijk wilde HOKA het recept van deze bestseller niet teveel veranderen. Maar uit feedback van vele lopers en haar eigen athleten bleek dat er altijd ruimte is voor verbetering. Een hekelpuntje van de Speedgoat 3 was de nauwe voorvoet. De HOKA ONE ONE Speedgoat 4 is wijder geworden bij de voorvoet, 1 mm om precies te zijn. Dit klinkt natuurlijk als ‘erg weinig’. Het is ook zeker niet veel, maar het kan net dat verschil maken tussen een iets benauwd gevoel bij de voorvoet of precies genoeg ruimte. Waar haar voorganger dus voor veel lopers iets te nauw uitviel, durven we te zeggen dat dit probleem bij de Speedgoat 4 is verholpen.

HOKA ONE ONE Speedgoat 4
HOKA ONE ONE Speedgoat 4

Vernieuwd bovenwerk

De grootste verandering zit in het bovenwerk van de Speedgoat 4. Het nieuwe Single Layer Mesh-bovenwerk bestaat uit één laag, waardoor het ademend vermogen toe is genomen. Het ademend vermogen van de Speedgoat 3 was ook goed, dus wat dat betreft ontstaat er weinig verschil. Maar het bovenwerk is ook sterker en duurzamer geworden, wat we dan wel weer erg fijn vinden. Trailschoenen krijgen behoorlijke klappen te verduren, dus een duurzamer bovenwerk is iets wat je eigenlijk alleen maar aan kunt moedigen. De 3D overlays van de Speedgoat 4 geven extra ondersteuning bij de middenvoet. Dit draagt bij aan een overall stabieler gevoel. Een kleine kanttekening bij dit stuggere bovenwerk bij de middenvoet; hierdoor verliest het bovenwerk wat flexibiliteit en moet het iets inleveren op comfort. Het draagt daarentegen wel weer bij aan een beter lockdown gevoel. De vernieuwde tong is dunner geworden, maar dankzij haar nieuwe asymmetrische ontwerp hoef je niet bang te zijn dat de veters een snijdend gevoel veroorzaken. Nieuw toegevoegde uitsnedes in de tong dragen bij aan dat verbeterde ademend vermogen.

Luxe loopervaring

Volgens HOKA is het vernieuwde EVA-materiaal in de tussenzool lichter geworden en iets verbeterd waardoor de schoenen responsiever zijn geworden. Een klein feitje wat wel even gemeld dient te worden; de Speedgoat 4 is grofweg 10 gram zwaarder geworden dan haar voorganger. Het vernieuwde bovenwerk heft de op dieet gezette tussenzool dus op. Nu blijft de Speedgoat een trailschoen die behoorlijk demping geeft, dus is het zwaardere gewicht niet vreemd. Hier wordt de Speedgoat ook zeer voor geliefd. Het blijft daardoor de afweging; wil je veel demping? Dan lever je uiteindelijk eigenlijk altijd in op responsiviteit. Wil je veel responsiviteit? Dan lever je in op demping. Het sterke kenmerk van de Speedgoat is de gebalanceerde invulling die de schoen hieraan geeft. De Speedgoat 3 zat al dichtbij perfectie, dus deze formule is meegenomen naar de Speedgoat 4. Een wijs besluit, denken wij. De keerzijde van de dempingsmedaille is dat je niet enorm veel grondcontact ervaart. Maar voor iedereen die hier heel bewust kiest voor een zeer comfortabele loopervaring, met name als je graag lange afstanden over technische trails loopt, zal dat mindere grondcontact te overzien zijn.

HOKA ONE ONE Speedgoat 4

The Goldilocks principle of trailrunning.

Waar HOKA’s Stinson behoorlijk veel demping geeft, geeft de Speedgoat net genoeg comfortabele demping. De slijtzool met haar 5 mm noppen heeft een agressieve look and feel, maar is niet enkel gemaakt voor modder of zachte ondergronden. Op rotsen en stenen kom je met de Speedgoat ook goed uit de voeten. De Speedgoat geeft van alles net genoeg en is daarom niets voor niets een succesverhaal binnen de trailwereld. De HOKA ONE ONE Speedgoat 4 zet deze reputatie zeker voort.

Shop de HOKA ONE ONE Speedgoat 4

De HOKA ONE ONE Speedgoat 4 is met haar vernieuwde bovenwerk en haar ruimere voorvoet een mooie nieuwe toevoeging aan de Speedgoat-serie. Het zwaardere gewicht is niet per se een stap in de goede richting. Maar dankzij het solide ontwerp van HOKA’s bekende dikke tussenzool, gecombineerd met de Meta Rocker-technologie en de Vibram MetaGrip-slijtzool zul je dit tijdens je trailruns niet echt opmerken. De Vibram MetaGrip-slijtzool die zich ook in de Speedgoat 3 al heeft bewezen, geeft immers zoveel grip en tractie dat jij je aandacht volledig bij je technische trail of die mooie omgeving tijdens je run door de duinen kunt houden. Wie kan zich dan eigenlijk nog druk maken om iets extra gewicht. Nog een klein pluspuntje van de nieuwe HOKA ONE ONE Speedgoat 4; de trailschoenen zijn ook verkrijgbaar met een GORE-TEX bovenwerk. Een mooie toevoeging voor alle avontuurlijke lopers die zich niet laten tegenhouden door een buitje. Zoals HOKA zegt; go everywhere, run everything.

Nieuwsgierig geworden? De HOKA ONE ONE Speedgoat 4 shop je hier in onze webshop. Wil je de hardloopschoenen liever eerst even passen? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
4 mm
Gewicht
ca. 306 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Trailschoenen
Nieuw

HOKA ONE ONE
Speedgoat 4

Dames

HOKA ONE ONE Speedgoat 4
Shop HOKA ONE ONE Speedgoat 4
Nieuw

HOKA ONE ONE
Speedgoat 4

Heren

HOKA ONE ONE Speedgoat 4
Shop HOKA ONE ONE Speedgoat 4
Zie ook

Alle HOKA
schoenen

Overzicht

HOKA ONE ONE mach 3
Shop alle HOKA-schoenen