Skip to main content

De HOKA ONE ONE Elevon 2 is de tweede editie van het succesvolle Elevon-model. De originele Elevon deed in 2018 haar intrede als opvolger van het HOKA ONE ONE Vanquish-model. De Elevon werd snel populair als zeer lichte, neutrale hardloopschoenen waar je gemakkelijk snelheid mee maakt. De HOKA ONE ONE Elevon 2 komt uit HOKA’s Fly-serie. In deze blog nemen we de hardloopschoenen onder de loep om erachter te komen of de Elevon 2 je net zo over de weg laat vliegen als haar voorganger.

Shop de HOKA ONE ONE Elevon 2

HOKA heeft haar uitgebreide collectie hardloopschoenen in drie silo’s ondergebracht, te noemen ‘Glide’, ‘Fly’ en ‘Sky’. De Glide-collectie bestaat onder andere uit de Bondi, Clifton, Rincon, Gaviota en Arahi. Deze hardloopschoenen staan bekend om HOKA’s zeer goede demping, het zachte gevoel en de natuurlijke en soepele afwikkeling. In de Sky-collectie vind je de trailschoenen en all-terrain schoenen, zoals de Speedgoat, de Challenger ATR, de Stinson ATR en de Mafate Speed. Deze staan voor veelzijdige grip en beschermende demping. De HOKA ONE ONE Elevon 2 deelt het ‘Fly’-label met de Mach, de Cavu en het paradepaardje de Carbon X. Deze specifieke silo is all about speed. De schoenen geven een energiek en responsief gevoel.

HOKA ONE ONE Elevon 2 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

HOKA ONE ONE Elevon 2
Asymmetrische tong met openingen voor een hoger ademend vermogen
Vernieuwd Engineered Mesh-bovenwerk met meer ondersteuning bij de middenvoet
Een ProFly-tussenzool die bestaat uit twee lagen met verschillende hardheden
De Meta-Rocker laat de voeten soepel afwikkelen

Sneller uiterlijk

De HOKA ONE ONE Elevon 2 is in uiterlijk met name sneller en stoerder geworden. De originele Elevon bevatte ook een bovenwerk van Mesh-materiaal. In de Elevon 2 is Engineered Mesh gebruikt voor een hoger ademend vermogen. Ook is er meer structuur in aangebracht voor een betere ondersteuning van de midden- en voorvoet. De geïntegreerde Anatomical Support Wings vind je bij het vetersysteem. Hier zijn twee lagen toegepast, ieder met ‘vleugels’ die iets uitsteken waar je veters doorheen geregen zijn. Doordat de twee lagen samenwerken en apart van elkaar kunnen bewegen, biedt het vetersysteem een persoonlijke pasvorm wanneer je de veters aantrekt. Ook geeft dit een heel stevig lockdown gevoel. Het voetbed is iets zachter geworden. Hierdoor ervaar je meer direct comfort als je de schoenen aantrekt. Het vernieuwde bovenwerk van de Elevon 2 is licht van gewicht, waardoor de Elevon verder bouwt op haar reputatie als lichtgewicht, everyday trainer. Oftewel; een ideale lichtgewicht hardloopschoen voor je dagelijkse run.

HOKA ONE ONE Elevon 2
HOKA ONE ONE Elevon 2

Zelfverzekerd op weg

De ProFly-tussenzool bevat dempingsmateriaal van twee verschillende hardheden. Dit was ook terug te vinden in de originele Elevon. Deze combinatie viel goed in de smaak onder de Elevon-dragers, waardoor deze meegenomen is naar de nieuwe Elevon 2. Wel is de samenstelling van de tussenzool herzien. Dit geeft een zachtere hak die meer demping geeft en een responsievere voorvoet die juist een energieker gevoel geeft als resultaat. Ook bevat de Elevon 2 een dieper Active Foot Frame dan haar voorganger. Het Active Foot Frame zorgt ervoor dat je voeten als het ware in de tussenzool verdwijnen in plaats van op de tussenzool rusten zoals bij veel hardloopschoenen het geval is. Doordat je voeten in de Elevon 2 dieper in de tussenzool omsloten worden, geeft dit een stabieler gevoel tijdens het hardlopen. Zo worden je voeten ondersteund zonder dat daar beperkende blokjes of technologieën voor nodig zijn. Zie het als kuipstoelen in een raceauto. Je zit stevig en veilig, zodat je onbezorgd snelheid kunt maken.

Tempo voor elke dag

Het design van de tussenzool is misschien wel hetgeen waar je de Elevon direct aan zou herkennen. De iconische ‘haaienvinnen’ is de traditionele EVA-laag, een dempingsmateriaal wat duurzaam is en effectieve schokdemping geeft. De laag erboven bestaat uit ProFly-materiaal. Dit materiaal geeft een energiek gevoel. Doordat het ProFly-materiaal de bovenste laag vormt, geeft dit ook een zachter en comfortabeler gevoel voor je voeten dan het EVA-materiaal zou doen. Het EVA-materiaal is stugger en stuwt je vooruit. De Elevon 2 zal je niet hetzelfde responsieve gevoel geven als de Mach of de Cavu doen. Die twee modellen zijn nog meer gericht op het maken van snelheid. De twee zijn ook niet voor niets gelabeld tot wedstrijdschoenen. Maar toch zul je merken dat de Elevon 2 je prima ondersteunt tijdens het lopen van hogere tempo’s. Misschien geen fanatieke GO, GO, GO! Maar zeker een aanmoedigende GO!

HOKA ONE ONE Elevon 2

100% Vegan.

Iets wat misschien niets met hardlopen te maken heeft, maar wel steeds meer opkomt: veganisme. Net als hardlopen en een actieve leven kan ook een veganistische leefstijl heel belangrijk voor je zijn. Als je ondermeer kleding en schoenen van leer, bont en wol afzweert, wil je dit wellicht ook doortrekken naar je hardloopschoenen. HOKA geeft je nu die mogelijkheid. De HOKA ONE ONE Elevon 2 is namelijk 100% vegan. De Elevon 2 staat hierin niet alleen. HOKA trekt deze lijn door in steeds meer modellen. Zo zijn ook de nieuwe Mach 3 en Cavu 3 100% vegan.

Shop de HOKA ONE ONE Elevon 2

Vergeleken met de originele Elevon is de HOKA ONE ONE Elevon 2 iets lichter geworden. Het is nog steeds niet de meest lichte hardloopschoen op de markt, maar dat is ook niet helemaal waar de schoen voor gemaakt is. Wel voor snelheid, maar ook voor demping en een stabiel gevoel tijdens het lopen. En dankzij de Meta-Rocker, de bolling in de tussenzool, voel je dit eigenlijk niet. Je rolt heel gemakkelijk door je afwikkeling heen. Het Crystal rubber bij de hak en voorvoet geeft tractie en grip tijdens die afwikkeling. De iets uitstekende zool bij de hak maakt de Elevon 2 een ideale schoen voor haklanders. Het vangt de impact goed op, waarna de Meta-Rocker je soepel naar de voervoet duwt voor je afzet. Al met al is de nieuwe HOKA ONE ONE Elevon 2 een hele goede hardloopschoen voor je dagelijkse run. Niet de snelste schoen, niet de lichtste schoen. Maar ook absoluut niet zwaar en log. Hij valt in dat grijze gebied ertussen, maar voldoet aan alle eisen voor een comfortabel en licht loopgevoel.

Nieuwsgierig geworden? De HOKA ONE ONE Elevon 2 shop je hier in onze webshop. Wil je de hardloopschoenen liever eerst even passen? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
5 mm
Gewicht
ca. 288 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

HOKA ONE ONE
Elevon 2

Dames

HOKA ONE ONE Elevon 2
Shop dames
Nieuw

HOKA ONE ONE
Elevon 2

Heren

HOKA ONE ONE Elevon 2
Shop heren
Zie ook

Alle HOKA
schoenen

Overzicht

HOKA ONE ONE mach 3
Shop alle HOKA-schoenen