Skip to main content

De Kinvara 11 is hier! Het elfde jaar alweer dat Saucony een versie van de populaire Kinvara wedstrijdschoenen uitbrengt. Deze hardloopschoenen zijn ontworpen voor snelle tijden op lange afstanden. Wat heeft Saucony veranderd in versie 11 en wat is hetzelfde gebleven? In deze blog kom je erachter dat de sterke punten zijn gebleven en dat ze een aantal dingen een flinke make-over hebben gegeven.

Shop de Saucony Kinvara 11

De Saucony Kinvara staat al jaren bekend als de brug tussen all-round hardloopschoenen en wedstrijdschoenen. Dit is zo gekomen door de demping welke eigenlijk net iets te veel is voor een wedstrijdschoen maar net te weinig voor een all-round schoen. Toch bestempelen Saucony en All4running deze schoenen als wedstrijdmateriaal. De schoenen zijn het meeste geschikt voor ervaren hardlopers. Met de Kinvara 11 leunt deze snelle schoen steeds meer naar een all-round trainer. Waarom? Dat lees je hier.

Saucony Kinvara 11 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Saucony Kinvara 11
FORMFIT Bovenwerk
PWRRUN tussenzool
Minimaal rubber op de slijtzool

Less is… lighter

Voor de slijtzool heeft Saucony bij de Kinvara 11 de trend van zo weinig mogelijk extra rubber op de slijtzool doorgezet. Zoals je misschien op de afbeeldingen ziet, zit er een klein stukje rubber op de teen en op de hiel. Dit zijn precies de plekken waar je net dat extra stukje grip nodig hebt. De afwikkeling van de voet wordt hiermee gemakkelijker gemaakt. De zool houdt zijn flexibiliteit en er wordt geen extra gewicht opgelegd. Deze stukjes slijtzool maken de schoenen ook duurzaam omdat dit de plekken zijn waar je de meeste slijtage ondervindt.

Saucony Kinvara 11
Saucony Kinvara 11

De ideale mix

De tussenzool is een onderdeel van de Kinvara die een grote verandering ondergaat. Het EVERUN materiaal is ingewisseld voor het nieuwe PWRRUN materiaal. Dit is een speciaal ontwikkelde mix van TPU en EVA-materiaal. De PWRRUn tussenzool zorgt voor een hoge energieteruggave en meer duurzaamheid. PWRRUN is lichter en flexibeler dan EVERUN. Zo staat niets je in de weg om je nieuwe PR te lopen. Het maakt de schoen geschikt voor je dagelijkse training of een lange wedstrijdafstand.
Je zou denken dat de Kinvara 11 door het PWRRUN-materiaal lichter zou worden maar dit is niet het geval. Door extra toevoegingen in het bovenwerk, valt dit tegen elkaar weg.

Verdwijnt om je voet

Het bovenwerk van de Saucony Kinvara 11 is ontworpen om zich naar je voeten te vormen. Door de FORMFIT-technologie zijn de schoenen aan alle kanten aangepast om de optimale pasvorm te bereiken. De tong en de hielkap zijn door dit nieuwe materiaal dikker en zachter geworden. Het Engineered Mesh wat is verwerkt in de stof zorgt ervoor dat de schoenen ademen en comfortabel blijven voelen op de lange termijn. Op de bovenkant van de voorvoet zijn strategische perforaties geplaatst voor verkoeling. Daarnaast is de zogeheten “toebox” van rekbaarder materiaal.
Zoals eerder genoemd zorgt dit extra materiaal in het bovenwerk voor extra gewicht. Zo voelt het volgens de kenners echter niet. Omdat de Kinvara 11 je voet zo zacht omsluit voelt het alleen maar als een verbetering.

Saucony Kinvara 11

A lightweigt feel for a personal best

Zoals je misschien hebt gelezen in andere blogs van All4running, is Saucony bezig met het presenteren van allerlei nieuwe materialen. In deze video zie je wat de nieuwe Kinvara zo speciaal maakt.

Play Video

Ontdek meer over de Saucony Kinvara 11

De Saucony Kinvara 11 is een winnaar voor iedereen die een snelle, lange afstand wilt lopen zonder in te leveren op demping. Met de Kinvara 11 heb je goed grondcontact en veel energieteruggave. Versie 11 is ten opzichte van de Kinvara 10 niet veranderd in gewicht en offset maar wel in look en feel. Deze wedstrijdschoen vormen zich naar jouw voeten voor optimaal comfort.

Nieuwsgierig geworden? De Saucony Kinvara 11 vind je hier in onze webshop. Liever eerst zelf voelen hoe lekker deze schoen loopt? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
4 mm
Gewicht
ca. 233 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Nieuw

Saucony
Kinvara
11

Dames

Saucony Kinvara 11
Shop Saucony Kinvara 11
Nieuw

Saucony
Kinvara
11

Heren

Saucony Kinvara 11
Shop Saucony Kinvara 11
Zie ook

Alle
Saucony
schoenen

Overzicht

Saucony
Shop alle Saucony schoenen