Skip to main content

New Balance heeft een nieuw lid in de Fresh Foam familie. Met de New Balance Fresh Foam Tempo slaat dit populaire merk een brug tussen de wedstrijdschoenen en all-round hardloopschoenen. De Tempo kan als opvolger van de Fresh Foam Zante Pursuit gezien worden. Omdat de Fresh Foam Tempo van buiten en van binnen een geheel andere schoen is geworden, hebben ze besloten om de schoenen ook een nieuwe naam te geven.

Shop nu de New Balance Fresh Foam Tempo

Wat maakt de Tempo zo verschillend van de Zante Pursuit? En wat betekent dit voor jouw hardloopsessie? In deze blog leggen we de nieuwe en de bestaande technologieën naast elkaar. Misschien wordt deze nieuwe Fresh Foam-schoen wel jouw trainingspartner.

New Balance Fresh Foam Tempo in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

New Balance Fresh Foam Tempo
Engineered Mesh
Fresh Foam X
Blown Rubber

Ademend en stevig

De New Balance Fresh Foam Tempo heeft een Engineered Mesh bovenwerk. Dit betekent dat het materiaal ademt en zorgt dat je voeten niet oververhit raken tijdens het hardlopen. Daarnaast is het materiaal om de tenen licht elastisch zodat de schoenen zich naar je voet vormen. De borduursels om de middenvoet zien we het komende seizoen vaker terug bij hardloopschoenen van New Balance. Naast dat het een leuk detail is wat de schoenen dat extra beetje kleur geeft, is dit ook functioneel. Het borduursel zorgt voor extra ondersteuning en omsluiting om de middenvoet zonder dat je last krijgt van drukpunten.

Wat een groot verschil is ten opzichte van de Zante Pursuit is de hielkap. De Fresh Foam Tempo heeft een laagje TPU-plastic langs de buitenkant van de hiel. Dit zorgt ervoor dat de schoenen goed op hun plek blijven zitten en zo wordt de hiel goed beschermd.

New Balance Fresh Foam Tempo
New Balance Fresh Foam Tempo

Legendary Foam

Fresh Foam is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken bij de hardloopschoenen van New Balance. Ze hebben dit materiaal bij New Balance weten te verbeteren het afgelopen jaar. Het nieuwe Fresh Foam X is lichter dan zijn voorganger en zorgt voor goede demping. Bij de Fresh Foam Tempo bestaat de gehele tussenzool uit dit materiaal. De tussenzool is één geheel zodat je tijdens de gehele afwikkeling van je voet profijt hebt van het comfortabele foam. Aan de zijkanten van de tussenzool is een patroon gegraveerd wat extra responsiviteit biedt. De hardloopschoenen voelen sneller zonder in te leveren op demping.

Grip op alle fronten

De slijtzool van de Fresh Foam Tempo bestaat uit drie delen. De voorvoet heeft een laagje van lichtgewicht Blown Rubber. Dit materiaal maakt de schoen iets stijver en geeft je goede grip bij het afzetten. Hierdoor voelt het alsof je vooruit wordt gestuwd. Dit maakt de schoenen geschikt voor je snellere trainingen of wedstrijden. Het middenstuk is het Fresh Foam X wat doorloopt vanuit de tussenzool. Het hielstuk is van een steviger soort Blown Rubber om snelle slijting tegen te gaan. Over de gehele slijtzool is een geometrisch noppenpatroon geprint. Hiermee behoud je goede grip ongeacht op welk punt je landt tijdens het hardlopen.

New Balance Fresh Foam Tempo

Duurzaam en luxe

Bij New Balance zijn ze altijd op zoek naar de ultieme wisselwerking tussen demping en responsiviteit. Met het nieuwe Fresh Foam X doen ze hier weer een schepje bovenop. Dan bedoelen we in kwaliteit want het Fresh Foam X is lichter dan zijn voorganger. Ontdek in onze webshop de verschillende hardloopschoenen met Fresh Foam en Fresh Foam X materiaal.

Ontdek Fresh Foam

New Balance heeft met de Fresh Foam Tempo een brug geslagen tussen de all-round hardloopschoenen zoals de 1080 of 880-serie en de wedstrijdschoenen zoals de 890-serie. De Fresh Foam Tempo is geschikt voor je snelle trainingen of voor race day. Ideaal als je net wat meer demping zoekt dan een gangbare wedstrijdschoen. Deze hardloopschoenen scoren hoog als het gaat om demping, responsiviteit en snelheid.

Bij All4running verwachten is de New Balance Fresh Foam Tempo nu verkrijgbaar in onze webshop. We krijgen deze hardloopschoenen voor dames, heren en kids. Wil je ze liever eerst proberen of vergelijken met de andere Fresh Foam-schoenen van New Balance? Kom dan langs of maak een afspraak in één van onze winkels. Voor meer vragen en informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
6 mm
Gewicht
ca. 258 gram (US maat 9 heren)
Type loper
Neutrale hardlopers
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Zie ook

New Balance
Wedstrijd-
schoenen

Overzicht

New Balance Wedstrijdschoenen
Shop New Balance wedstrijdschoenen
Zie ook

New
Balance
Fresh Foam

Overzicht

New Balance Fresh Foam
Shop New Balance Fresh Foam schoenen
Zie ook

Alle New
Balance
schoenen

Overzicht

New Balance Logo
Shop New Balance hardloopschoenen