Skip to main content

Saucony gaat voor innovatie met de nieuwe Endorphin-collectie. Het afgelopen jaar introduceerde dit Amerikaanse merk al nieuwe technologieën in de bestaande modellen. Hierbij kun je denken aan PWRRUN en FORMFIT. Met de Endorphin serie brengt Saucony nieuwe technologie naar een nieuw niveau. Na jaren van onderzoek zijn hier drie hardloopschoenen uitgekomen. De Endorphin Shift, Endorphin Speed en Endorphin Pro. Wat de verschillen in deze schoenen zijn en welke het beste bij jou past lees je in deze blog. We kunnen in ieder geval al één ding verklappen: ook bij Saucony zijn ze met carbon-platen aan de slag gegaan.

Bekijk hier de Endorphin Collectie

Saucony werkt samen met wetenschappers en atleten om de beste schoenen op de markt te kunnen aanbieden. Hierbij worden niet alleen de pro-atleten benadert maar ook de “everyday runner”. Zo zorgt Saucony met de Endorphin-collectie ervoor dat er voor iedere hardloper een passende schoen bestaat.

Saucony Endorphin Shift, Speed en Pro

Ontdek de unieke eigenschappen van deze modellen hardloopschoenen

Endorphin
Voor je dagelijkse run
Voor je wedstrijddag of snelle training
Voor je snelste tijd op de lange termijn

Everyday Shift

We beginnen bij het begin; de Saucony Endorphin Shift. Deze hardloopschoenen zijn ontwikkeld voor je dagelijkse run. Het bovenwerk is licht en heeft een hoog ademend vermogen. Je voeten worden goed omsloten en dit voorkomt wrijving. De hielkap is verstevigd met een laagje kunststof aan de buitenkant. Het borduursel over de middenvoet is niet alleen voor de sier maar biedt ook versteviging op de plekken waar het telt. De tussenzool is gemaakt van het inmiddels bekende PWRRUN-materiaal. Dit foam is gemaakt met een basis van EVA rubber. Dit maakt de schoen lichtgewicht en het biedt veel demping en responsiviteit. In de voorvoet zit een nieuwe technologie verwerkt genaamd Speedroll. Dit omvat de ronding in de zool in de voorvoet in combinatie met de geometrische slijtzool. Hiermee heb je tijdens de afwikkeling van je voet ultieme grip en krijg je het gevoel dat je vooruit gestuwd wordt.

Deze neutrale schoenen zijn geschikt voor hardlopers van ieder niveau.

Saucony Endorphin Shift
Saucony Endorphin Speed

Need for Speed

De Saucony Endorphin Speed heeft dezelfde kleurstelling maar is een compleet andere hardloopschoen. De Speed is ontworpen voor snelle tijden op kortere afstanden of voor je snellere trainingen. Het FORMFIT bovenwerk zorgt dat je voet goed op zijn plek blijft en dat je niet oververhit raakt tijdens het hardlopen. Hierdoor komt de tussenzool van PWRRUN-PB goed tot zijn recht. Dit nieuwe schuim is gemaakt door kleine kunststof balletjes of beads in een vorm te gieten en dit te laten smelten naar een tussenzool met uitzonderlijke energieteruggave. De Endorphin Speed heeft, net als de Shift de Speedroll-technologie in de voorvoet gecombineerd met een nylon plaat in de tussenzool. Hierdoor voelt snel lopen gemakkelijker en haal je eerder de finishlijn.

Deze neutrale wedstrijdschoenen zijn geschikt voor hardlopers die een hoger tempo willen behalen en langer aanhouden.

Race like a Pro

Saucony gaat de strijd aan in de hardloopwereld door ook te experimenteren met een carbon-plaat. De Saucony Endorphin Pro is ontwikkeld om alle records te verpletteren. Hoewel bewezen is dat een carbon-plaat in de tussenzool resulteert in records, weten de wetenschappers bij Saucony dat het foam eromheen minstens zo belangrijk is. De Endorphin Pro beschikt ook over het PWRRUN-PB foam in de tussenzool en de Speedroll technologie in de voorvoet. Het bovenwerk is ook weer gemaakt met het lichte FORMFIT materiaal. De carbon-plaat  is de kers op de taart. Dit zorgt dat je zo veel energie terugkrijgt dat je langer op hoger tempo door kunt lopen.

Deze neutrale wedstrijdschoenen zijn je ultieme partner op race day.

Saucony Endorphin Pro

What are you chasing?

Saucony gaat met de Endorphin Pro de strijd aan met de Nike VaporFly, de HOKA ONE ONE Carbon X en de Brooks Hyperion. Veel hardloopmerken brengen dit jaar een schoen uit met een carbon-plaat. Zullen de atleten en wetenschappers van Saucony aan de top eindigen? We zullen het later in het jaar weten. Bekijk hieronder de video over de weg naar de top van de drie grootste Amerikaanse atleten die op de Endorphin Pro zullen lopen.

Play Video

Ontdek meer over de atleten

Hardlopen meets wetenschap

De Saucony Endorphin-collectie is ontwikkeld met en voor atleten van ieder niveau en om het beste uit jouw run te halen. Bij Saucony zijn ze ervan overtuigd dat ze de ideale balans tussen snelheid en minimaal energieverlies gevonden hebben. In de Endorphin-familie is er voor ieder niveau een ander, passend paar hardloopschoenen. Wij zijn erg benieuwd naar wat deze hardloopschoenen, en met name de Endorphin Pro gaan doen bij alle top-evenementen dit jaar. Wij kunnen niet wachten om ze uitvoerig te testen. De Endorphin Pro is nu vanuit een pre-order te bestellen op onze webshops. De Speed en Shift verwachten we in juli voor je klaar te hebben liggen.

Kun je niet wachten? Kom dan een kijkje nemen in één van onze winkels voor een uitgebreid assortiment aan hardloopschoenen. Heb je nog andere vragen? Dan kun je terecht bij onze klantenservice.

Saucony
Specificaties Shift
Gewicht
286 gram heren 269 gram dames
Offset
4 mm
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
All-round
Specificaties Speed
Gewicht
221 gram heren 192 gram dames
Offset
8 mm
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Specificaties Pro
Gewicht
210 gram heren 188 gram dames
Offset
8 mm
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Bestel hier

Saucony
Endorphin
Collectie

Overzicht

Saucony Endorphin Pro
Bestel hier de Endorphin Collectie
Zie ook

Saucony
Kinvara
11

Dé Saucony wedstrijdschoen

Saucony Kinvara
Shop de Saucony Kinvara 11
Zie ook

Alle
Saucony
schoenen

Overzicht

Saucony
Shop alle Saucony schoenen