Skip to main content

De Saucony Triumph 18 kent kleine aanpassingen. Het is het vervolg op de Triumph 17 schoen en is verbeterd in detail. Het verwijderen van de ISOFIT-technologie uit de Triumph 17 was een grote ontwikkeling voor de schoenen. De aanpassingen aan de Triumph 18 zijn weliswaar klein, maar zeker niet onbelangrijk. De Triumph 18 hardloopschoenen zijn verbeterd in het bovenwerk, slijtzool en hiermee ook de balans van de schoenen. Het verbeteren van de balans biedt jou als loper meer comfort tijdens je hardloopsessie. In de slijtzool is het Crystal Rubber vervangen door het duurzame Blown Rubber. In dit blog gaan we dieper in op de updates die zijn toegevoegd. Zoek je allround hardloopschoenen met goede demping voor langere runs, dan is de Saucony Triumph 18 wellicht dé hardloopschoen voor jou!.

Shop direct Saucony Triumph 18

De Triumph serie is al jaren onderdeel van Saucony. Hoe zorg je ervoor dat dit model schoenen toch iedere keer beter wordt? Goede feedback en consistentie zijn de sleutels tot dit succes. Saucony daagt haar lopers continu uit om schoenen te testen en hierover feedback te leveren. In de fabriek van Saucony worden talloze loopstijlen onderzocht en deze data wordt gebruikt om schoenen verder te innoveren. Data en feedback van lopers zijn voor Saucony van doorslaggevend belang om technologieën te verbeteren. Dit kan een grote verandering zijn, zoals het verwijderen van de ISOFIT-technologie uit de Triumph 17. Voor de Triumph 18 betreft het nu kleine aanpassingen om eerdere updates te optimaliseren. De Triumph 18 is iets lichter geworden dan zijn voorganger.

Saucony Triumph 18 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Blown Rubber
PWRRUN+
FORMFIT

Cleaner design

Het bovenwerk van de Triumph 18 kent enkele aanpassingen ten opzichte van de Triumph 17. De hielkap is opnieuw ontworpen en houdt hierdoor de hiel op zijn plaats. Het bovenwerk is fijner en dunner geweven. Dit uit zich in een dunnere kraag en een naadloze tong in de bovenkant van de schoenen. De dames variant van de Triumph 18 kent een nog dunnere tong. Uit feedback van vrouwelijke lopers over de Triumph 17 is gebleken dat de schoenen een robuuste uitstraling hadden. Saucony heeft de feedback aangenomen en een dunnere tong toegevoegd bij de Triumph 18 om meer klasse en elegantie uit te stralen.

De Mesh-materiaal biedt een hoog ademend vermogen in de schoenen. De FORMFIT-technologie zorgt samen met de Mesh-materiaal voor het hoogste comfort. Met deze technologieën zijn de Triumph 18 schoenen van alle gemakken voorzien om jou een ontspannen run te bieden. Het bovenwerk is als een zachte sok en verbindt zich naadloos met de tussenzool.

Meer balans

Het bovenwerk van de Triumph gaat naadloos over in het tussenzool. Net als in de Triumph 17 zit er over de hele lengte een PWRRUN+ tussenzool. Deze tussenzool levert 4% meer energie teruggave dan de oude EVERUN tussenzool. Het niveau van demping in de schoenen is verbeterd bij de Triumph 18. De verbeterde demping zorgt voor meer balans in de schoenen. Daarnaast is er aandacht geweest voor de pasvorm, zodat je voeten nog beter in positie blijven. Met de juiste balans hoeft een voet minder te corrigeren en vormt de tussenzool zich gemakkelijk naar je voet. De aanpassingen in het tussenzool zijn klein, maar zeker een toegevoegde waarde voor de Triumph 18.

Blown Rubber

De slijtzool biedt bescherming en goede tractie op de verharde wegen. Er is bij deze versie aandacht besteed aan de duurzaamheid van de slijtzool. Hierdoor kan je met de Triumph 18 veel kilometers maken en toch de juiste tractie behouden. Saucony heeft er ook voor gekozen om het Crystal Rubber te verwijderen en om Blown Rubber toe te voegen. Blown Rubber is geblazen rubber en zorgt voor iets meer demping en grip dan het Crystal rubber uit de vorige editie. Saucony gebruikt het in veel modellen en heeft het nu ook toegevoegd aan de Triumph 18.

Details maken hardloopschoenen beter. De slijtzool van de Triumph 18 loopt eerder omhoog richting de voorvoet ten opzichte van zijn voorganger. Dit betekent dat de afzet voor je volgende stap eerder wordt ingezet. Deze aanpassing zorgt ervoor dat jouw afzet beter gestimuleerd wordt. De investering in de balans van het middenwerk en de aanpassing van de slijtzool heeft een efficiëntere afzet als gevolg.

Lighter. Faster. More Beautiful.

Shop de Triumph 18 hardloopschoenen hier

De conclusie

Na het verwijderen van de ISOFIT-technologie vormde de feedback van lopers over de Triumph 17 de basis voor de Triumph 18. De tong is dunner geweven en de hielkap is verstevigd. De balans in het middenwerk is verbeterd en werkt nauw samen met de slijtzool. De slijtzool loopt eerder omhoog richting de voorvoet om de afzet te stimuleren. In de slijtzool is het Crystal Rubber vervangen door Blown Rubber om nog meer grip aan de schoenen toe te voegen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Saucony Triumph 18 hardloopschoenen? Neem dan contact op met onze klantenservice of maak een afspraak bij een Shoe-Advisor in een van onze fysieke winkels. Bij All4running staan specialisten klaar om jouw vragen over dit model schoenen te beantwoorden.

Technische specificaties
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Type loper
Neutrale hardloper
Gewicht
315g - Heren | 275g - Dames
Offset
8 mm
Shop dames

Saucony Triumph 18

Overzicht

Shop de Triumph 18 voor dames
Shop heren

Saucony
Triumph 18

Overzicht

Shop de Triumph 18 voor heren
Zie ook

Alle Saucony
schoenen

Overzicht

Saucony
Shop hier Saucony schoenen