Skip to main content

Saucony heeft alweer de dertiende versie van de populaire Ride hardloopschoenen aangekondigd. De Ride 13 volgt de Ride ISO 2 op. Net als veel andere modellen uit de Saucony familie, heeft de Ride een facelift gekregen. Zowel het uiterlijk als de technische specificaties zijn een aantal belangrijke veranderingen ondergaan. Toch blijft de basis een goede schoen voor de lange afstanden. In deze blog nemen we je mee door alle veranderingen en kun je ontdekken of deze alleskunners bij je passen. Wordt dertien jouw geluksnummer?

Shop de Ride 13

Saucony hanteert tijdens het ontwikkelen van nieuwe schoenen de “top-to-bottom building methode”. Dit houdt in dat alle elementen van de schoenen met elkaar samen werken om jouw run zo comfortabel en duurzaam mogelijk te maken. Bij de Ride kwam er nog bij dat ze het uiterlijk van een lichtgewicht wedstrijdschoen wilden uitdragen. Je leest hier hoe de schoen is opgebouwd.

De Saucony Ride 13 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Saucony Ride 13
Formfit
PWRRUN
Blown Rubber

Tactische wissel

Na de Triumph, Guide en Peregrine is ook de Ride aan de beurt voor een make over.  De Ride ISO 2 had het ISOFIT bovenwerk en dit is nu bij de dertiende versie van de Ride-serie aangepast naar de FORMFIT technologie. Dit is ademend Engineered mesh met 3D-geprinte overlays. Dit maakt de schoenen geschikt voor de meeste voetvormen. Je voeten worden hierdoor beter op hun plaats gehouden zodat je meer contact hebt met de zool en de schoenen met je meebewegen. Je haalt meer uit je schoenen en uit je run. Naast alle voordelen op het gebied van comfort, heeft de Ride 13 een gestroomlijnde look gekregen.

Saucony Ride 13
Saucony Ride 13

Power to the midsole

De vorige versie van de Ride had een tussenzool van EVERUN wat op basis van PU-plastics is gemaakt. Dit is al een duurzaam en responsief materiaal maar het nieuwe PWRRUN-foam tilt dit naar een nieuw niveau. PWRUN is gemaakt op basis van EVA-materiaal. Dit is een populair materiaal voor hardloopschoenen vanwege de fijne demping die het met zich meebrengt. Je krijgt energie terug bij iedere stap zodat je ook je lange runs gemakkelijker volhoudt.

Smooth miles

De slijtzool van de Saucony Ride 13 is gemaakt om de schoen in zijn geheel beter tot zijn recht te laten komen. Je zult ervaren dat je iedere kilometer soepel doorloopt. Het Blown-rubber maakt de schoen zeer duurzaam. Het rubber is alleen op de plekken geplaatst waar de schoenen extra duurzaamheid en grip nodig hebben. Op deze manier worden de schoenen niet verzwaard door een dikke slijtzool. In het Blown-rubber zit carbon verwerkt wat ervoor dat ook de slijtzool bijdraagt aan de demping. Door de ergonomische groeven over de voorvoet wordt de natuurlijke afwikkeling gestimuleerd.

Saucony Ride 13

“The intersection of feel-good and go-fast”

Met de Ride 13 heeft Saucony de balans gevonden tussen comfort en snelheid. Deze schoenen zijn de ideale partner als het om lange afstanden gaat.

Ontdek alle Saucony producten

Saucony heeft met de Ride 13 een nieuwe alleskunner in het assortiment. Deze schoenen zijn zeer geschikt voor hardlopers die voor de lange afstanden gaan of voor de alledaagse duurtrainingen. De nieuwe Ride is gestroomlijnder en voelt lichter aan door het dunnere bovenwerk. Toch behoudt je veel stabiliteit en kan je op deze schoenen rekenen tijdens je runs.

Je shopt de nieuwe Saucony Ride 13 hier in onze webshop.Wil je ze liever eerst proberen of vergelijken met andere modellen? Kom dan langs of maak een afspraak in één van onze winkels. Voor meer vragen en informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 278 gram (US maat 9 heren)
Type loper
Neutrale hardlopers
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

Saucony
Ride 13

Dames

Saucony Ride 13
Shop Saucony Ride 13
Nieuw

Saucony
Ride 13

Heren

Saucony Ride 13
Shop Saucony Ride 13
Zie ook

Alle
Saucony
schoenen

Overzicht

Saucony
Shop Saucony hardloopschoenen