Skip to main content

De Nike Pegasus Trail 2 is de opvolger van de Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail. De Pegasus 36 Trail was de eerste variant van de bekende “Peg” die werd ontworpen om de onverharde paden op te gaan. Nike’s bekendste hardloopschoen kreeg een make-over waardoor je je zorgeloos een weg kon banen door de duinen en bossen of over trails op de nieuwste variant van één van de meest verkochte hardloopschoenen ooit. Met de komst van de nieuwe Nike Air Zoom Pegasus 37 heeft ook haar trail variant een update gekregen. We nemen de Nike Pegasus Trail 2 onder de loep.

Shop de Pegasus Trail 2 hier

De Pegasus werd geïntroduceerd in 1983. Ieder jaar paste Nike het gewilde model aan aan de hand van feedback van haar hardlopers. Het model draait om het gemakkelijk verslinden van kilometers op een responsieve schoen die niet bang is om het tempo te verhogen. De Pegasus 36 Trail voegde zich bij de Terra Kiger en de Wildhorse van Nike. Waar de Terra Kiger zich richt op snelheid en het lopen van zeer technische trails is de Wildhorse een echt werkpaard wat niet terugdeinst voor lange afstanden door een modderig gebied. De Pegasus Trail 2 valt er ergens tussenin. Geschikt voor het maken van tempo, maar ook voor het lopen van lange afstanden. Waar de Pegasus Trail 2 zich in onderscheid, is het “All Terrain” karakter.

Nike Pegasus Trail 2 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Nike Pegasus Trail 2
Mesh-bovenwerk met verstevigingen rondom de middenvoet en een hogere kraag
Lus op de hak voor gemak bij het aan- en uittrekken
Tussenzool van React-foam
Rubberen slijtzool met noppen in verschillende richtingen

SUV onder de trailschoenen

Als we de Pegasus Trail 2 en haar voorganger, de Air Zoom Pegasus 36 Trail, naast elkaar zetten, zen we direct al behoorlijke verschillen. Niet enkel in materiaal is de Pegasus Trail verandert, maar ook in looks. De Pegasus 36 Trail was al een ideale “All Terrain” schoen. Je kunt de Pegasus Trail bijna als een soort SUV zien. Dan bedoelen we niet dat het een logge, grote hardloopschoen is maar doelen we op het veelzijdige karakter. Over de weg hardlopen is geen probleem, je voelt de noppen nauwelijks. Vervolgens verruil je het asfalt voor bospaden, duinen of modderplassen en is er niets aan de hand. Je cruist zo door met hetzelfde gemak en comfort. De Nike Pegasus Trail 2 borduurt voort op dit karakter. De Pegasus Trail 2 combineert duurzame materialen met veel instapgemak en een hoog loopcomfort.

Nike Pegasus Trail 2
Nike Pegasus Trail 2

Ommezwaai

Het Mesh-bovenwerk is versterkt met Ripstop-materiaal. De versterkingen rondom de middenvoet houden je voeten goed op hun plaats. Het materiaal is goed ademend, maar bevat bij de tong en kraag een DWR-coating. Deze coating zorgt ervoor, dat de tong en kraag waterafstotend zijn. Zo wordt voorkomen dat deze delen van de trailschoenen vocht vasthouden en zo de schoenen verzwaren. De uitstekende hieltab van de Pegasus 36 Trail is verruild voor een langere kraag met een grote lus. Dit vergroot het gemak bij het aan- en uittrekken van de schoenen. De grootste verandering van de Pegasus Trail vinden we echter in de tussenzool. De tussenzool van Cushlon-foam met een Zoom Air Unit over de gehele lengte uit de Pegasus 36 Trail is verruilt voor een React-foam tussenzool zonder Zoom Air Unit in de Pegasus Trail 2.

Overname door React-foam

De vervanging van het Cushlon-foam door React-foam zien we ook in de nieuwe Pegasus 37.  Het React-dempingsmateriaal geeft een zachter loopgevoel, maar is ook een stuk responsiever dan het Cushlon-foam. En een ander groot voordeel; het is veel duurzamer, waardoor de trailschoenen een stuk beter bestand zijn tegen slijtage. Dit geeft wel een ander loopgevoel. Ben je een trouwe fan van het gevoel wat het Cushlon-foam je geeft, dan moet je wellicht even wennen aan het zachtere en energieke gevoel van het React-foam. Wat is de keerzijde van deze interessante metamorfose? Dat is het gewicht. De Nike Pegasus Trail 2 is aanzienlijk zwaarder geworden ten opzichte van de Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail. Van ca. 285 gram US 10 heren gaat de Pegasus Trail 2 naar ca. 333 gram voor maat US 10 heren. Wat krijg je hiervoor terug? Meer demping, een bredere en stabielere basis en een zachter maar ook responsiever loopgevoel.

Nike Pegasus Trail 2

From road to trail.

De Pegasus Trail 2 is een ideale keuze als je tijdens je run zowel verharde als onverharde paden tegenkomt. De Pegasus Trail 2 vormt samen met de Terra Kiger en de Wildhorse de trail divisie bij Nike. Drie behoorlijk verschillende modellen met ieder zo haar specialiteit.

Shop Nike trailschoenen

Veel veranderingen die we terugzien in de allround hardloopschoenen die hun roots vinden in de snellere wedstrijdschoenen van Nike zien we ook terug in haar nieuwe trailschoenen. De gewaagde stap om het Cushlon-foam los te laten, zien we ook terug in de nieuwe Nike Pegasus Trail 2. De iets zachtere React-tussenzool geeft veel energie terug en geeft een zachter gevoel dankzij de hogere mate van demping. Die zachtheid geeft een ander loopgevoel dan je gewend bent van het Cushlon-foam wat al geruime tijd in de Pegasus aanwezig was. De bredere basis van de nieuwe Pegasus Trail 2 zal je toch dat stabiele en zelfverzekerde gevoel geven. De trailschoenen zijn een ideale keuze als je graag over onverharde paden loopt, maar daarvoor eerst een stuk over de weg moet lopen. Ze mogen in gewicht dan zwaarder zijn geworden, toch verwachten we dat je dat niet als storend zult ervaren dankzij het energiekere gevoel van het React-foam.

Nieuwsgierig geworden? De Nike Pegasus Trail 2 is binnenkort bij ons beschikbaar. Tot die tijd vind je haar voorganger, de Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail hier in onze webshop. Bij eventuele vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 333 gram (US 10)
Gewicht Dames
ca. 270 gram (US 8)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Trailschoenen
Shop dames

Nike Pegasus
Trail 2

Dames

Shop dames
Shop heren

Nike Pegasus
Trail 2

Heren

Shop heren
Zie ook

Alle
Nike
schoenen

Overzicht

Nike logo
Shop alle Nike-schoenen