Skip to main content

De Nike ZoomX Dragonfly is de nieuwe baanbrekende spike van Nike. Over dit compleet nieuwe model spikes gingen al een tijdje geruchten in de hardloopwereld. Het gerucht ging dat de spikes tijdens de Olympische Spelen van Tokio uit zouden komen. Helaas gingen de Spelen niet door maar gelukkig hoeven we niet te wachten tot de Spelen in 2021 tot we met deze spikes over de baan heen kunnen vliegen. De spikes zijn speciaal ontwikkeld voor races tussen de 1.500 en 10.000 meter en geschikt voor zowel dames als heren. In dit blog keren wij deze snelheidsduivel binnenstebuiten om te kijken wat deze spikes zo speciaal maken.

Shop nu de Nike ZoomX Dragonfly

Het Amerikaanse merk maakt bij deze spikes gebruik van ZoomX foamdemping. Dit foam werd ook gebruikt in de Nike ZoomX Vaporfly Next%, de snelste wedstrijdschoenen van Nike. Die schoenen hebben ervoor gezorgd dat er al veel records zijn verbroken. De verwachtingen zijn dus hoog van deze spikes waarin hetzelfde materiaal is verwerkt!

Nike ZoomX Dragonfly in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model spikes

Nike ZoomX Dragonfly
Mesh-bovenwerk
ZoomX
6 afneembare spikes

Vlieg over de baan

Niet voor niks heeft Nike deze spikes de naam ‘Dragonfly’ gegeven, libelle’s zijn namelijk de snelst vliegende insecten ter wereld. Ze kunnen tot wel vijftig(!) kilometer per uur vliegen. Met deze spikes vlieg je als het ware over de baan, het design van de spike straalt al snelheid uit. Het bovenwerk van de spike bestaat uit zeer dun mesh wat zorgt voor een hoog ademend vermogen en ondersteuning tijdens jouw race naar een persoonlijk record. De gebogen zool stimuleert het landen op de voorvoet. De 6 spike puntjes zijn in een boog verdeeld over de voorvoet, dit heeft als voordeel dat het je veel grip hebt, ook in de binnenbocht.

Nike ZoomX Dragonfly

ZoomX

De tussenzool van de spike bestaat uit het revolutionaire ZoomX materiaal. Het ZoomX materiaal is de grote broer van het bekendere, ook door Nike ontwikkelde, Zoom materiaal. Het foam is gebaseerd op innovaties in de ruimtevaart waar een zelfde soort foam werd gebruikt. In dit ZoomX-foam zijn geavanceerde technieken verwerkt, hierdoor is het lichter, zachter en responsiever dan ander foam van Nike. Het biedt meer demping zonder extra gewicht met zich mee te brengen. Onderzoek wijst uit dat het foam spiertrillingen opvangt die voortkomen uit de impact die ontstaat tijdens het lopen. Hierdoor wordt vermoeidheid uitgesteld en kun je efficiënter op een zeer hoog tempo lopen. Met een energie teruggave van maar liefst 85% krijg je tijdens het hardlopen het gevoel dat je vooruit gestuwd wordt. Het foam werd onder andere al eerder gebruikt in de Nike ZoomX Vaporfly 4% en de Vaporfly Next%. In deze schoenen heeft het foam zijn kracht al echt bewezen.

Data, research, result

Nike heeft speciaal voor de spike-plaat gegevens verzameld van honderden hardlopers om zo de plaat in de voorvoet te ontwikkelen. De plaat zorgt voor optimale schokbescherming en soepele overgang van teen tot hak terwijl jij kilometers aflegt op de baan. Met een gewicht van 124 gram (heren maat 8 US, dames maat 10 US) zijn deze spikes zeer licht voor een distance spike.

Net zoals bij de Nike Zoom Victory 3 heeft Nike er bij dit model spikes ook weer voor gekozen om een gat in de hielkap te plaatsen. Dit heeft als voordeel dat de spikes makkelijker aan en uit te trekken zijn, daarnaast geeft het wat minder druk op de hiel waardoor deze nog wat meer kan uitzetten.

Nike ZoomX Dragonfly

Klaar voor de start

In de Nike ZoomX Dragonfly zijn nieuwe technologieën gecombineerd met de beste bestaande technieken die in het verleden al gebruikt zijn. Zo komt het ZoomX-foam van de Vaporfly, het gat in de hiel van de Victory 3 en is de spike-plaat speciaal ontwikkeld voor deze spike. Met een gewicht van slechts 124 gram voelt het alsof je amper schoenen aan hebt.

Shop de Nike ZoomX Dragonfly

In één adem

De Nike ZoomX Dragonfly is ontworpen om records mee te breken. De beste en nieuwste technologieën van Nike zijn samengevoegd en in deze spikes gestopt. Met een gewicht van slechts 124 gram zijn deze spikes super licht en merk je amper dat je ze aan heb. In de spike zit ZoomX-foam verwerkt, dit foam is lichter, zachter en responsiever dan al het andere foam van Nike. De Nike ZoomX Dragonfly is ontworpen voor het lopen van persoonlijke records en het maken van veel snelheid op de 1500 meter tot 10 kilometer.

Vlieg jij straks over de baan als een Dragonfly? Je vindt de Nike ZoomX Dragonfly nu bij All4running in de webshop. Heb je nog vragen over dit model of over All4running? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Geslacht
Unisex
Gewicht
ca. 124 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Distance spike
Shop nu

Nike
ZoomX
Dragonfly

Overzicht

Shop de Nike ZoomX Dragonfly
Zie ook

Nike
Zoom
Spikes

Overzicht

Shop Nike Zoom Spikes
Zie ook

Alle
Nike
schoenen

Overzicht

NIKE
Shop alle Nike schoenen