Skip to main content

De Under Armour HOVR Machina is een intelligente hardloopschoen voor neutrale lopers. Deze slimme schoenen bieden comfort, demping en bescherming zoals je gewend bent en analyseren via een ingebouwde chip jouw loopstijl. Under Armour schoenen met de HOVR-technologie kun je verbinden met de app MapMyRun. De app meet verschillende aspecten gedurende jouw run. Hoe dit verder werkt, dat lees je in dit blog. Verschillende collega’s van All4running hebben de HOVR Machina schoenen getest en in dit blog lees je onze ervaringen. Je kunt de Under Armour HOVR Machina qua ondersteuning en stabiliteit goed vergelijken met een Brooks Ghost of een ASICS Gel Cumulus.

Shop de HOVR Machina

Under Armour app MapMyRun
Allereerst leg ik je uit waarom deze hardloopschoenen slim of intelligent worden genoemd. In de tussenzool van schoenen met de HOVR-technologie heeft Under Armour een chip geplaatst die je via bluetooth kunt verbinden met de app MapMyRun. De Under Armour app meet net als andere hardloopapps jouw prestaties. De app MapMyRun gaat echter nog een stapje verder. De app meet namelijk ook jouw cadans, paslengte en geeft real time coaching gedurende jouw run. Met real time coaching krijg je via je hoofdtelefoon tips en informatie te horen over jouw run. Je kunt de app MapMyRun zien als jouw persoonlijke hardloopcoach. Uiteraard kun je jouw resultaten achteraf makkelijk delen met andere lopers via sociale media.

Under Armour HOVR Machina in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Ingebouwde chip in HOVR foam
HOVR foam
Engineerd Mesh Upper
Blown Rubber slijtzool

HOVR foam en Pebax plaat

De Under Armour Machina heeft een zacht en comfortabel bovenwerk. Het Mesh-materiaal zorgt voor een hoog ademend vermogen en voldoende ventilatie in de schoenen. De veters en tong van de Machina sluiten comfortabel om je voeten heen.

De tussenzool van de Machina is gemaakt van het HOVR foam. Het HOVR foam is een zacht foam dat zorgt voor voldoende demping en energieteruggave tijdens je run. Dit foam werkt in combinatie met de Pebax plaat dat zorgt voor stuwkracht en een krachtige start. Dit Pebax materiaal wordt vaker gebruikt in wedstrijdschoenen, bijvoorbeeld bij de Nike Alphafly.

Stevige slijtzool

De slijtzool van de HOVR Machina is gemaakt van stevig rubber en biedt voldoende grip op de verharde weg. Daarnaast is er op plekken waar veel slijtage voorkomt extra rubber toegevoegd. De Machina hardloopschoenen voelen duidelijk steviger aan dan andere hardloopschoenen. Dit maakt de schoenen minder flexibel en gemiddeld iets zwaarder dan andere allround hardloopschoenen.

De chip die je kunt verbinden met de app MapMyRun zit verwerkt in dit HOVR foam. Andere hardloopschoenen van Under Armour met dit HOVR foam zijn Velociti, Sonic, Guardian en Infinite.

Wat vindt team All4running?

Verschillende collega’s hebben de Under Armour HOVR hardloopschoenen getest met ieder een eigen mening. In het algemeen is iedereen erg te spreken over het gemak van de app MapMyRun en de real time coaching gedurende het lopen. Collega Iris, een recreatieve loper, ervaart de schoenen als volgt: “De tussenzool voelt te zacht aan en biedt mij niet de steun die ik zoek in een ontspannen run. Hierdoor wordt mijn run zwaarder.”

Een meer ervaren loper, Loek, ervaart de schoen als volgt: “De grip van de slijtzool is uitstekend, ook in natte omstandigheden blijf ik stabiel. Ik heb redelijk smalle voeten en merk dat mijn voeten niet verschuiven in de schoenen, dat is prettig.”

MapMyRun

De app is te downloaden in de App Store en Google Play Store. Je kunt kiezen uit een gratis account of premium account. Een premium account kost € 5,- per maand of € 25,- per jaar. Met een premium account krijg je toegang tot alle functies die de app kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan hartslaganalyse, workouts, cadans of hardlooproutes.

In één adem

De Under Armour HOVR Machina is er voor de neutrale loper die ontspannen runs op de verharde weg wilt lopen. Het bovenwerk zorgt voor voldoende ventilatie, het HOVR foam biedt de juiste demping en de slijtzool zorgt voor grip. Ook als het wegdek nog een beetje vochtig is. Met een chip in het HOVR foam en de connectie met MapMyRun kun je resultaten meten gedurende jouw run.

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de Under Armour HOVR Machina hier in onze webshop voor zowel dames als heren. Bij eventuele vragen kun je contact opnemen met de klantenservice. Of maak een afspraak met onze Shoe Advisor.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht Heren
ca. 295 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 245 gram (US 7.5)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Shop dames

Under Armour
HOVR Machina

Dames

Under Armour HOVR Armour
Shop dames
Shop heren

Under Armour
HOVR Machina

Heren

Under Armour HOVR Armour
Shop heren
Zie ook

Under Armour

Overzicht

Under Armour Logo
Shop Under Armour