Skip to main content

De Salomon Wildcross is de nieuwste toevoeging aan de Cross-family van Salomon. De Wildcross is ontworpen voor het lopen van trails over zware ondergronden. Denk aan modder, zand en andere zware omstandigheden. Dankzij het lichte gewicht en het speciale ontwerp maak je gemakkelijk tempo met de trailschoenen. Is de nieuwe Salomon Wildcross de ideale schoen voor jouw volgende trailrun op tempo? Wij nemen het model voor je onder de loep.

Shop de Wildcross

De Salomon Cross-family bestond uit het duo van de Speedcross 5 en de Supercross. Dat duo wordt een trio nu de Wildcross eraan toegevoegd is. De Salomon Supercross is een echte allrounder onder de trailschoenen. Loop je van de weg naar de bossen en weer terug? Dan is de Supercross je go-to trailschoen. De Salomon Speedcross 5 is gemaakt voor het zwaardere werk. Denk aan modderige trails. Een hoog tempo lopen op de Speedcross is geen probleem dankzij de behoorlijke hoeveelheid stabiliteit die de trailschoenen geven. De nieuwe Wildcross geeft minder demping en stabiliteit dan de Speedcross, maar is hierdoor ook 30 gram lichter in gewicht waardoor het lopen op een snel tempo ook een stukje gemakkelijker wordt.

Salomon Wildcross in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Salomon Wildcross
SensiFit-bovenwerk met Multi Fit Wing-constructie
Quicklaces
EnergyCell+ tussenzool
ContraGrip TA-slijtzool

Tech Talk

De Salomon Wildcross bevat een SensiFit-bovenwerk. Het bovenwerk omsluit de voeten op comfortabele wijze. Je wilt natuurlijk niet dat het bovenwerk je voeten afknelt, maar tijdens het lopen van trails is een omsloten gevoel wel gewenst voor dat extra stukje ondersteuning. Het bovenwerk vormt zich naar jouw voeten voor een persoonlijke pasvorm. Het Quicklace-systeem, oftwel snelveters, biedt gemak bij het aan- en uittrekken van de schoenen. Het wegstoppen van het restant van de veters in het veterzakje op de tong is wel even een uitdaging. Maar als je daar eenmaal handig in bent geworden, is dat ook goed te doen. Het grote gemak van het snelvetersysteem zit hem in het gemakkelijk aantrekken van de veters als je net even dat extra beetje steun en omsluiting wilt tijdens een technisch deel van je trailrun. De tussenzool bestaat uit EnergyCell+. Dit dempingsmateriaal geeft een behoorlijke dosis energie terug tijdens het lopen, terwijl het ook demping en bescherming biedt. De ContraGrip TA-slijtzool met grove noppen bijt zich vast in mulle ondergronden, maar geeft ook grip op oneffen, harde ondergronden.

Salmon Wildcross
Salomon Wildcross

Grondcontact

De offset (het hoogteverschil in de zool van hak naar tenen) is van de Wildcross iets lager dan we gemiddeld gezien van Salomon gewend zijn. De meeste trailschoenen van Salomon hebben een offset van 10mm. Die van de Wildcross is 8mm. Ook is de zool iets dunner. Al met al sta je dus lager bij de grond en ervaar je hierdoor meer grondcontact. Tijdens het lopen van zeer technische trails kan dit erg fijn zijn, zolang je nog comfortabele demping en bescherming ervaart. Op dit vlak onderscheidt de Wildcross zich dan ook van de Speedcross en Supercross. De twee laatstgenoemden bevatten beiden een dikkere zool. Hierdoor ervaar je een stuk meer demping tijdens het lopen over trails. Als je dit heel prettig vindt en een absolute vereiste in je trailschoenen, dan is de Wildcross misschien niet helemaal jouw match. Wil je je grenzen verleggen, meer technische trails lopen en hier zelfverzekerd op pad gaan? Dan kan de Wildcross wel een hele goede optie zijn om te proberen.

Criss-cross

Laten we de drie even voor het totale plaatje en overzicht naast elkaar zetten. Want wanneer kies je nu voor welke schoen? Voor je dagelijkse run waarbij je graag door de bossen loopt, is de Salomon Supercross een goede keuze. De schoenen bieden comfortabele demping en bescherming en vinden prima hun weg door modderig en zacht terrein. De Salomon Speedcross is een technischer model dan de Supercross. De schoenen zijn ook zeer geschikt voor zachte en modderige ondergronden, maar bieden meer stabiliteit dan de Supercross. Ook zijn ze minder fijn om mee over de weg te lopen door de grovere noppen in de slijtzool. Deze noppen bieden dan wel weer een stuk meer grip dan de Supercross. Is de Speedcross je iets te zwaar in gewicht met maar liefst 320 gram? En wil je de technischere trails bedwingen? Dan staat de Salomon Wildcross voor je klaar. Wil je het meest technische van het technische? Dan kun je nog het stapje zetten naar de Salomon Cross Pro.

Salomon Wildcross

Time to play wild.

Salomon ademt buiten zijn en avontuur. Met het motto “Time to play” dagen ze je uit de onbegane paden op te zoeken en het plezier in running te beleven. Door voor verschillende type lopers een specifiek paar trailschoenen te ontwikkelen, willen ze zoveel mogelijk mensen voorzien in de mogelijkheid er veilig op uit te gaan.

Shop de Salomon Cross-family

In één adem

De Salomon Wildcross is een technische trailschoen waar je, je raadt het al, de meest technische trails kunt bedwingen. Je zou de Wildcross als een kleiner broertje van de Salomon Cross Pro kunnen zien. De twee delen hetzelfde ontwerp en materiaal in de tussen- en slijtzool. Enkel bevat de Cross Pro een ander bovenwerk en nog wat extra technologieën. Vergeleken met de Speedcross is de Wildcross behoorlijk lichter in gewicht en heeft het model een slanker silhouette. Uiteraard is het geven en nemen, dus je levert er wel wat demping voor in. Houd je van grondcontact? Dan kun je dat ‘nadeel’ in je voordeel laten werken.

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de nieuwe Salomon Wildcross hier in onze webshop. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht Heren
ca. 290 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 250 gram (US 7.5)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Trailschoenen
Nieuw

Salomon
Wildcross

Dames

Salomon Wildcross
Shop de Wildcross
Nieuw

Salomon
Wildcross

Heren

Salomon Wildcross
Shop de Wildcross
Zie ook

Alle Salomon
schoenen

Overzicht

Salomon
Shop alle Salomon-schoenen