Skip to main content

De belangrijkste antipronatie reeks van Saucony heeft er een nieuw lid bij, de Saucony Guide 14. De schoen is voorzien van een geactualiseerd bovenwerk om de schoen gestroomlijnder te maken. Ook voelt het lichter aan op de voet. De Guide 14 blijft gebruik maken van PWRRUN demping zoals ook te zien is in de Kinvara en Ride modellen. Ben je een overpronerende loper? Dan zijn de Guide 14 en jij misschien wel een match.

Shop Saucony Guide 14

Een stabiliteitsschoen voor iedere dag. De Saucony Guide 14 biedt jou de support waar je naar verlangt voor vele comfortabele kilometers.

Saucony Guide 14 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Saucony Guide 14
Ademend engineered mesh en 3D-engineered overlays in het bovenwerk bieden lichtgewicht support
PWRRUN demping beschermt tegen impact met een zacht en toch responsief gevoel
3D-gevormde fascia voor versterking in het bovenwerk
TPU-begeleid frame aan de binnenste zijde van de voet biedt ondersteuning voor overpronerende lopers
TRI-FLEX slijtzool optimaliseert flexibiliteit
Nieuw vormgegeven FORMFIT omsluit de voet in 360 graden comfort

Als gegoten

De Guide 14 is vormgegeven om meer comfort te bieden in een kleiner pakket. Je zult dit voornamelijk merken aan de verbeterde pasvorm rondom de hiel en het lagere gewicht van de schoen. Saucony heeft aan de hand van hun FORMFIT-technologie zijn best gedaan om de schoen zo goed mogelijk om je voet te laten zitten, zonder dat er gebieden te breed of te smal zijn. De schoen is meer gestroomlijnd en voelt lichter aan. Het 3D-gevormde fascia is een versterking in het bovenwerk waardoor het bovenwerk meer structuur en ondersteuning geeft aan de voeten. Het bovenwerk is iets dikker dan de Kinvara en heeft meer overlays. Ook de tong is dikker en verbonden met zowel de bovenkant als de zijkanten van de schoen. De hiel heeft een normale breedte met een gevoerde hielkraag.

Saucony Guide 14
Saucony Guide 14

PWRRUN geeft je POWER

Net als bij de Saucony Kinvara en Omni is bestaat bij de Guide 14 tussenzool uit het PWRRUN-foam. Een menging van TPU kraalschuim en EVA, wat verschillende soorten duurzame en elastische plastic substanties zijn. PWRRUN is 28 procent lichter dan de bekende EVERUN-foam en geeft meer demping en flexibiliteit. Deze tussenzool zorgt voor een soepele landing en gemakkelijke afzet. Er ontstaat een levendigere sensatie dan hardlopers die houden van stabiliteit vaak gewend aan zijn. Het TPU-begeleide Frame aan de mediale (binnenste) zijde van de voet geeft extra ondersteuning bij overpronatie, waarbij de voeten de neiging hebben om naar binnen te zakken.

Kilometers maken

De TRI-flex slijtzool zorgt voor optimale flexibiliteit. De slijtzool is stevig en heeft extra rubber op de plekken waar de meeste slijtage voorkomt. De zool is iets breder voor meer oppervlakte en stabiliteit. De zool geeft grip op diverse wegdekken en in verschillende weersomstandigheden. De groeven in de zool geven wat meer flexibiliteit en speling. Naar verwachting zou je zeker een kilometer of 400 met deze schoen kunnen lopen voordat de echte slijtage plaatsvindt.

Saucony Guide 14

De steun die je nodig hebt

De Saucony Guide 14 is een vrij traditionele hardloopschoen voor overpronerende lopers. Niet teveel poespas, maar gewoon een echt goede schoen. De Guide biedt gemiddelde ondersteuning bij overpronatie zonder een hele aanwezige correctie. Ook zijn de hardloopschoenen niet overdreven bouncy of zacht. De Guide laat de traditionele technologie om steun te bieden bij overpronatie middels het TPU Guidance Frame mooi samenwerken met nieuwe manieren om die ondersteuning te bieden, bijvoorbeeld door een wijdere basis.

Shop de Saucony Guide 14

Match made in heaven?

Met zijn verbeterde fit, lichtgewicht pasvorm en verende PWRRUN demping is de Saucony Guide 14 misschien wel de ideale partner voor jou. Denk je na het lezen van dit alles: dit is ‘m!  De Saucony Guide 14 is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Je shopt de Guide 14 hier. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht Heren
ca. 298 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 266 gram (US 8)
Type loper
overpronerende hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Shop

Saucony Guide 14

Shop Guide 14
Vorige editie

Saucony Guide 13

Guide 13
Shop Guide 13
Zie ook

Alle Saucony
schoenen

Saucony
Shop alle Saucony schoenen