Skip to main content

Saucony brengt je een met de nieuwste Kinvara 12 een agressiever gevoel in een lichtgewicht en flexibele schoen voor een super snel loopgevoel. Dat is een flinke belofte die Saucony hier maakt.
De Saucony Kinvara 12 is het nieuwe broertje of zusje van de Kinvara 11, een comfortabele neutrale schoen met toen der tijd nieuwe technologieën. Zal de Kinvara 12 dezelfde genen bevatten of is dit een kind van de melkboer?

Shop Saucony Kinvara 12

Om het uiterlijke van de Saucony Kinvara 12 kunnen we niet heen. Een blitse schoen met felle kleuren. Uitdagend? Zeker. Anders dan andere? Ja. Mooi? Dat is een kwestie van voorkeur. Met deze schoenen zul je absoluut opvallen tijdens je loop. Maar: don’t judge the book by its cover. Laten we kijken wat deze schoen ons nog meer te bieden heeft.

Saucony Kinvara 12 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Saucony Kinvara 12
FORMFIT-technologie in het bovenwerk
PWRRUN-tussenzool voor meer demping, fexibiliteit en consistentie
Zwaluwstaart uiteinde
MONO-mesh hielkap
XT-900 rubber zorgt voor extra duurzaamheid op plaatsen met hoge slijtage

Less is More

Anders dan het uiterlijk van de Saucony Kinvara 12 is het bovenwerk minimalistisch, traditioneel en comfortabel. Door hun FORMFIT-technologie zijn de schoenen overal aangepast om de beste pasvorm te geven. De stof is zacht en ademend en doordat de padding op de juiste plekken zit voelt de schoen als een fijne sok die je voet stevige knuffelt. Met genoeg ruimte in de voorvoet kunnen je tenen vrij bewegen en toch zal de schoen stevig aan de voet blijven zitten. De schoen heeft een traditionele vetersluiting die de schoen goed om je voet laat sluiten. De hielkap is iets hoger, heeft voldoende demping en is van een zacht mono-mesh materiaal gemaakt. De term “less is more” is in het geval van het bovenwerk op z’n plaats.

Saucony Kinvara 12
Saucony Kinvara 12

PWRRUN

Bij de Kinvara 11 maakte hun EVERUN-tussenzool plaats voor de nieuwe PWRRUN-technologie. Deze PWRRUN-technologie is doorgetrokken naar de tussenzool van de Kinvara 12. Het is gemaakt van op TPU-gebaseerd kraalschuim (Adidas Boost heeft een vergelijkbare chemische samenstelling), is 28 procent lichter dan EVERUN en is geformuleerd om bouncier, duurzamer, flexibeler en consistenter te zijn. Saucony claimt dat wanneer je op PWRRUN loopt je een uitzonderlijke soepele landing maakt en een levendige voortstuwing. Toch zijn de meningen verschillend. De PWRRUN-tussenzool is wat harder en minder responsive als de PWRRUN PB die bijvoorbeeld in de Saucony Endorphin vindt. 

De kracht van eenvoud

In de slijtzool zien we misschien wel het grootste verschil tussen de Kinvara 11 en 12. De Kinvara 12 is namelijk geboren met een kleine zwaluwstaart die moet zorgen voor een soepele afwikkeling en een aerodynamische feel. De druk wordt efficiënter verdeeld bij de landing op de hiel. De meningen over het effect van deze zwaluwstaart zijn verdeeld. Natuurlijk is het effect meer aanwezig bij de haklanders onder ons. 

Ook hier is de “less is more” mentaliteit van Saucony goed terug te zien. Een eenvoudige, maar effectieve slijtzool. Goede grip in zowel harde als zachte ondergrond en diverse weersomstandigheden. De bredere groeven zorgen ervoor dat er niks in de zool blijft zitten. Op de plekken waar de meeste mensen sneller slijtage krijgen is een klein beetje extra rubber toegevoegd om dit tegen te gaan.

Saucony Kinvara 12

Saucony Kinvara 12 voor wedstrijd of training?

Door de traditionele eigenschappen is de Kinvara 12 een duurzame wedstrijdschoen die ook veel gebruikt kan worden als trainingsschoen. Het is net wat je wilt halen uit deze schoen.

Shop de Saucony Kinvara 12

Kinvara 12 goes back to its roots

Met het traditionele bovenwerk en de slijtzool lijkt de Kinvara 12 lijkt een beetje terug te gaan naar zijn wortels. Zo ook in gewicht. Met zijn 219 gram is de schoen lichter dan de Kinvara 11 en heeft hij hetzelfde gewicht als de Kinvara 3. Met het opvallende uiterlijk en de terugkeer van de PWRUN-tussenzool past de Kinvara 12 prima binnen de familie. Voor sommige is de Kinvara 12 een verbetering van zijn voortgangers en tegelijkertijd een terugblik naar zijn Kinvara broers en zussen.

Benieuwd naar deze schoen? De Saucony Kinvara 12 is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Je shopt de Kinvara 12 hier. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht Heren
ca. 219 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 183 gram (US 8)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Shop

Saucony Kinvara 12

Kinvara 12
Shop Saucony Kinvara 12
Vorige editie

Saucony Kinvara 11

Kinvara 11
Shop Saucony Kinvara 11
Zie ook

Shop Saucony

Saucony
Shop Saucony