Skip to main content

Veranderingen horen bij het leven en zijn soms noodzakelijk. Het weer, gedachtes, beddengoed en versleten sportkleding om maar wat voorbeeldjes te noemen. Toch zijn er uitzonderingen die de regels bevestigen. Sommige dingen zijn goed en hebben nauwelijks veranderingen nodig. Daarom zijn er bij de nieuwe New Balance Fresh Foam 1080v11 veel elementen van zijn voorganger hetzelfde gebleven.

Shop de New Balance Fresh Foam 1080v11

En nu niet denken: ‘dat is saai’. New Balance heeft de goede elementen gelaten en veranderingen toegepast op de plekken waar het nodig was. In deze blog vertel ik je onder andere wat de veranderingen van de New Balance Fresh Foam 1080v11 zijn. Dan mag je zelf bepalen of het een verbetering is.

New Balance Fresh Foam 1080v11 in detail

New Balance Fresh Foam 1080v11
Fresh Foam X tussenzool voor een ideale demping, stabiliteit en energieteruggave
Engineered Hypoknit bovenwerk voor een zachtere en ondersteunende pasvorm
De Bootie-bovenwerkconstructie omhelst uw voet voor een nauwsluitende, ondersteunende pasvorm
Ultra hiel ontwerp omhelst de achterkant van de voet voor een goede, ondersteunende pasvorm
Blown Rubber slijtzool

Strong and Flexible

Aan de slijtzool van de New Balance Fresh Foam 1080v11 is niks veranderd. Er is gebruik gemaakt van Blown Rubber, wat we ook bij de voorgaande versies tegenkomen. De slijtzool is net als bij de v10 lichter dan bij alle andere voorgangers, maar geeft toch een fijne demping. De combinatie van het nauwkeurig plaatsen van het patroon en groeven zorgt voor de juiste grip en flexibiliteit. Het profiel is geplaatst op zowel de voorvoet als de hiel. Dit zogenaamde “crashpad” is vooral voordelig voor hardlopers die op de hak landen. De afwikkeling van je voet wordt hiermee soepel.

Review: 1080v11 en 880v11
New Balance Fresh Foam 1080v11

Never change a winning team

Net als bij de slijtzool is de tussenzool ook nauwelijks veranderd ten opzichten van de Fresh Foam 1080v10. Er is wederom gebruik gemaakt van New Balance bekende Fresh Foam X. Dit is lichter en zachter dan de standaard Fresh Foam, maar heeft verder alles wat we ervan gewend zijn. Fresh Foam is het unieke dempingsmateriaal wat New Balance hanteert voor de tussenzool. Het geeft demping zonder energieverlies. Hierbij zijn twee elementen van belang: EVA-meteriaal en driedimentionale structuur.

New Balance maakt gebruik van EVA-materiaal, een slijtvast kunststof materiaal, en heeft hier een eigen technologie op toegepast die instaat is om de ingrediënten van het EVA-materiaal een unieke samenstelling te geven. De zolen worden doormiddel van hitte samengeperst en dit zorgt voor een lichter materiaal met meer vering.

Daarnaast gebruikt New Balance speciale software om diverse geometrische vormen in de tussenzool aan te brengen. Verschillend per functie van de schoen worden er laserbewerkingen aan de schoen toegevoegd. Ook worden er verschillende zones toegevoegd aan de zool. Sommige delen zijn dichter van structuur en andere delen zijn meer open, dit is afhankelijk van de druk en de impact die de zool moet opvangen. Dit laserpatroon is bij de 1080v11 verbeterd en vernieuwd ten opzichten van de 1080v10 en zorgt voor een premium look and feel.

Al deze technieken gecombineerd moeten zorgen voor een ideale demping, stabiliteit en energieteruggave tijdens het hardlopen.

Finish in touch

En dan het onderdeel waar de meeste verandering in zit vergeleken met de 1080v10, het bovenwerk. Het Engineered Hypoknit bovenwerk zorgt voor een zachtere en ondersteunende pasvorm. De verandering zit hem voornamelijk in dat het bovenwerk meer ademend en rekbaar is. Waar de 1080v10 borduursels had op de mediale en laterale zijden van de voetholte, heeft de 1080v11 een groter “N”-logo om steun te geven aan de voet. Dingen die hetzelfde blijven zijn de tong met inzetstuk, het rekbare weefsel van het bovenwerk, en de voorgevormde hiel contrefort met een Achilles flare aan de achterkant. De UltraHeel zorgt voor een superieure, aansluitende pasvorm met minder materiaal en bulk.

New Balance Fresh Foam 1080v11

Cushioning, Comfort and Stability  

De 1080 versies zijn al jaren een fenomeen voor neutrale lopers. Een allround hardloopschoen voor dagelijkse trainingen. Doormiddel van het Fresh Foam, het comfortabele bovenwerk en de steun rondom de hiel kun jij alle trainingen doorstaan en jezelf naar een hoger level tillen. 

Shop de New Balance Fresh Foam 1080v11

A little goes a long way

Zo zien we maar dat er niet altijd drastische veranderingen nodig zijn. Soms zijn kleine aanpassingen genoeg om een schoen te verbeteren. New Balance weet waar hun krachten liggen en maken gebruik van hun eerdere successen. Ben je nieuwsgierig geworden? De New Balance Fresh Foam 1080v11 is nu beschikbaar op onze webshop. Je kunt de hardloopschoenen natuurlijk ook komen passen in één van onze winkels. Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht Heren
ca. 285 gram (US 10,5)
Gewicht Dames
ca. 227 gram (US 7,5)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Shop

New Balance Fresh Foam 1080v11

New Balance Fresh Foam 1080v11
Shop de New Balance Fresh Foam 1080v11
Vorige editie

New Balance Fresh Foam 1080v10

New Balance Frash Foam 1080v10
Shop New Balance Fresh Foam 1080v10
Zie ook

Alle New Balance schoenen

New Balance
Shop New Balance