Skip to main content

De award winnende combinatie van de nieuwste sporttechnologie en een lichtgewicht ontwerp komt met een opvolger, namelijk de Polar Vantage M2. Wil jij graag je persoonlijke records breken, deze trainingspartner biedt alles wat je nodig hebt. We leggen dit veelzijdige hardloop-en multisporthorloge naast de Polar Vantage V2, het meest premium multisporthorloge uit het assortiment van Polar. Wij hebben de beide horloges uitgebreid getest en nemen jou mee in onze bevindingen.

Shop de Polar Vantage M2

Uit ervaring kunnen wij vertellen dat het best lastig is om een juist sporthorloge te kiezen, want de keuze is reuze. Daarom vertellen we je in deze blog alle ins en outs over de Polar Vantage M2, maar natuurlijk ook waar de M2 en de V2 van elkaar verschillen, zodat jij weet waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Polar Vantage M2

#Jouw alles in een trainingspartner

Transformatie

Ten opzicht van de Vantage M is de Vantage M2 qua design behoorlijk veranderd. Wat voornamelijk opvalt is dat de polsband anders is vormgegeven, waardoor deze veel soepeler valt en daardoor de perfecte pasvorm kan worden bereikt. Dit bandje vinden wij persoonlijk ook fijner zitten dan het bandje van de M en V2. De Polar Vantage M2 heeft een diameter van 46mm en een dikte van 12,5mm. Het gewicht is 45,5 gram inclusief de polsband. Het 1,2”-scherm heeft een resolutie van 240×240 pixels en de accu heeft een capaciteit van 230mAh. Volgens Polar gaat het horloge 100 uur mee in de trainingsmodus.

Kennis is vooruitgang

Dit veelzijdige sporthorloge van Polar is uitermate geschikt bij het verleggen van grenzen. Dit komt omdat deze slanke en lichtgewicht trainingspartner alle gegevens levert die je nodig hebt om nog beter te worden. De M2 analyseert je lichaam, waardoor jij altijd het beste uit je training kan halen. Je vraagt je vast af hoe je horloge dit kan bewerkstelligen, dit zal ik je haarfijn uitleggen. Het horloge heeft een Polar Index functie, deze functie meet je VO2max, wat inhoud dat als je conditie verbetert je langer een lage hartslag volhoudt gedurende een bepaald tempo. Een hoger running index score geeft aan dat je met minder moeite sneller kunt hardlopen. Deze score wordt bepaald door je rusthartslag en je maximale hartslagwaardes, hierdoor wordt je maximale aerobe (langdurige activiteit) hardloopprestatie bepaald. In de Polar Flow app kun je vooruitgang volgen, waardoor je kan zien hoe je loopprestaties, of andere sport prestaties, zich ontwikkelen. Of je nu traint voor een specifiek doel of alleen rent om fit en gezond te blijven, wanneer je vooruitgang kunt zien blijf je meestal gemotiveerd. Polar Running Index is een goede voorspeller van je eindtijd bij duurloopwedstrijden. Door middel van een schatting gebaseerd op eerder gelopen afstanden en je VO2max.

Tot wel 130 sporten

Een bijkomend voordeel is dat je niet alleen beter kan worden in hardlopen, maar ook in een van de andere 129 sporten waar het horloge jou in faciliteert. Naast dat ik een fervent hardloper ben, houd ik ook erg van krachttraingen en High Intensity workouts. Dit horloge geeft je de mogelijkheid om ook hier je gegevens te tracken en ik ben daar erg over te spreken. De duur, het calorieverbruik en je hartslag worden goed gemeten door het horloge. In de Polar Flow app wordt aangegeven welke hartslag voor welke intensiteit staat. Aan het einde van je training kun je zien in welke hartslagzone je getraind hebt en waar je nog eventueel verbeteringen kan behalen, goede stok achter de deur al vraag je het mij!
Met de Polar Vantage M2 kun je voor elke sport de instellingen aanpassen. Dus of je nu beter wilt worden in je favoriete sport of je prestaties in verschillende sporten wilt meten, de Polar Vantage M2 is er om jou te helpen.

Alles in een

Train slimmer, niet harder

Technische specs

De Polar Vantage M2 meet je hartslag aan de pols met de Precision Prime sensorfusietechnologie. Deze innovatie combineert optische hartslagmeting met andere sensortechnologieën. Op deze manier wordt er voorkomen dat je hartslagsignaal afwijkt door bewegingen die het signaal zouden kunnen verstoren. Hierdoor heeft de M2 een super nauwkeurige hartslagmeting, waardoor je niet meer vastzit aan een hartslagband om je borst. In de Polar Flow app kan je het display aanpassen naar jouw wens, dus als de hartslag voor jou belangrijk is tijdens jouw training, dan kan je die prominent in het beeld zetten.
De ‘Night Recharge Recovery Measurement’ is voor mij echt een uitkomst, deze tool meet in hoeverre je lichaam is hersteld van je training. Dit is gebaseerd op hoe je slaapt en of je autonoom zenuwstelsel tot rust komt. Deze gegevens kan je tevens terug vinden in de Polar Flow app. Het voordeel hiervan is dat je optimaal kan presteren tijdens je training als je deze adviezen opvolgt. Het nadeel vond ik dat ik het horloge tijdens het slapen moest omhouden om deze gegevens te tracken.

Stok achter de deur

Het is ook belangrijk om zo nu en dan je rust te pakken, het horloge is voorzien van Serene, dit zijn ademhalingsoefeningen. Je horloge geeft precies aan wat je moet doen. Naast deze ademhalingsoefeningen heeft de M2 ook 24/7 activiteiten meting, deze kan jezelf instellen op basis van hoeveel je wilt bewegen op een dag. Het horloge geeft je meldingen als het tijd is om te bewegen. Naast al deze fantastische specificaties om jezelf uit te dagen en het beste uit je training te halen is het ook mogelijk om een fitness test te doen, waarin je fitness niveau wordt bepaald in slechts 5 minuten. En met de tool Fitspark die je dagelijkse kant-en-klare workouts aanbiedt op basis van je herstel, fitheid en trainingsgeschiedenis, kan ik mij bijna geen betere trainingspartner voorstellen!

Nieuwe functies

Polar Vantage M2

Smartwatchfuncties

De Vantage M2 beschikt nu, net zoals de V2, over een muziekbediening functie. Je kunt geen muziek opslaan op het horloge, maar als je je telefoon bij je hebt kun je je muziek en het volume van het horloge bedienen. Dit is erg handig als je het heerlijk vindt om met muziek te trainen, maar net geen zin had in dat ene liedje ;). Via de Polar Flow app is het mogelijk om je telefoon te koppelen aan je horloge, waardoor je pushberichten binnen krijgt op je horloge, super handig, zo hoef je niet steeds je telefoon te pakken. Om het plaatje compleet te maken krijg je ook meldingen over het weerbericht, een fijne bijkomstigheid, zodat je met dit Nederlandse weer tussen de buien door kan lopen. De Polar Vantage M2 zorgt ervoor dat jij nooit iets mist.

Polar Vantage M2

Trainingsprogramma’s

Dit multisporthorloge heeft een functie voor hardlopers, namelijk de Running programs. Dit zijn speciale trainingsschema’s waarmee je horloge ervoor zorgt dat je dichterbij je doel komt. Daarnaast heeft de M2 een Training Load Pro functie, die je cardiobelasting, spierbelasting en ervaren belasting combineert tot één inzicht waarmee je over- en ondertraining kunt voorkomen. Tevens kan je gebruik maken van de Fuel Wise-functie, voor het registreren van eten en drinken tijdens lange sportsessies.

Polar Vantage M2

Verbreek je records

Essentieel voor vooruitgang is precisie en nauwkeurigheid. Laat de Polar Vantage M2 je helpen met zijn geavanceerde technologie, zodat jij je kan concentreren op het verbreken van je PR’s. Concentreer je op je doelen terwijl je sporthorloge je realtime inzichten geeft over je huidige conditie en fitheid. De M2 houdt je slaap en herstel bij, zodat jij alles uit je training kan halen en optimaal kan presteren.

Het is een goede dag om een record te breken

M2 vs V2

Polar Vantage M2 vs Polar Vantage V2

Als je het mij vraagt is de Polar Vantage M2 een uitgebreid horloge, waarmee je in je trainingen echt het verschil kan maken. Beide zijn multisporthorloges, wat betekent dat ze goed kunnen schakelen tussen verschillende sporten, zoals een triatlon. Maar er is altijd een overtreffende trap, de Polar Vantage V2 heeft dezelfde specificaties als de M2 en meer. Zo kan je door de samenwerking met Komoot routes plannen op je horloge en krijg je Turn By Turn-routebegeleiding. Als je geen route hebt gepland kan je met de Back to Start-functie omdraaien, verdwalen is nu echt verleden tijd. Het horloge bedien je door middel van touchscreen, wat echt een toegevoegde waarde is. Om nog meer uit je training te halen heeft de V2 ook een performance test. Deze test laat je een maximaal of submaximaal test uitvoeren. De nieuwste functie ‘Leg Recovery Test’ geeft je inzichten in het herstel van je benen. Je hebt altijd baas boven baas, maar de M2 voorziet je al in super veel behoeftes en daarom vind ik het al echt een super goede trainingspartner. Wil je nou meer en vind je de bovenstaande functies van de V2 dusdanig belangrijk? Lees dan onze blog over de V2 waar we alle ins en outs met je doornemen. Mochten er toch nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Nieuw

Polar
Vantage M2

Veelzijdige trainingspartner

Vantage M2
Shop de Vantage M2
Nieuw

Polar
Vantage V2

Meest primium

Polar Vantage V2
Shop Polar Vantage V2
Zie ook

Alle Polar
sporthorloges

Overzicht

Polar
Shop alle Polar-horloges