Skip to main content

Je haren wapperend in de wind, de grond die onder je voeten voorbij vliegt, de endorfines die door je lijf stromen en de zon in je gezicht; dat is het gevoel waar je als hardloper constant naar op zoek bent. Maar dat zonnetje kan je soms ook in de weg zitten, want het is niet fijn om constant met je ogen te moeten knijpen. Een hardloopzonnebril kan dan uitkomst bieden. Naast goede bescherming tegen de zon zijn hardloopzonnebrillen ook zo ontworpen dat ze goed op je hoofd blijven zitten en dat er voldoende ventilatie is voor tijdens de warme dagen. Wij hebben drie merken voor je onder de loep genomen, zodat je na het lezen van deze blog weet wat de beste hardloopzonnebril is voor jou, zowel qua stijl als budget.

Shop zonnebrillen

Het dragen van een zonnebril is erg persoonsgebonden. Welke stijl of glazen passen bij jou? Er zijn behoorlijk veel sportzonnebrillen, zelfs hele fashionable brillen. Hoewel veel brillen unisex zijn, zijn er ook specifieke hardloopzonnebrillen voor mannen en hardloopzonnebrillen voor vrouwen. Voor ieder wat wils dus!

Julbo sportbril

Julbo

Julbo ontwerpt en produceert brillen en beschermingsproducten die geschikt zijn voor extreme disciplines. Deze specialistische zonnebrillen van Julbo zijn vanaf de basis samen met de beste atleten, sporters en distributeurs ontworpen. De missie van Julbo: “de prestaties van de zicht- en beschermingsproducten voortdurend verbeteren en iedereen een ultieme buitensportervaring laten beleven”.
Julbo werkt nauw samen met zijn atleten en ambassadeurs om hun gezamenlijke doel na te streven. Namelijk het bespreken, delen en onderzoeken van de behoeften van veeleisende atleten om relevante oplossingen voor bescherming te bieden.

Nike sportbril

Nike Vision

Het zal je vast niet verbazen dat de duizendpoot genaamd ‘Nike’ ook een zonnebrillenlijn heeft, namelijk Nike Vision. Bij Nike kun je terecht voor alles wat je voor je run nodig hebt. Zo hebben ze ook een breed scala aan zonnebrillen. Nike wil meerdere sporten bedienen, waardoor zij niet zo specifiek zijn als Julbo, maar ook niet zo hip en duurzaam als Goodr. De zonnebrillen van Nike zitten een beetje tussen deze merken in. Zowel qua look and feel als qua prijs.

Goodr sportbril

Goodr

Als je het mij vraagt is dit een ontzettend leuk en hip merk. Als hardlopende fashionista of fashionisto kun je je hart ophalen. De oprichters van Goodr werken vanuit de visie dat hardlopen leuk is en dat je uitrusting dat ook moet zijn. Ze maken modieuze en functionele zonnebrillen die iedereen zich kan veroorloven. Het idee voor Goodr ontstond toen een van de oprichters (een fervent hardloper) op een dag in de spiegel keek en zich afvroeg wat hij in godsnaam aan had. Op dat moment werd hij wakker geschud en vond hij het tijd voor stijlvolle, leuke, functionele en betaalbare zonnebrillen in de hardloopsector. Tevens merkte hij dat de meeste sporters geen dure zonnebrillen dragen tijdens het sporten. Hier zag hij een kans. Betaalbare, stijlvolle hardloopzonnebrillen. Dit klinkt als muziek in mijn oren.

Julbo zonnebrillen

#Hoog, hoger, hoogst

Julbo zonnebrillen

Julbo zonnebrillen, het pioniersmerk

Julbo is een pionier op het gebied van bescherming op grote hoogte, dankzij de samenwerking en betrokkenheid met vooraanstaande bergbeklimmers. Hierdoor kunnen zij dit jaar ook een collectie uitbrengen met zonnebrillen die ontworpen zijn voor gebruik op nog grotere hoogten. Tevens heeft Julbo een nieuwe generatie wearables gecreëerd om een revolutie teweeg te brengen voor verschillende sporten. Houd je even vast, want het is bij Julbo mogelijk om een zonnebril samen te stellen die gegevens in het gezichtsveld weergeven. Hierdoor zijn sporters in staat om zich te blijven concentreren op de taak terwijl ze profiteren van live gegevens over hun prestatie.

Wat nou slecht weer?

De zonnebrillen van Julbo onderscheiden zich door een zeer grote mate van comfort. De pasvorm, het comfort en de gebruikte materialen zijn allemaal afgestemd op de sporter. Het is zelfs mogelijk om zowel de pootjes als de neusvleugels af te stellen voor een gepersonaliseerde pasvorm. De hoge schokbestendigheid van de glazen maken de bril perfect voor het hardlopen en voor diverse outdoorsporten. De glazen filteren de UV-straling en het licht wat de ogen bereikt. Ook heeft Julbo lenzen die reageren op de lichtconditie. Bij veel licht worden de glazen donkerder, bij minder licht worden ze juist lichter. Hierdoor ervaar je veel kijkgemak zodat jij kunt focussen op je hardlooptraining. Laat de bescherming van je ogen aan de zonnebril over.

Welke Julbo zonnebril past bij jou?

Julbo heeft verschillende modellen. We loodsen je even door het oerwoud van informatie.

  • RUSH: de RUSH is het beste antwoord op de eisen van wielrenners en alle andere sporten waarbij uithoudingsvermogen en snelheid worden gecombineerd. Het geventileerde scherm is ontworpen om een maximaal zijdelings en verticaal gezichtsveld te bieden, zodat je in alle posities een onbelemmerd gezichtsveld hebt. Tevens is dit model compatible met alle helmen.
  • OUTLINE: dit model is ontworpen om lang mee te gaan. De OUTLINE zonnebrillen zijn zeer bedekkend. De kleine pads bij de neus zijn volledige verstelbaar in alle richtingen zodat je altijd een juiste pasvorm kunt creëren. Hierdoor blijft de bril goed op de neus zitten. Ook de pootjes van de bril zijn verstelbaar zodat je de bril goed kunt dragen als je een helm draagt. Dankzij het zachte materiaal wordt irritatie of een drukkend gevoel voorkomen. Het gestroomlijnde ontwerp van de bril zorgt voor extra comfort dankzij het hoge ventilatieniveau
  • AERO: dit model is zeer geschikt voor liefhebbers van intense inspanningen. Het enkelvoudige glas zorgt voor een onbelemmerd gezichtsveld in alle lichtomstandigheden. De hangende constructie zorgt voor een zeer goede ventilatie doordat de lucht gemakkelijk tussen de lens en het montuur door kan stromen. Het Air Link-concept bevat een schokabsorberend inzetstuk aan het uiteinde van de slapen en zorgt voor nog meer stabiliteit en lichtheid. De Aerolite en Aerospeed zijn gebaseerd op dit model. De Aerolite is nóg lichter en de Aerospeed heeft een nog grotere lens.
  • ULTIMATE: dit model verlegt de grenzen van prestaties dankzij het gestroomlijnde silhouet. De nieuwe CustomFIT-pootjes met precieze afstelling, in combinatie met een Grip Tech-structuur, zorgen voor gepersonaliseerde en lichte ondersteuning. De bril is uitgerust met een 3D-neusstuk wat de bril tijdens de inspanning op zijn plaats houdt. Het panoramisch scherm zorgt voor bescherming en zichtcomfort.
  • FURY: dit model is gemaakt voor snelheid. Het cilindrisch scherm met breed gezichtsveld zorgt voor optimale ventilatie. De FURY is licht van gewicht en ontwikkeld om onder alle helmen te passen. De scherpe lijnen van het model sluiten aan bij de techniek en prestaties waar sporters vandaag de dag om vragen.

Ga jij voor de beste zonnebril voor hardlopers?

De prijzen van deze modellen liggen tussen de €99,95 en €229,95. Je moet dus wel even in je buidel tasten voor deze zonnebrillen, maar dan heb je ook wat. Deze zonnebrillen zijn de investering waard als je vaak zeer hoge eisen stelt aan lenzen en pasvorm.

Shop Julbo zonnebrillen

Nike Vision zonnebrillen

De middenmoot

Nike Vision Eyewear

Voor iedereen een Nike zonnebril

De zonnebrilglazen zijn goed bestand tegen krassen, waardoor de bril langer vrij blijft van beschadigingen. Hierdoor zijn de zonnebrillen zeer geschikt voor runs in de natuur. De lenzen beschermen je ogen tegen UV-stralingen. De brillen zijn niet verstelbaar, maar ondanks dat blijven ze goed op hun plaats zitten. Tevens zijn de brillen met verschillende kleuren lenzen verkrijgbaar, zodat je de bril kan afstemmen op je run en jouw behoeften.

De keuze is reuze

We lopen samen weer even door de modellen heen om te kijken welke het beste bij jou en je hardlooproutine past.

  • Show X3 Elite: Ontworpen aan de hand van de inzichten van topatleten en dus met superieur zichtbaar, ventilatie die het beslaan van de bril voorkomt en lichtgewicht en ergonomisch comfort.
  • Windshield: gestroomlijnd en ultralichtgewicht is waar de Nike Windshield zonnebril voor staat. Door de combinatie met innovatieve ventilatie en aerodynamische hoeken blijven je glazen helder. Een zwevend neuskussentje helpt de luchtstroom te optimaliseren en schokken te absorberen. Gevoerde rubberen pootjes geven extra grip en zorgen voor langdurig draagcomfort.
  • Windstorm: dit model heeft een voorgevormd ontwerp. Het ontwerp zorgt voor veel ventilatie, waardoor helderheid en comfort hoog in het vaandel staan. Dit model is er ook met gepolariseerde glazen.
  • Skylon Ace: dit model is ultralicht en biedt ruim voldoende bedekking. Het MAX Optiek glas biedt helderheid vanuit alle hoeken. Dit model is een allround zonnebril en dus geschikt voor verschillende sportdisciplines.
  • Adrenaline: dit model heeft een geavanceerde optiek en is een lichtgewicht montuur voor optimale prestaties tijdens je workout.
  • Gale Force: de strakke lijnen en een wrap-around ontwerp definiëren de Nike Gale Force zonnebril. Het neuskussentje zorgt voor een betere luchtstroom om te voorkomen dat de glazen beslaan. Door het MAX Optiek glas heb je goed zicht vanuit alle hoeken. Dit model is zeer geschikt voor intensieve workouts.

Nike vision, het middensegment

De prijs van een Nike zonnebril ligt tussen de €68,95 en de €174,95. Hiermee vallen deze brillen in het middensegment, tussen Goodr en Julbo.

Shop Nike Vision zonnebrillen

Goodr zonnebrillen

Favorable

De 4 F’s van Goodr

Goodr vindt dat sportzonnebrillen vaak lelijk, duur en over-geëngineerd zijn. Hun oplossing is daarom een goede prijs, een elegant design en inzetbaar voor alle sporten. Het merk maakt zonnebrillen waar de vier F’s (Fun, Fashionable, Functioneel en afFordable) centraal staan. Ze vinden het belangrijk dat jij ongegeneerd jezelf kan zijn.
Door de vormgeving en het gebruikte anti-slip materiaal blijven Goodr zonnebrillen rotsvast zitten tijdens het rennen. Het frame is stevig en lichtgewicht met een comfortabele pasvorm. Dit voorkomt dat de bril gaat stuiteren tijdens het hardlopen. De hoogwaardig gepolariseerde UV400 lenzen beslaan niet, zijn krasvast en beschermen je ogen tegen schadelijke UV-A en UV-B straling.

1% voor de planeet

Goodr heeft in de zomer van 2020 een zonnebril ontwikkeld met de planeet in gedachten. Deze zonnebril bestond volledig uit gerecycled plastic. Het werd uitgebracht als co-merk met ‘1% for the Planet’. Het team van Goodr doet regelmatig mee aan vrijwilligersevenementen, waardoor zij zelf veel zwerfafval verzamelen. De kleine stukjes plastic die voor deze zonnebrillen worden gebruikt, zijn gesorteerd, schoongemaakt en vervolgens gesmolten tot plastic pellets. Deze pellets vinden hun weg naar de mal voor de zonnebril.
Het concept ‘1% for the Planet’ is een wereldwijde beweging die bedrijven en particulieren inspireert om milieuoplossingen te ondersteunen middels een jaarlijks lidmaatschap en een donatiestrategie. Dit houdt in dat 1% van de bruto jaaromzet van Goodr rechtstreeks naar non-profitorganisaties gaat die zich inzetten om de wereld te beschermen.

Flaneren met Goodr zonnebrillen

Goodr wil elke fashionista en fashionisto bedienen en daarom hebben zij verschillende hardloopzonnebrillen voor mannen en vrouwen ontworpen. Wederom nemen we er een paar door.

  • Original (OG): dit montuur was het eerste model van Goodr en dus een echte klassieker. Het ontwerp is gericht op het voorkomen van gestuiter en bevat vaak gepolariseerde glazen.
  • Circle G: dit is een cirkelvormig montuur. Het montuur is bijna niet weg te denken uit het straatbeeld.
  • Mach G: ook wel de pilotenbril genoemd, ontworpen naar het klassieke model wat vliegeniers droegen.
  • VRG: de VRG is het nieuwste model. De look and feel is futuristisch en volledig gericht op prestatie op snelheid.

Voordelige zonnebrillen

Een mooie bijkomstigheid is, dat deze modellen ook verkrijgbaar zijn in de Big Fucking Glasses (BFG) variant. Dit zijn bredere monturen met langere pootjes en grotere lenzen. Deze zijn ontworpen voor meer dekking. Echt voor ieder wat wils dus. Alle modellen zijn verkrijgbaar met verschillende glazen, zodat jij de perfecte bril kunt samenstellen voor tijdens het hardlopen. Het leukste van alles is dat de prijzen van deze hippe brillen tussen de €34,95 en €49,95 liggen. Waar wacht je nog op?

Shop Goodr zonnebrillen

Eindsprint

De beste hardloopzonnebril voor jou

Je hebt net veel informatie gehad over zonnebrillen. Hopelijk helpt het je bij het maken van de maken van je keuze. We zullen nog even beknopt de voor- en nadelen van de zonnebrillen benoemen.
Julbo
Voordeel: high-end, zeer hoge kwaliteit en een pasvorm die je kunt aanpassen naar jouw wensen.
Nadeel: je moet er flink voor in de buidel tasten.
Nike
Voordeel: de monturen zijn verkrijgbaar met verschillende soorten lenzen en ze zijn minder prijzig dan Julbo.
Nadeel: ze zijn niet gespecialiseerd voor een bepaalde sport.
Goodr
Voordeel: hippe monturen die ook verkrijgbaar zijn met verschillende lenzen. Bovendien zijn ze relatief goedkoop.
Nadeel: minder specialistisch en tot in detail afgewerkt dan de zonnebrillen van Julbo en Nike.

Heb je een keuze kunnen maken? Shop hier alle zonnebrillen.
Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Julbo zonnebrillen

High-end

Julbo sunglasses
Shop Julbo zonnebrillen

Nike zonnebrillen

Ruime collectie

Shop Nike Vision zonnebrillen

Goodr zonnebrillen

Hip en vriendelijk geprijsd

Shop Goodr zonnebrillen