Skip to main content

De bekroonde HOKA ONE ONE Clifton komt met een achtste editie. Versie vier en vijf vielen minder in de smaak bij veel lopers, maar versie zes en zeven gaven een zucht van verlichting. Nummer acht behoudt al het goede dat hardlopers zo waarderen aan de geliefde Clifton familie. De HOKA ONE ONE Clifton 8 is misschien wel de meest overtreffende uitvoering tot nu toe.

Shop de Clifton 8

Door de jaren heen werd het populaire model steeds iets zwaarder. Het keerpunt kwam bij de Clifton 6. Sindsdien wordt de schoen steeds lichter en lichter. Zo is de Clifton 8 maar liefst 15% lichter dan versie 7. Wil jij weten wat er nog meer veranderd is aan dit geliefde model? Wij bespreken alle ins and outs met je!

HOKA ONE ONE Clifton 8 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Clifton 8
De zachte constructie bij de tong voorkomt dat de tong tijdens het hardlopen gaat schuiven.
De tussenzool is gemaakt van EVA-materiaal, waardoor de Clifton 8 dat luxe, comfortabele gevoel weer heeft.
De vetergaatjes zijn stevig, waardoor ook het vetersysteem bijdraagt aan een hogere duurzaamheid van de schoenen.
Het bovenwerk bestaat uit Open-Engineered Mesh. Dit stijlvolle en 100% vegan bovenwerk biedt een zo optimaal mogelijk ademend vermogen en geeft een sportieve uitstraling.
De verlengde hiel is ontworpen voor een soepele landing en overgang.
De hogere lip aan de achterzijde bij de hak vergroot het instapgemak.

The next generation running shoe

Het eerste model van de Clifton kwam uit in 2014. Op dat moment werden de kaarten opnieuw geschud als het gaat om schoenen met maximale demping. De Clifton zorgde ervoor dat de traditionele afweging tussen lichtgewicht prestaties en ondersteunende demping niet meer nodig was. De Clifton werd al snel een van de populairste modellen van HOKA ONE ONE en werd geprezen door zowel recreanten als atleten. “De Clifton werd altijd gezien als een ‘overachiever’, zegt Gretchen Weimer, Vice President of Product bij HOKA ONE ONE.” Lopers zijn veelal onder de indruk hoeveel innovatie in zo’n lichtgewicht schoen is verwerkt. De Clifton 8 blijft ongeëvenaard en staat bekend om zijn demping en lichtgewicht. Deze verhouding zorgt ervoor dat dit werkpaard vandaag de dag nog steeds als favoriet wordt bestempeld.

Clifton 8
Clifton 8

Smooth on down the road

De Clifton stelt hardlopers in staat om beter te worden en hun doelen te bereiken of te overtreffen. De Clifton 8 is daarop geen uitzondering en is misschien wel de meest overtreffende uitvoering tot nu toe. Deze schoen biedt veel comfort en een zachte loopervaring. Het bovenwerk van de schoen bestaat uit Open-Engineered Mesh. Dit stijlvolle en 100% vegan bovenwerk biedt een zo optimaal mogelijk ademend vermogen en geeft een sportieve uitstraling. De tussenzool bestaat uit EVA-materiaal, waardoor de Clifton 8 dat luxe, comfortabele gevoel weer heeft. De slijtzool geeft veel grondcontact en grip. Het High Abrasion Rubber is strategisch geplaatst op de plaatsen waar de meeste slijtage plaatsvindt. Hierdoor blijven de schoenen licht van gewicht. Ten opzichte van de Clifton 7 is de Clifton 8 aanzienlijker lichter geworden.

Clifton 7 vs Clifton 8

Nu vraag jij je vast af wat er is veranderd ten opzichte van de Clifton 7? Komt dat even goed uit, dat wilde ik net gaan doornemen. Zoals eerder benoemd vielen versie vier en vijf minder in de smaak bij veel lopers. Hierdoor zijn Clifton-fans angstig voor elke nieuwe release. Je kan opgelucht ademhalen, want HOKA ONE ONE heeft al het goede dat hardlopers zijn gaan waarderen aan de Clifton behouden. Zo heeft HOKA ONE ONE opnieuw gebruik gemaakt van de uitlopende (elf) hielkraag, de zachte, royale demping en hebben ze de Rocker geometrie voor een soepele overgang toegevoegd.
Maar wat is er nieuw?! De Clifton 8 blijft waanzinnig licht en is duurzamer dan voorgaande versies. Tevens verbetert de Clifton 8 de soepele afwikkeling. De belangrijkste update zit in de tussenzool. De geheel nieuw en ultralichte tussenzool is ontworpen om een zachte, dempende impact te bieden terwijl het een energieke respons geeft bij elke stap. Het merk claimt een gewichtsbesparing van 15% in het schuim. De schoen heeft een nieuw bovenwerk van zeer ademend mesh dat veerkrachtig genoeg is om tijdens elke training te dragen. De brede basis van de schoen zorgt voor een zekere mate van stabiliteit. Op deze manier wil HOKA ONE ONE van de Clifton 8 de meest comfortabele editie maken.

Clifton 7

Time to fly

Veel lopers vinden de Clifton een ‘perfecte’ schoen, maar HOKA ONE ONE weet dat hij nog beter kan. Hierdoor stoppen ze niet met het toevoegen van innovatieve verbeteringen aan het model. HOKA ONE ONE gaat hiermee voorzichtig te werk. Zij willen inspelen op de kansen, zonder de kenmerken die de Clifton zo populair maken te ondermijnen. “Ons team is er met de Clifton 8 in geslaagd die lijn te volgen en een werkelijk ongelofelijke update te produceren die de ervaring echt heeft verbeterd.”

Shop alle HOKA ONE ONE allround hardloopschoenen

In één adem

HOKA ONE ONE Clifton 8 combineert lichtgewicht materiaal met maximale demping, waardoor deze schoen zeer geschikt is voor een verscheidenheid aan trainingen en lopers. Ben jij enthousiast geworden over HOKA ONE ONE, maar wil je deze schoen graag nog met andere schoenen van het merk vergelijken? Kijk dan eens naar de HOKA ONE ONE Bondi 7 en de Rincon 3. De Bondi 7 is net als de Clifton 8 een kenmerkende HOKA schoen met veel demping en een minimaal gewicht. De Bondi 7 is in de eerste plaats een schoen met maximale demping waarin de Clifton 8 een goede balans heeft gevonden tussen demping en een minimaal gewicht. De Rincon 2 houdt net als de Clifton 8 gewicht en demping in evenwicht, maar de Rincon 2 legt de nadruk op een lichter gewicht. Zoek je iets vergelijkbaars van een ander merk, dan is de Brooks Glycerin 19 of Nike Air Zoom Vomero 16 misschien iets voor jou. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties HOKA ONE ONE Clifton 8
Offset
5 mm
Gewicht Heren
ca. 250 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 215 gram (us 8)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Shop

HOKA ONE ONE
Clifton 8
voor heren

Clifton 8
Shop HOKA ONE ONE Clifton 8 voor heren
Shop

HOKA ONE ONE
Clifton 8
voor dames

Clifton 8
Shop HOKA ONE ONE Clifton 8 voor dames
Shop

HOKA ONE ONE
Allround
schoenen

Hoka One One
Shop alle HOKA ONE ONE allround hardloopschoenen