Skip to main content

Het is tijd om niet harder te lopen, maar om sneller te zijn. Snellere tijden, betere tijden en betere runs voor iedereen, klinkt dat niet als muziek in je oren? Na lang wachten komt Saucony met de vernieuwde versie van de Endorphin-collectie. Deze collectie is ontwikkeld met 12 atleten die met 25 prototypes meer dan 8.000 kilometer hebben gelopen. Het resultaat? Een line-up van schoenen met nieuwe snelheidservaringen geschikt voor een verscheidenheid aan lopers. De Endorphin-collectie bestaat uit de Endorphin pro 2, Endorphin Speed 2 en de Endorphin Shift 2. In deze blog vertellen we je meer over de twee snelste schoenen van deze collectie, namelijk de Pro 2 en de Speed 2.

Shop Saucony Endorphin Pro 2
Shop Saucony Endorphin Speed 2

De Endorphin-collectie is ontwikkeld zodat er voor iedere hardloper een passende schoen bestaat. Wil je weten wat veranderd is aan de Endorphin Pro en Speed? Kom er achter in deze blog.

Saucony Endorphin Pro 2 en Speed 2 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Pro en Speed
Het FORMFIT bovenwerk zorgt dat je voet goed op zijn plek blijft en dat je niet oververhit raakt tijdens het hardlopen
De tussenzool van PWRRUN-PB is een nieuw soort foam gemaakt door kleine kunststof balletjes of beads in een vorm te gieten en dit te laten smelten naar een tussenzool
Speedroll-technologie in de voorvoet omvat de ronding van de middenvoet naar de teen om de afwikkeling soepeler te maken.
Door de Nylon plaat in de tussenzool voelt snelheid maken gemakkelijk
Deze lichte hardloopschoenen hebben een carbon-plaat in de tussenzool. De plaat zorgt voor extra responsiviteit en minder energieverlies
Het bovenwerk is geïnspireerd op een atletiek-spike en is zo dun en licht mogelijk gehouden
De verbeterde hielsupport en het aangepaste vetersysteem in de Pro 2 bieden een nog betere fit dan voorheen
Het PWRRUN-PB schuim geeft meer demping zodat de schoenen comfortabel lopen. Ook is het PWRRUN-PB 40% lichter dan normaal EVA-materiaal
Speedroll-technologie in de voorvoet omvat de ronding van de middenvoet naar de teen om de afwikkeling soepeler te maken.
Door de geometrische slijtzool heb je goede grip en wordt de afwikkeling van de voet gestimuleerd. Dit geeft het gevoel dat je vooruit gestuwd wordt

Elke kilometer harder, elke hardloopsessie nog beter

Een nieuw PR, wie wil dat nou niet? De Endorphin Pro 2 en Speed 2 zijn speciaal ontworpen voor snelheid, maar toch is er een dusdanig verschil tussen de schoenen. Wij nemen je mee in de verschillen, zodat je precies weet welke schoen goed bij jou past. Het grootste verschil tussen de Pro 2 en de Speed 2 is de carbonplaat. De Pro 2 is voorzien van de carbonplaat en wordt ingezet als wedstrijdschoen. Dankzij de carbonplaat is de Pro 2 responsiever dan de Speed 2. De Speed heeft in plaats van een carbonplaat een nylonplaat en is geschikter voor snelle kortere afstanden. Hierdoor wordt de Speed 2 gezien als trainingsschoen. Verder in deze blog zoomen we in op de modellen zelf.

Endorphin pro 2
Endorphin speed 2

Een dag met snelheid

De Endorphin Speed 2 is ontworpen voor snelle tijden op kortere afstanden of voor je snelle trainingen. Van tempotraining tot wedstrijddag, met deze schoen wordt het sneller lopen met elke stap gemakkelijker.
Het FORMFIT bovenwerk zorgt dat je voet goed op zijn plek blijft en dat je niet oververhit raakt tijdens het hardlopen. De tussenzool van PWRRUN-PB is een foam gemaakt door kleine kunststof balletjes. Saucony smelt deze balletjes om naar een tussenzool. De foam is ultralicht, energiek en geeft maximale veerkracht. Dit zorgt voor uitzonderlijke energieteruggave. Deze responsieve demping is de sleutel tot persoonlijke records. Ook heeft de Speed 2 de Speedroll-technologie in de voorvoet. Dit omvat de ronding van de middenvoet naar de teen om de afwikkeling soepeler te maken. De nylonplaat zorgt voor een snelle en soepel overgang. De Speedroll-technologie in combinatie met de nylonplaat in de tussenzool maakt snel rennen gemakkelijker.

Jij, maar sneller

De Endorphin Pro 2 wordt ook wel Saucony’s snelste schoen ooit genoemd. Deze schoen is ontworpen om records te verbreken. De Pro 2 geeft baanbrekende voortstuwing en het gevoel van onoverwinnelijk zijn. Het is bewezen dat een carbonplaat in de tussenzool resulteert in records, maar waar bestaat deze schoen nog meer uit? Het bovenwerk is geïnspireerd op een atletiek-spike en is zo dun en licht mogelijk gehouden. Een carbonplaat is niets zonder het juiste foam eromheen. Hiervoor heeft Saucony het PWRRUN-PB schuim ontwikkeld. Het schuim geeft meer demping zodat de schoenen comfortabel lopen. Ook is het PWRRUN-PB 40% lichter dan normaal EVA-materiaal wat in veel allround hardloopschoenen wordt gebruikt. Tevens bevat de schoen gerecyclede materialen. De kenmerkende S-curve carbonplaat zorgt voor een maximaal Speedroll-effect. Met de Pro 2 haal je meer uit elke stap, waardoor rennen op topsnelheid gemakkelijker aanvoelt.

Endorphin pro 2

Wat is er veranderd?

Wat is er veranderd aan de schoenen ten opzichte van de voorgangers?
De Endorphin Speed 2 heeft in vergelijken met zijn voorganger meer hielsupport gekregen, waardoor de schoen steviger aanvoelt. Ook heeft de schoen minder overlayers wat ervoor zorgt dat de schoen lichter is.
De Endorphin Pro 2 heeft net als de Speed een verbeterde heelsupport. Dit gecombineerd met een aangepast vetersysteem geeft de Pro 2 een betere fit.

Shop alle Endorphin schoenen
Endorphin speed 2

In één adem

Heb jij zin om een PR te lopen? De Saucony Endorphin-collectie is ontwikkeld om het beste uit jouw run te halen. Ga jij dit doen met de Pro 2, Speed 2 of Shift 2? Voor ieder niveau is een passende schoen. Ben jij benieuwd naar vergelijkbare schoenen van andere merken? De Endorphin Pro 2 is vergelijkbaar met de Nike Vaporfly%2, ASICS MetaSpeed en HOKA ONE ONE Carbon X 2. De Endorphin Speed 2 is vergelijkbaar met de Nike Zoom Fly 3, Brooks Hyperion Tempo en ASICS Metarun. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties Saucony Endorphin Speed 2
Offset
8 mm
Gewicht Heren
ca. 224 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 198 gram (us 8)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Technische specificaties Saucony Endorphin Pro 2
Offset
8 mm
Gewicht Heren
ca. 213 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 179 gram (us 8)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Shop

Saucony
Endorphin
Pro 2

Endorphin Pro 2
Shop Saucony Endorphin Pro 2
Shop

Saucony
Endorphin
Speed 2

Endorphin Speed 2
Shop Saucony Endorphin Speed 2
Shop

Saucony
Endorphin
Shift 2

Endorphin Shift 2
Shop Saucony Endorphin Shift 2