Skip to main content

Keer op keer is Salomon favoriet onder trailrunners. Wat is het geheim? Salomon ontwerpt zijn trailschoenen met de slijtzool als beginpunt. Vanaf daar werken ze omhoog en slaan ze geen detail over. Elk van hun trailschoenen is ontwikkeld met een specifieke conditie of race in het achterhoofd. De nieuwste Ultra Glide is de perfecte aanvulling op het huidige aanbod trailschoenen van Salomon. Wat maakt deze trailschoen zo speciaal?

Shop Salomon Ultra Glide

Hieronder vertellen we alles over de Salomon Ultra Glide. Deze trailschoen is gemaakt voor iedereen. Van nieuwkomers op de trails tot ervaren ultrarunners. Als je van een zacht en dempende schoen houdt, is deze schoen aan te raden.

Salomon Ultra Glide in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model trailschoenen

Salomon Ultra glide
Het Quicklace-systeem trek je met één hand aan en zorgt voor een aansluitende pasvorm. Ook voor smalle en brede voeten zorgt dit systeem voor stabiliteit.
De voorkant van deze trailschoen is breder. Hierdoor hebben de tenen genoeg ruimte om te buigen en te spreiden. Dit geeft extra stabiliteit.
Aan de zijkanten is het bovenwerk verstevigd. Dit geeft de schoen meer stabiliteit en comfort op oneffen terrein.
De rocker geometrie zorgt voor een soepel en energieke afwikkeling. Dit ervaar je voornamelijk op minder technisch terrein en maakt de schoen zeer allround.
Het Energy Surge schuim zorgt voor een zacht en comfortabele trailrun. Daarnaast maakt het de landing zacht en soepel.
De Contragrip slijtzool van Salomon is zeer geliefd. De 3-4 mm nopjes geven de rubberen slijtzool veel grip.

High performance grip

De Contragrip slijtzool van Salomon heeft zichzelf al meer dan bewezen. Het is één van de favorieten slijtzolen onder trailrunners. Daarom is het ook geen verrassing dat deze slijtzool is toegevoegd aan de Ultra Glide. In de meest uiteenlopende omstandigheden, zorgt de rubberen slijtzool voor een veilig en betrouwbaar gevoel. Dit komt door de 3-4 mm noppen over de gehele zool. De noppen bieden veel grip op verschillende terreinen. Daarnaast zorgt de flexibele slijtzool voor genoeg aanpassings- en reactievermogen bij rotsachtige ondergronden.

Salomon Ultra Glide
Salomon Ultra Glide

All day comfort

Salomon heeft met de Ultra Glide de verwachtingen van trailrunners overtroffen. De combinatie tussen het Energy Surge schuim en de rocker geometrie zorgen voor een zachte demping, soepele landing en energieke afwikkeling. Dit is vooral prettig voor het comfort op de minder technische ondergronden. Veel trailschoenen met een vrij dikke tussenzool en de rocker geometrie bieden niet de stabiliteit en agressiviteit op technisch terrein. De prestaties van de Ultra Glide worden niet minder op oneffen ondergronden. Dit maakt de schoen dan ook een echte allround trailschoen.

Uncompromised Fit

Zoals hierboven beschreven is stabiliteit bij zachte trailschoenen soms ver te zoeken. Salomon heeft hier slim op ingespeeld met een aantal features. Met het Quicklace-systeem trek je de veters gemakkelijk aan. Vervolgens sluit de schoen perfect aan om iedere voet door het semi-plooibare bovenwerk. Dit zorgt voor een comfortabel en veilig gevoel. Door het verstevigd mesh bovenwerk biedt de schoen extra stabiliteit aan de zijkanten. Op oneffen terrein is dit een groot voordeel, omdat de tussenzool zo zacht is. Daarnaast is de voorkant van de schoen breder, waardoor de tenen genoeg ruimte hebben om te buigen en te spreiden. Dit geeft weer extra stabiliteit.

Salomon Ultra Glide

Trail Running Shoes

to take on all distances, all weather conditions and all types of terrain

Shop alle Salomon trailschoenen

Time for adventure

Met de Ultra Glide heeft Salomon het aanbod trailschoenen nog completer gemaakt. De Sense Ride is vergelijkbaar met de Ultra Glide. Deze twee allround trailschoenen zijn zeer geschikt voor elke trailrunner, van beginner tot ultrarunner. De Ultra Glide biedt meer demping, comfort en stabiliteit in combinatie met een soepelere afwikkeling.

Naast de allround trailschoenen kun je binnen het Salomon assortiment veel meer soorten trailschoenen vinden. We snappen dat je in ons grote aanbod kunt verdwalen. Het belangrijkste is om te bedenken op welk terrein je gaat lopen en waar je de schoen voor gaat gebruiken. Wil je graag ontdekken of trailrunning bij je past? Dan is de XA Rogg 2 een goede optie. Als je wedstrijden gaat lopen dan is de Cross Pro of de WildCross misschien interessant voor jou.

Wil je graag meer weten of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties Salomon Ultra Glide
Offset
6 mm
Gewicht dames
ca. 218 gram
Gewicht heren
ca. 257 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Trailschoenen
Shop

Salomon
Ultra Glide
voor dames

Salomon Ultra Glide
Shop Salomon Ultra Glide voor dames
Shop

Salomon
Ultra Glide
voor heren

Salomon Ultra Glide
Shop Salomon Ultra Glide voor heren
Shop

Salomon
Trail
Schoenen

Salomon trailschoenen
Shop alle Salomon trailschoenen