Skip to main content

Snelheid van het licht

De HOKA ONE ONE Rincon was in 2019 een volledig nieuw gezicht in de hardloopwereld. Inmiddels drie uitvoeringen verder en nog steeds een snelheidskanon in spé. Ren je op de HOKA ONE ONE Rincon 3 net zo snel als de eerdere versies? Wij zoeken het voor je uit!

HOKA ONE ONE Rincon 3 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van deze hardloopschoen

De kleinere lus op de hiel vergroot het instapgemak.
De Meta Rocker technologie zorgt voor een soepele afwikkeling naar de voorvoet.
Het mesh bovenwerk zorgt voor ventilatie en sluit goed om de voet.
De dikke tussenzool biedt veel demping en comfort, maar is zeer licht van gewicht. Het nieuw geperste EVA-schuim geeft een gewichtloos gevoel.
De Flex Grooves zorgen voor flexibiliteit en grip.
De tong is dunner om gewicht te besparen en heeft brede vleugels om het wegglijden van de tong te voorkomen.

Licht, lichter, lichtst!

De HOKA ONE ONE Rincon 3 is een allround hardloopschoen die bijna elke afstand en elke snelheid aankan. De kracht van de schoen is zijn lichtgewicht constructie. Door de jaren heen wordt de schoen steeds iets lichter. Zo is de Rincon 3 maar liefst 14% lichter ten opzichte van de eerste versie. Ondanks dat de schoen licht van gewicht is, geeft de schoen een goede demping. De schoen leent zich goed voor het lopen van lange afstanden.

De HOKA ONE ONE Rincon 3 is een allround hardloopschoen die bijna elke afstand en elke snelheid aankan. De kracht van de schoen is zijn lichtgewicht constructie. Door de jaren heen wordt de schoen steeds iets lichter. Zo is de Rincon 3 maar liefst 14% lichter ten opzichte van de eerste versie. Ondanks dat de schoen licht van gewicht is, geeft de schoen een goede demping. De schoen leent zich goed voor het lopen van lange afstanden.

HOKA ONE ONE RINCON 3

Best of both worlds

Ga je normaal voor optimale ondersteuning of een lichtgewicht hardloopschoen? De Rincon 3 geeft hardlopers de mogelijkheid om het allebei te hebben. HOKA ONE ONE maakt schoenen die zo zacht zijn als een marshmallow, waardoor rennen een verademing wordt. Bij de Rincon 3 heeft HOKA ONE ONE enkele aanpassingen aangebracht, maar het algemene gevoel is ongewijzigd. ‘Goed geprijsd’, ‘lichtgewicht’ en ‘leuk om te rennen’ blijven de tentstokken van dit model. HOKA ONE ONE heeft zich geconcentreerd op de specifieke zones die harder slijten dan de rest. Het technische mesh is zo goed als naadloos en heeft een hoog ademend vermogen. De schoenen zijn ontworpen voor een soepele afwikkeling van de voeten en een vloeiende ervaring tijdens het hardlopen. De schoen sluit goed aan rondom de wreef, maar biedt voldoende ruimte zodat het bovenwerk niet knelt. Om gewicht te besparen is de tong nog dunner geworden. De tong heeft brede ‘vleugels’ om het wegglijden van de tong te voorkomen. Met dit lichte model geeft HOKA ONE ONE je net even dat extra steuntje in de rug. Tijdens een training of wedstrijd ga je er nog harder vandoor. Al met al: hij is snel.

HOKA ONE ONE RINCON 3

Gewichtloze sensatie

De iconische tussenzool van HOKA ONE ONE is toegevoegd aan de Rincon 3. Deze staat bekend om de dikte, maar ook zeker om de effectieve en aangename demping. Op het blote oog lijkt het een zware schoen, maar vergis je niet. De Rincon 3 weegt maar 176 gram voor dames en 210 gram voor heren. De allround hardloopschoenen zijn eveneens geschikt voor lange afstanden op een rustig tempo als het lopen van snelle tempo’s. De tussenzool is licht, dempend, biedt comfort en ondersteuning. Dit geeft je een ultralicht, gewichtloze sensatie. Een vloeiende overgang is te danken aan de Meta Rocker-technologie. Gemaakt om hardlopers een boost te geven en vermindert het hoogteverschil tussen de hiel en teen. Je landt zacht, rolt uiterst gemakkelijk vooruit naar je voorvoet en je wordt tot slot voortgestuwd. Het nieuw geperste EVA-schuim biedt uitstekende schokabsorptie. De tussenzool is te vergelijken met die van de Clifton 8, maar een stuk lichter en niet zo sponsachtig.

HOKA ONE ONE RINCON 3

Flex & flow

Het geometrische ontwerp volgt duidelijk de ‘HOKA-trend’ van 2021: meer continue flex & flow die past bij het Meta Rocker-ontwerp. Bovendien zijn er belangrijke updates voor de slijtzool van de Rincon 3. Er is meer rubber toegevoegd, wat de gebieden met veel slijtage bedekt. De flexibiliteit en grip is te danken aan de Flex Grooves in de voorvoet. De lus op de hiel vergroot het instapgemak. Daarnaast is de lus smaller ten opzichte van de vorige modellen. Ook dit scheelt weer in het totale gewicht van de schoen en alle beetjes helpen natuurlijk. In de gehele schoen zijn de verbeteringen in duurzaamheid één van de belangrijkste aandachtspunten geweest. HOKA ONE ONE heeft nog een grote vooruitgang geboekt. De Rincon is nu voor het eerst ook in een brede leest verkrijgbaar! Deze leest is geschikt voor mensen met bredere voeten, wiens voeten in een reguliere leest teveel gaan knellen.

Eindsprint

In 2019 introduceerde HOKA ONE ONE de Rincon en dat zorgde voor veel enthousiasme onder hardlopers! Niet alleen omdat ze een schoen van minder dan 120 euro uitbrachten, maar meer omdat de Rincon ook echt goed was. Inmiddels twee jaar later is de derde versie gelanceerd met wat kleine aanpassingen aan onder andere de asymmetrische tong, een dunner treklipje en het mesh bovenwerk. Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Rincon, lag de focus op de verduurzaming. Terwijl de updates voor de Rincon 3 beperkt lijken, hebben de kleine aanpassingen aan het bovenwerk, de tussenzool en slijtzool een merkbare impact gehad.

De Rincon 3 is vergelijkbaar met de New Balance FuelCell Rebel v2. Beide modellen zijn zowel superlicht als extreem veelzijdig van aard. Je kunt ze gebruiken voor gemakkelijke, stabiele, tempo- of drempelruns en voor elke afstand.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties Rincon 3
Offset
5 mm
Gewicht heren
ca. 210 gram
Gewicht dames
ca. 176 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen

HOKA ONE ONE Rincon 3

Shop dames

HOKA ONE ONE Rincon 3

Shop heren