Skip to main content

De New Balance 1080v12 geeft je run kleur. De verschillende seizoenen kleuren de wereld om ons heen. Tijd om ons zelf dus ook van een beetje meer kleur te voorzien. Dit kan uitstekend met de New Balance 1080v12. New Balance komt in 2022 weer met frisse nieuwe kleuren en designs. Een premium hardloopschoen voor alle dagen. Met dit vlaggenschip van de New Balance Fresh Foam-X collectie weten we zeker dat jij deze zomer je shine zult pakken.

Shop New Balance Fresh Foam 1080v12

New Balance 1080v12

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

New Balance 1080v12
Vernieuwd ‘Ultra Heel’ design. Deze zorgt ervoor dat de hiel goed en zacht omsloten wordt.
De Fresh Foam X tussenzool is lichtgewicht, geeft fijne demping en goede responsiviteit
De ‘Blown’ rubber slijtzool zorgt voor duurzaamheid
De opnieuw vormgegeven voorvoet zorgt voor meer flexibiliteit en een zachte landing
Het Engineered Hypoknit bovenwerk sluit mooi aan op je voet

Dag in, dag uit

De New Balance 1080v12 is net als zijn broertjes, de New Balance 860v12 en de New Balance 880v12 een hele solide en stabiele schoen. Een schoen die je zonder problemen elke dag weer uit de kast kunt trekken om een stuk te gaan lopen. De New Balance 1080v12 is uitermate geschikt voor middellange en lange afstand. De schoen is niet uitermate wendbaar of geschikt voor veel tempowisselingen maar des te meer een trouwe kompaan om de de nodige trainingskilometers af te leggen. Ook als wedstrijdschoen op de middellange afstand komt de New Balance 1080v12 goed tot zijn recht.

New Balance 1080v12
new balance 1080v12

Duurzaam met de 1080v12

De New Balance 1080v12 draagt het Green-Leaf label van New Balance. Dit betekent dat de schoen gedeeltelijk gemaakt is van ecologische materialen. Voor de New Balance 1080v12 betekent dit dat 50% van het bovenwerk uit milieuvriendelijke producten bestaat. Daarnaast is New balance bezig om het gebruikte schuim stukje bij beetje aan te passen om het milieuvriendelijker te maken. Dit doen zij door de formule van het schuim aan te passen en bepaalde componenten (3%) te vervangen door rietsuiker. Ook het materiaal van de slijtzool bestaat inmiddels voor 5% herverwerkt rubberafval. Naast een degelijke keuze is de New Balance 1080v12 dus ook duurzame keuze. Samen maken we de wereld beter!

Vlaggenschip

De New Balance 1080v12 kunnen we met recht het vlaggenschip van de Fresh Foam-X lijn noemen. Ten opzichte van de New Balance 1080v11 zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd. Om te beginnen is Fresh Foam-X tussenzool uitgebreid en zorgt een aanpassing in de vorm en lijnen van de ‘Blown rubber’ slijtzool voor een betere flexibiliteit over de gehele voet. Op advies van de gebruikers heeft New Balance, net als in de 860v12 en 880v12 de ‘Ultra Heel’ aangepast. Deze is in hoogte gelijk gebleven maar minder gevormd en zachter gemaakt. Hierdoor sluit deze nog steeds goed aan op de hiel maar is de kans op blaren en schuurplekken verkleind.

new balance 1080v12

More Miles.

“Iets te goede prototypes”, daarmee ontstond het verhaal van Fresh Foam. In 2013 ontwikkelde New Balance vijf paar nieuwe track spikes voor Kim Conley, een Olympisch Track and Field atlete. Na haar kwalificatie voor het wereldkampioenschap vertelde zij, dat zij het paar waarop zij al maanden trainde ook wilde dragen op het kampioenschap. De ontwerpers van de schoenen waren zeer verrast. De schoenen waren ontwikkeld slechts enkele trainingen mee te gaan. Dit gaf de doorslag voor de engineers van New Balance om hun nieuwe ontwikkelmethode ook toe te passen op hun hardloopschoenen voor wegen en trails. Het tijdperk van Fresh Foam was aangebroken.

Bekijk alle Fresh Foam modellen

Conclusie New Balance Fresh Foam 1080v12

De New Balance 1080v12 is een dagelijkse hardloopschoen van een premium kwaliteit. Een uitstekende schoen voor een hardloper met een plan. Door een aanpassing te doen in de dichtheid van de garen is de New Balance 1080v12  elastischer dan zijn voorganger en sluit de ‘sok’ beter aan rond de voet: ‘360 graden comfort’. Dit, samen met het uitbreiden van het Fresh Foam-X en aanpassingen in de structuur en vormgeving van de ‘Blown rubber’ slijtzool, zorgt ervoor dat deze schoen niet alleen comfortabel zit maar ook voldoende energie teruggeeft om dit gevoel tijdens langere afstanden vast te houden. Kortom een fijne, duurzame en bovendien verantwoorde (Green-Leaf) schoen.

Technische specificaties Fresh Foam 1080v12
Offset
8 mm
Gewicht dames
ca. 238 gram
Gewicht heren
ca. 269 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Type demping
Fresh Foam X

Shop

New Balance Fresh Foam 1080v12 voor dames

Fresh Foam 1080v12
Shop dames

Shop

New Balance Fresh Foam 1080v12 voor heren

Fresh Foam 1080v12
Shop heren

Shop

De collectie van
New Balance

Logo new balance
Shop New Balance