Skip to main content

De adidas Adistar komt voort uit het idee van ‘perpetuum mobile’, een oneindige beweging. Een hardloopschoen als deze kende adidas nog niet – een echt nieuwe ontwikkeling! We nemen de veelbelovende Adistar onder de loep en laten je zien wat je kunt verwachten van deze hardloopschoen voor de lange afstand.

Shop de adidas Adistar

adidas Adistar

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

adidas Adistar
Stijf EVA-schuim gemaakt van 15% gerecycled materiaal
Rocker-zoolontwerp voor extra voortstuwing
Cage-System voor meer grip en ondersteuning

De kunst van lang en langzaam rennen

De Adistar is meer dan 4.500 km getest. Deze hardloopschoen brengt je verder dan je ooit voor mogelijk hield. Het zachte en ademende mesh bovenwerk bestaat voor minimaal 50% uit Parley Ocean Plastic. Dit materiaal ontstaat ​​door het upcyclen van plastic afval in kustgebieden. Met elke run draag je bij aan een beter en schoner milieu. Het dichte schuim van de Repetitor+ tussenzool ondersteunt en stabiliseert je hiel. Kilometer na kilometer. Dit, samen met het interne Cage-System en de genderspecifieke pasvorm, maken de adidas Adistar tot een echte ster!

REPETITOR+

Het merk adidas introduceert met Repetitor+ een nieuwe technologie in de Adistar. Repetitor+ is een stevig EVA-schuim dat de hiel bij het eerste contact beschermt en de voet ondersteunt bij de overgang. Het schuim is als een blok in de tussenzool onder de hiel geplaatst. Het materiaal bestaat uit 15% gerecycled schuim. De Adistar heeft een nieuwe superlichte tussenzool die zorgt voor een voorwaartse beweging met veel energieteruggave. De voorwaartse beweging wordt ondersteund door de Rocker-Geometrie en een offset van 6 mm.

De gebogen zool van de hardloopschoenen wordt Rocker-Geometrie genoemd. De hiel en de voorvoet van de schoen zijn licht naar boven gebogen. Vergelijkbaar met een schommelstoel. Dit systeem zorgt voor een dynamische swing die voor voldoende energie zorgt om makkelijk te accelereren. Studies hebben aangetoond dat het verbeterde rolgedrag tot 20% van de gebruikte energie kan besparen. Haklanders, profiteren het meest van de Rocker-Geometrie.

Genderspecifieke pasvorm

Onderzoek toont aan dat de anatomie en biomechanica van mannen en vrouwen aanzienlijk verschilt. Mannenvoeten zijn meestal sterker en hebben een grotere omtrek. Daarnaast is de wreefhoogte (waar de schoen geveterd is) meestal lager. Vrouwen hebben doorgaans smallere hakken, wat bij veel hardloopschoenen kan leiden tot schuren. Op basis van de onderzoeksresultaten hebben de ontwerpers van adidas de pasvorm van het damesmodel van de Adistar aangepast aan de vrouwelijke voet. Deze heeft een smallere hiel dan het herenmodel.

Hoe ver je ook loopt!

Niet voor niets zijn lange afstanden het summum van het hardlopen. Longruns vereisen veel discipline en zijn een echte kunst. De Adistar is een hardloopschoen voor lange afstanden die je verder brengt dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Ontworpen met een stabiliserend hiel en een ondersteunend bovenwerk, biedt de Adistar de nodige bescherming en ondersteuning. Stap voor stap, kilometer voor kilometer.

In een notendop

Of je nu een beginner bent of een ambitieuze hardloper – de adidas Adistar is er voor jou. Een uitstekende hardloopschoen voor lange afstanden die je verder brengt dan je ooit voor mogelijk hield. De schoen biedt optimale stabiliteit zonder de natuurlijke beweging van de voet te beperken. De combinatie van een moderne EVA-zool en de beproefde Continental-slijtzool zijn veelbelovende eigenschappen van deze nieuwe hardloopschoen.

Bent u op zoek naar een alternatief? Dan kunnen wij jou als hardloper de Adidas Solar Glide 5 of de Brooks Ghost 14 aanraden. Deze neutrale allround hardloopschoenen zijn veelzijdig inzetbaar en ideaal voor de dagelijkse training.

Nieuwsgierig? Je shopt de adidas Adistar nu in de All4running webshop. Heb je nog vragen over deze schoen of andere adidas modellen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Ons team van gepassioneerde lopers helpt je graag verder!

Technische Specificaties van de Adidas Adistar
Offset
6 mm
Gewicht Dames
ca. 280 gram
Gewicht Heren
ca. 325 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround

Passen is ervaren

Ben je benieuwd hoe de nieuwe adidas Adistar aanvoelt? Kom dan gerust langs in een van onze winkels om deze hardloopschoen te testen op onze shoeadvisor. Wij bekijken aan de hand van een drukplaat met 16.000 sensoren of de Adistar genoeg ondersteuning voor jou biedt. De adidas Adistar is ook beschikbaar in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Shop de adidas Adistar

Shoppen

Adistar voor dames

Shop de adidas Adistar dames

Shoppen

Adistar voor heren

Shop de adidas Adistar heren

Shoppen

De collectie van Adidas

Shop adidas