Skip to main content

“Wat is jouw favoriete hardloopschoen?” Grote kans dat het antwoord is: “Nike Air Zoom Pegasus!” Dit is namelijk een van de populairste hardloopschoenen allertijden met een rijke historie. Al vele hardlopers genoten van het comfort van deze allround hardloopschoen voor de neutrale hardloper. De Nike Air Zoom Pegasus 39 is gelanceerd en wie weet wordt dit jouw nieuwe favoriet.

Shop de Nike Pegasus 39

Nike Air Zoom Pegasus 39 in detail

Nike Pegasus 39
Een update van de PWRRUN-demping die zachter en lichter is gemaakt voor een meer “bouncy gevoel”
PWRRUN+ zachte inlegzool voor extra comfort onder de voet
HOLLOW-TECH ondersteuning (correctie blok). Geeft ondersteuning aan je voet zonder gewicht toe te voegen
Meer flexibiliteit in de voorvoet door flexgroeven in de slijtzool
FORMFIT-bovenwerk voor een persoonlijke pasvorm
Een update van de PWRRUN-demping die zachter en lichter is gemaakt voor een meer “bouncy gevoel”
PWRRUN+ zachte inlegzool voor extra comfort onder de voet
HOLLOW-TECH ondersteuning (correctie blok). Geeft ondersteuning aan je voet zonder gewicht toe te voegen
Meer flexibiliteit in de voorvoet door flexgroeven in de slijtzool
FORMFIT-bovenwerk voor een persoonlijke pasvorm
Extra vulling bij de kraag houdt je voeten comfortabel
Nike Air Unit voor een extra zachte hakdemping
React-foam voor een zachte demping voor elke afstand
Mesh-bovenwerk met Flywire vetersysteem
Nike Zoom Air Unit in voorvoet voor een responsief gevoel

Sterker en ventilerend

Comfortabel vanaf de eerste keer. Zo zou je de pasvorm van de nieuwste Nike Pegasus kunnen omschrijven. De Pegasus 39 is voorzien van een het Flywire vetersysteem. Flywire is een draad die bestaat uit vectran, wat nog dunner is dan mensenhaar, en nylon en is ontwikkeld door Nike om het gewicht te minimaliseren en de ondersteuning te maximaliseren. Vectran wordt ook gebruikt door NASA in ruimtepakken en dit materiaal is vijf keer sterker dan metaal en tien keer sterker dan aluminium.

Dankzij het Flywire vetersysteem krijg je als hardloper een persoonlijke pasvorm. De hielkap en schoenlip zijn voorzien van extra vulling voor meer comfort. Op deze manier wordt wrijving aan de bovenkant van de wreef en bij de hiel voorkomen. Tot slot heeft Nike gebruik gemaakt van een nieuw Mesh-materiaal voor de upper. Deze nieuwe Mesh is sterker dan de reguliere Mesh en heeft bovendien goed ventilerende eigenschappen.

Shop de Nike Pegasus 39

“Keep your feet up in the air”

Luchtdruk is in het wielrennen enorm belangrijk. Bij het fietsen op het strand heb je een lage bandenspanning nodig voor een optimale grip en bij het fietsen op asfalt moet de bandenspanning juist enorm hoog zijn. In het hardlopen wordt luchtdruk nog niet zoveel gebruikt, maar wel door Nike. De Nike Pegasus is sinds versie 37 voorzien van een responsieve Air Unit in de voorvoet. De Air Unit veert in bij de landing en veert terug bij de afzet. Bij de nieuwste Nike Pegasus 39 zit deze Air Unit niet alleen in de voorvoet maar nu ook in de hiel. Deze twee “luchtkussens” hebben dezelfde luchtdruk en werken samen met het Nike React-foam voor een soepele en energieke overgang van hak naar teen. De Air Units geven niet alleen een zachte demping, maar zorgen ook voor veel energieteruggave. Door deze eigenschappen kan je de Nike Pegasus gebruiken voor een snelle 5km en een rustige lange duurloop van 21km.

Nike Pegasus 39
Nike Pegasus 39

Historische slijtzool

Nike werd in 1974 bekend om de “Waffle Sole”. Amerikaanse atletiekcoach en medeoprichter van Nike, Bill Bowerman, experimenteerde met rubberen zolen die hij maakte met het wafelijzer van zijn vrouw. Dit patroon gaf meer grip en duurzaamheid dan alle andere hardloopschoenen op de markt. De Nike Pegasus 39 is ook voorzien van deze historische slijtzool en geeft optimale grip in natte en droge omstandigheden. De grootste verandering van de zool zit in de voorvoet. In de voorvoet zitten nu drie flexgroeven voor een soepele afwikkeling. Bij de hiel en de buitenkant van de schoen zit een dikker rubber voor extra duurzaamheid.

Pick your pair

Binnen de collectie van Nike is de Pegasus de allrounder met een gemiddelde demping en stabiliteit. Ben je op zoek naar een Nike hardloopschoen met meer demping? Kies dan voor de Nike Air Zoom Vomero of Nike ZoomX invincible Run Flyknit. Beide modellen hebben ZoomX in plaats van React-foam en deze demping zit ook verwerkt in de bekende wedstrijdschoenen van Nike, namelijk de Vaporfly en Alphafly. Deze ZoomX-demping is lichter en zachter dan Nike React, maar wel iets minder duurzaam. De Nike Air Zoom Pegasus 39 is niet geschikt voor de overpronerende of zwaardere hardloper. Kies dan eerder voor de stabielere Nike Structure of Nike Infinity, die ondersteuning geeft aan de enkel en voet.

“De Pegasus 39 voelt heel energiek aan, je krijgt meer energieteruggave dan bij de vorige versie”

Daan GlorieProductexpert All4running | Marathon loper

“Nike is altijd heel sterk met het creëren van de ideale pasvorm. Niet voor niks wordt de Pegasus ook veel gedragen als “casual schoen”. Als je de Nike Pegasus 39 aantrekt, dan voelt dat meteen comfortabel. Alsof je de schoen nooit meer uit wilt trekken. Bij de middenvoet zit de schoen wat strakker en in de voorvoet zit er net wat meer ruimte voor de tenen. De Pegasus 39 voelt heel energiek aan, je krijgt meer energieteruggave dan bij de vorige versie. Vooral de demping in de hiel is veel zachter geworden door de toevoeging van een Zoom Air unit. De Nike Pegasus 39 is prettig voor een duurloop, maar zeker ook voor een tempotraining op de weg of baan.”

Eindsprint

De nieuwste Nike Pegasus 39 geeft een energieker gevoel onder de voet dan zijn voorganger. Dit komt door twee Zoom Air units, die zowel verwerkt zijn in de hak als in de voorvoet. Het nieuwe Mesh-materiaal in het bovenwerk is sterker en ventileert beter. Doordat het allround karakter van deze schoen behouden blijft verwachten we dat de Pegasus 39 voor veel hardlopers een favoriet blijft of zal worden.

Ben je benieuwd hoe de nieuwe Nike Air Zoom Pegasus 39 aanvoelt? Kom dan gerust langs in een van onze winkels om deze hardloopschoen te testen op onze Shoeavisor. Wij bekijken aan de hand van een drukplaat met 16.000 sensoren of de Nike Pegasus 39 genoeg ondersteuning en demping voor jou biedt. De Nike Pegasus 39 is vanaf nu ook beschikbaar in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.

Shop de Nike Pegasus 39
Technische specificaties Nike Pegasus 38
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 261 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 252 gram (US 8)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Type demping
Nike React / Air Zoom
Technische specificaties Nike Pegasus 39
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 261 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 252 gram (US 8)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Type demping
Nike React / AIr Zoom
Shop de

Nike Pegasus 39 dames

Shop de Nike Pegasus 39 dames
Shop de

Nike Pegasus 39 heren

pegasus 39
Shop de Nike Pegasus 39 heren
Zie ook

Alles van
Nike

Shop Nike