Skip to main content

In de preview over de Saucony Ride 15 spraken wij onze hoop uit op een lichtere schoen met wat innovaties vanuit de Saucony Endorphin collectie. Deze glazenbol voorspelling zat behoorlijk in de richting, maar toch zien we ook veranderingen die wij niet hadden verwacht. De nieuwste Saucony Ride is compleet vernieuwd met 8 grote updates. In deze blog vertellen wij jou graag alles over deze allround hardloopschoen voor de neutrale hardloper.

Shop Saucony Ride 15

Saucony Ride 15

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Saucony Ride 15
Een update van de PWRRUN-demping die zachter en lichter is gemaakt voor een meer “bouncy gevoel”
PWRRUN+ zachte inlegzool voor extra comfort onder de voet.
Meer flexibiliteit in de voorvoet door flex-groeven in de slijtzool.
FORMFIT-bovenwerk voor een persoonlijke pasvorm.

Volledig op de schop

De nieuwste Saucony Ride heeft niet alleen een ander uiterlijk, maar ook een andere pasvorm, demping en hardloopsensatie. We nemen deze veranderingen door van bovenwerk tot zool. Bij het aantrekken voelt de Ride 15 wat zachter aan door de inlegzool die gemaakt is van PWRRUN+ materiaal. Je voet zit niet meer boven op de zool zoals bij de vorige versie, maar nu meer in de zool. Je staat dus letterlijk met je voet in de PWRRUN-demping. Dit zorgt voor extra stabiliteit. Het FORMFIT-bovenwerk heeft ook een update gekregen. Er is een extra veterlus toegevoegd voor een betere omsluiting rondom de midvoet en wreef. Daardoor wordt het
schuiven van de voet in de schoen voorkomen

Zachter, lichter en comfortabeler

De tussenzool heeft twee grote updates gekregen. Het PWRRUN foam van
de vorige versie is aangepast en is nu lichter, zachter en responsiever. De
zool is 3mm dikker gemaakt voor een comfortabelere hardloopervaring.
De vorm van de zool is wat ronder ten opzichte van de voorganger en dit
stimuleert het afrollen van de voet.

Als je de slijtzool bekijkt dan lijkt het net alsof je een andere schoen in handen hebt. De slijtzool heeft wat weg van de Saucony Endorphin Shift. De voorvoet is breder gemaakt voor een stabielere basis. De Ride 15 heeft een grote flexgroef die over de gehele zool loopt en kleinere flexgroeven in de voorvoet. Deze slijtzool in combinatie met de rondere zool resulteert in een hardloopschoen die tijdens het hardlopen een rollende sensatie geeft.

Al deze vernieuwingen hebben geleid tot een gewichtsbesparing van ongeveer 30 gram. En dat is een knappe prestatie van Saucony aangezien de schoen wel een dikkere zool heeft gekregen en tegelijkertijd meer demping geeft.

Ride 15
Ride 15

Who is in for a ride?

De Saucony Ride wordt al jaren gezien als een “classic daily trainer” die
stabiel is, allround te gebruiken is en verder weinig “toeters en bellen”
heeft. De Ride 15 is de ideale hardloopschoen voor een beginnende,
neutrale hardloper die gericht is op het lopen van afstanden van 5 tot
21km. Deze hardloopschoen is namelijk stabieler geworden door een
bredere zoolbasis in combinatie met zacht maar ook reactief PWRRUN
demping.

De Ride is een lichtgewicht schoen met een heeldrop van 8mm
wat hem uitermate geschikt maakt voor een mid- en voetloper. Een lagere
heeldrop maakt het namelijk makkelijker om op het midden en voorvoet
gedeelte van de voet te landen. Mocht je een wat zwaardere loper zijn of heb je een bredere voet, dan is deze schoen echter niet geschikt. Kies dan bijvoorbeeld voor de Saucony Echelon die een bredere zool en voorvoet heeft en ook stabieler is dan de
Ride.

Heb je als doel om dit jaar nog een marathon te lopen? Dan
adviseren wij jou om te kijken voor de Saucony Triumph 19. Deze heeft ten
opzichte van de Saucony Ride een veel zachtere demping, wat
comfortabel is als je langer gaat hardlopen.

Let’s go for a ride

Als wij de Saucony Ride 15 testen dan zijn wij erg te spreken over het lagere gewicht (circa 30 gram lichter dan de voorganger) en de vernieuwde PWRRUN demping die merkbaar zachter is geworden. Het loopgemak is bovendien groter door de rondere zool en grotere teensprong. Dit maakt het afwikkelen van de voet veel makkelijker en je voelt tijdens het hardlopen dat je een “zetje naar voren krijgt”. De voorganger voelde namelijk iets “platter” aan en had minder deze rollende sensatie.

Ride 15

Super allround

Ben je op zoek naar een dagelijkse allround hardloopschoen? Wil je een schoen waarmee jij jou eerste 5km kan gaan lopen? Of wil je een schoen waar je wat intervallen mee kan lopen? Dan is de Saucony Ride zeker een goede optie. De vernieuwde PWRRUN demping maakt de Ride 15 tot een zeer toegankelijke en betrouwbare hardloopschoen voor een grote groep hardlopers. Deze hardloopschoen is voor de neutrale hardloper die eigenlijk alle trainingen op 1 schoen wilt doen. De Saucony Ride 15 is voornamelijk gemaakt voor hardlopen op verharde paden, maar uiteraard kan je op deze schoen ook prima gebruiken in het bos of op de baan bij jouw lokale atletiekvereniging.

Technische specificaties Saucony Ride 15
Offset
8 mm
Gewicht dames
221 gram
Gewicht heren
249 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoen
Type demping
PWRRUN (geüpdatet)

Shop

Saucony Ride 15 voor dames

Shop dames

Shop

Saucony Ride 15 voor heren

Shop heren

Shop

De collectie van Saucony

Saucony
Shop Saucony