Skip to main content

Het nieuwe wedstrijdseizoen staat voor de deur. Tijd voor een snelle tijden op de baan, de 10km of de marathon. Hoe mooi is het om dit sportieve seizoen te beginnen met een nieuw horloge. Garmin lanceert de nieuwe Forerunner 255 en 955. Wij zijn benieuwd naar deze nieuwe sporthorloges. Wat zijn de updates? En waarom zou je voor deze horloges kiezen? Wij vertellen alles over de verschillen, veranderingen en nieuwe functies.

Shop de Garmin Forerunner 255Shop de Garmin Forerunner 955

De Garmin Forerunner 255 in detail

Garmin Forerunner 255
Multi-band GNSS systeem voor de meest nauwkeurige GPS
Garmin Pay voor contactloze betalingen/h5>
Hardloopvermogen om de pols (met gebruik van HRM-PRO of RD pod)
Triatlon functie
Beschikbaar in muziek versie en voor smalle pols (Forerunner 255S)

De Garmin Forerunner 955 in detail

Garmin Forerunner 955
Multi-band GNSS systeem voor de meest nauwkeurige GPS
Opladen met zonne-energie
Touchscreen in combinatie met knoppen bediening
Hardloopvermogen om de pols (met gebruik van HRM-PRO of RD pod)

Welcome to the Forerunner family

De Garmin Forerunner collectie is gemaakt voor hardlopers en andere fanatieke sporters zoals onder andere fietsers, zwemmers en multisporters. Deze horloges onderscheiden zich ten opzichte van andere merken door de extra functies zoals muziek (via Spotify premium), navigatie (alleen de Forerunner 955) en Garmin Pay. Naast deze functies staat de Forerunner familie bekend om de nauwkeurige GPS, uitgebreide hardloopstatistieken en inzichten in slaap- en herstelvermogen. Zo word je niet alleen een betere atleet, maar ook een meer uitgebalanceerd mens.

De Garmin Forerunner collectie bestaat uit de Forerunner 55, 245, 255, 745, 945 en 955. De Forerunner 55 is gericht op de beginnende hardloper terwijl de Forerunner 745 gemaakt is voor triatleten en fanatieke lopers. Het grote verschil tussen de 745 en 955 is de mogelijkheid om te navigeren met full colour maps.

Shop de Garmin Forerunner 255Shop de Garmin Forerunner 955

Met welke nieuwe functies komt Garmin op zowel de Forerunner 255 als 955?

Garmin komt met nieuwe functies op het gebied van GPS, trainingsbegeleiding, gezondheidsfuncties, herstel en activiteitenprofielen. De GPS nauwkeurigheid is verbeterd doordat de nieuwe GPS ontvanger twee frequenties per satelliet gebruikt. Daarmee wordt de GPS nauwkeuriger in onder andere drukke steden en bosrijke omgeving. Beide horloges hebben onderstaande features:

 • HRV stress. Dit houdt hartslagvariatie bij terwijl je slaapt, waardoor je meer inzicht krijgt in algehele gezondheid, herstel en training.
 • Running Power (hardlopen op vermogen). Hiervoor moet je wel de hartslagband (HRM-PRO) of Running Dynamics Pod dragen. Met trainen op vermogen kan je efficiënter trainen en wedstrijden lopen.
 • Garmin Pay. Hiermee kan je contactloze betalingen doen.
 • Triatlon functie. Niet alleen je tijden van de sporten worden bijgehouden, maar ook van de wisseltijden.

Race Widget. Deze widget biedt trainingstips en dagelijks voorgestelde workouts en racevoorspellingen voor je volgende race. Dit doet de app op basis van de race-route, prestatiedata, fitnessgegevens, weer-data en meer.

garmin forerunner
garmin forerunner

Wat is het verschil tussen de Forerunner 245 en 255?

De Garmin Forerunner 255 is de opvolger van de Forerunner 245. Het grote verschil tussen deze toestellen is onder andere de batterijduur. Deze is verbeterd naar 14 dagen in smartwatch-modus en tot 30uur in GPS-modus (versus 7 dagen/24uur op de FR245). Het mooie is dat de triatlon functie is toegevoegd en ook Garmin Pay. Maar dat is nog niet alles. Extra features die zijn toegevoegd:

 • Smalle versie. De Forerunner 255 is nu ook verkrijgbaar in een S variant, die geschikt is voor hardlopers met een smalle pols (polsomtrek 110-175mm).
 • Running Power (hardlopen op vermogen)
 • Morning Report. Dit geeft een kort overzicht van de nachtrust, hersteltijd, trainingsstatus, HRV-status en de dagelijkse workoutssugesties.
 • Vergelijk de intensiteit van jouw recente trainingen met het optimale bereik. Zo train je nooit te rustig of te hard.

Wat is het verschil tussen de Forerunner 945 en 955?

De Garmin Forerunner 955 is de opvolger van de Forerunner 945. Dit horloge staat bekend als het sporthorloge voor triatleten en fanatieke sporters die alles willen meten en weten. Kortom dit is het horloge voor de “goal seekers” en “data freaks”. De Forerunner 955 is nu voorzien van touchscreen, opladen met zonne-energie en meer. Dit zijn de extra features:

 • Real-time stamina. Zie wat er in de “tank” zit en verdeel je energie optimaal tijdens trainingen en wedstrijden.
 • Training gereedheid. Deze functie geeft inzicht in wanneer je moet trainen. Misschien is een dag extra rust een goede keuze of een intensieve interval training.
 • Verbetering van trainingsstatus. Deze status geeft aan of je te weinig of te veel traint. Zo zorg je dat je optimaal blijft trainen.
garmin forerunner
garmin forerunner

Waarom zou je kiezen voor de 955 in plaats van de 255?

Kies voor de Garmin Forerunner 955 als je meer inzicht wilt in trainen en dan met name het plannen van je trainingen. Daarnaast helpt de Forerunner 955 met het doseren van je energie tijdens trainingen en wedstrijden dankzij de Real-time stamina. Als extra functie heeft de 955 bovendien full-colour maps voor navigatie, touchscreen, opladen via zonne-energie en een langere batterijduur (42 uur versus 30uur in GPS modus).

Are you ready for(erunner)?!

De Garmin Forerunner 255 en 955 zijn vanaf nu beschikbaar via onze webshop en winkels. Heb je vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice. In onze winkels heb je de mogelijkheid om de horloges te passen en te vergelijken.

Wij gaan deze horloges ook testen en binnenkort komen wij met onze ervaringen door middel van een uitgebreide review.

Shop de Garmin Forerunner 255Shop de Garmin Forerunner 955
Garmin Forerunner 255
Batterijduur
30 uur GPS / 14 dagen in smartwatch modus
Display formaat
33 mm (standaard versie) / 27,9 mm (smalle versie
Gewicht
ca. 49 gram
Waterdichtheid
5 ATM
Lens materiaal
Corning Gorilla Glass 3
Horlogeband
Quick Release 22mm (standaard) / 18mm (smalle versie)
Garmin Forerunner 955
Batterijduur
42 uur GPS / 15 dagen in smartwatch modus / 49 uur Solar
Display formaat
33 mm
Gewicht
ca. 53 gram
Waterdichtheid
5 ATM
Lens materiaal
Corning Gorilla Glass DX
Horlogeband
QuickFit 22mm
Shop de

Garmin Forerunner 955

garmin forerunner
Shop de Garmin Forerunner 955
Shop de

Garmin Forerunner 255

garmin forerunner
Shop de Garmin Forerunner 255
Zie ook

Alles van Garmin

garmin
Shop Garmin