Skip to main content

De zon schijnt op mijn rug. Ik ren door de duinen en zie boven mij de meeuwen richting het strand vliegen. Opeens ervaar ik de “runners high”. De endorfine giert door mijn lichaam. Ik voel mij ultiem gelukkig. De nieuwe Saucony Endorphin collectie brengt jou een shot endorfine. Of je nu op de weg op de Saucony Endorphin Pro 3 loopt of over trails op de Saucony Endorphin Trail, Saucony maakt jouw hardloopdromen waar.

Shop de Saucony Endorphin Pro 3Shop de Saucony Endorphin collectie

Saucony Endorphin Pro 3 in detail

Saucony endorphin pro 3
Geheel nieuw bovenwerk geïnspireerd op “track spikes”
4mm dikkere PWRRUN PB tussenzool voor meer demping en comfort
SPEEDROLL-technologie voor een soepele overgang van hiel naar voorvoet

Endorphin family

De Endorphin collectie is er één om naar uit te kijken. Zo ook dit jaar. De collectie bestaat uit drie wegschoenen en een trailschoen. De schoenen zijn populair onder hardlopers door de nieuwe technieken zoals de SPEEDROLL-technologie en het PWRRUNPB-foam. Deze vernieuwingen resulteren in lichtere schoenen die jou als hardloper naar voren pushen. Hardlopen voelt comfortabeler dan ooit doordat het PWRRUNPB-foam 40% lichter is dan normaal EVA-materiaal, wat in veel allround hardloopschoenen wordt gebruikt.

We vliegen door de Endorphin collectie en geven jou een overzicht van de veranderingen en innovaties.

Shop de Saucony Endorphin collectie

Race day – Saucony Endorphin Pro 3

De Saucony Endorphin Pro 3 is de wedstrijdschoen met een carbonplaat voor de neutrale hardloper. Wil je een snelle halve of hele marathon lopen? Dan is de Saucony Endorphin Pro 3 de juiste keuze. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de Pro 3 een bovenwerk geïnspireerd op “track spikes”. Deze ontwikkeling zagen we eerder bij de Endorphin Pro+ die vorig jaar in gelimiteerde oplage werd uitgebracht. Het FORMFIT-bovenwerk is superdun, maar tegelijkertijd heel sterk net zoals de pasvorm van veel spikes. Hierdoor wordt gewicht bespaard en kan de voet beter ademen.

Het PWRRUN PB-foam is hetzelfde gebleven, maar de gehele zool heeft nu een 4mm dikkere laag zodat je nog meer demping krijgt. Met de hielhoogte van 39,5mm blijft de Endorphin Pro 0,5mm binnen de Wereld atletiekunie regels. Om de Endorphin Pro meer stabiliteit te geven zijn de hiel en voorvoet ongeveer 4mm breder gemaakt. Mocht je van de SPEEDROLL-technologie houden, dan hebben we goed nieuws want die is hetzelfde gebleven.

Veel lopers vonden de grip op de Endorphin Pro 2 niet goed, maar ook dit heeft Saucony aangepast. Bij de voorvoet heeft de XT-900 slijtzool een profiel gekregen met noppen die in horizontale en verticale richting geplaatst zijn. Dit geeft meer grip bij het lopen in zowel droge als natte omstandigheden op verharde ondergrond.

Saucony Endorphin

Easy day – Saucony Endorphin Shift 3

Ben je op zoek naar een allround hardloopschoen voor elke dag? Dan is de Saucony Endorphin Shift 3 de goede keuze. De Shift 3 onderscheid zich van andere hardloopschoenen door een lagere drop (4mm) gecombineerd met een dikke tussenzool gemaakt van PWRRUN-foam. Dit foam is gemaakt op basis van EVA rubber en voelt lichtgewicht aan.

De ontwikkelingen die we zien binnen de Saucony Guide en Ride zijn meegenomen in de nieuwe Shift. Deze schoen heeft nu een geüpdate PWRRUN-foam, wat zachter en lichter is. Het FORMFIT-bovenwerk heeft een verbeterd ademend vermogen en ook de SPEEDROLL-technologie is verwerkt in deze schoen. SPEEDROLL-technologie werkt een beetje als een “schommelstoel” waarbij je als hardloper vanaf de middenvoet naar de tenen wordt gepusht. Zo heb je tijdens dagelijkse trainingen toch het gevoel alsof het hardlopen een beetje vanzelf gaat.

De lancering van de Endorphin Shift 3 wordt verwacht in het najaar van 2022. De voorganger, de Saucony Shift 2, is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Tempo day – Saucony Endorphin Speed 3

Tijdens tempo of intervaltrainingen wil je een snelle schoen die wat langer meegaat dan de gemiddelde carbonschoen. Daarom heeft Saucony de Endorphin Speed 3 in de collectie, wat een snelle schoen is met een nylon plaat. Nylon is wat minder stijf dan carbon, maar zorgt wel voor de voorwaartse propulsie en energieteruggave. Bovendien is nylon iets duurzamer, omdat het PWRRUN PB-foam minder wordt ingedrukt. Op snelle dagen trek je de Endorphin Speed aan zodat je makkelijk het hoge tempo kunt volhouden.

Laten we kijken naar de updates. Het FORMFIT-bovenwerk is wat breder in de voorvoet gemaakt voor het spreiden van de tenen. Deze teenruimte is prettig, want de Endorphin Speed is een veelzijdige schoen die gebruikt kan worden als temposchoen, maar ook voor langere duurlopen waarbij de voet wat meer gaat uitzetten.

De Speed 3 is stabieler gemaakt door een bredere zool bij de hiel en voorvoet waardoor je uiteindelijk op meer PWRRUN PB-foam staat. Mocht je een wat minder efficiënte hardloper zijn of meer op de hak landen, dan is de Endorphin Speed 3 ook geschikt voor jou. Tot slot is de vorm van de nylon plaat aangepast. Deze loopt nu in een S-curve en is wat hoger aan de binnenzijde van de voet. Op die manier wordt de voetboog wat meer ondersteund en voel je een soepelere overgang naar de voorvoet.

Saucony Endorphin

Trail day – Saucony Endorphin Trail

Het laatste lid van de Endorphin collectie is dol op trailrunning. De Endorphin Trail is een allround trailschoen voor de neutrale hardloper. De Endorphin Trail heeft veel eigenschappen van de Endorphin collectie namelijk:
• SPEEDROLL-technologie: de ronde vorm van de zool die voor een voorwaartse afzet zorgt
• PWRRUN PB-foam wat zorgt voor veel demping en energieteruggave
• Een nylon plaat in de tussenzool die het makkelijk maakt om een trail op een hoger tempo te lopen.

Nog niet alle details zijn bekend over de nieuwste Endorphin Trail, maar wij verwachten een update van het PWRRUN PB-foam door een dikkere zool en ook wat updates van het bovenwerk. De trailversie is voorzien van extra verstevigingen bij de tenen, welke bestand is tegen stenen en takken.

Lees in ons blog van afgelopen jaar over onze ervaringen met de Saucony Endorphin Trail. Deze trailschoen is geschikt voor dagelijkse en snelle trailruns. Mocht je van plan zijn om een lange trail te lopen, dan kan je beter kiezen voor de Saucony Peregrine 12. Deze schoen heeft wat meer demping en is geschikter voor technische trails.
De lancering van de Endorphin Trail wordt verwacht in het najaar van 2022.

Eindsprint

Saucony zet grote sprongen voorwaarts met hun Saucony Endorphin collectie. Het merk gaat mee in de ontwikkeling van dikkere en bredere zolen, meer energieteruggave en het principe “hoe lichter de schoen, hoe beter”. Wat je doel ook is, je zal altijd een Endorphin schoen vinden die jou kan helpen.
De Saucony Endorphin Pro 3 is vergelijkbaar met de Nike Vaporfly NEXT% 2 en de adidas Adizero Adios Pro 3. Dit zijn allebei carbonschoenen gemaakt voor de halve en hele marathon.
De Endorphin Speed 3 is vergelijkbaar met de ASICS Novablast 2 en de Nike Zoom Fly 4. Deze snelle schoenen zijn ook gemaakt zowel snelle als dagelijkse trainingen.
Ben je benieuwd hoe de nieuwe Endorphin collectie aanvoelt? Via onze klantenservice kan je een exemplaar reserveren en naar de winkel sturen. Vervolgens zullen onze product experts in de winkel testen op onze shoeadvisor of de schoen geschikt is voor jou. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

endorphin pro 3
Shop de

Saucony
Endorphin Pro 3

Saucony endorphin
Shop de Saucony Endorphin Pro 3
Shop de

Saucony Endorphin Collectie

Saucony endorphin
Shop de Saucony Endorphin Collectie
Zie ook

Alles van
Saucony

saucony
Shop Saucony