Skip to main content

De ASICS Novablast 3 is lichter, stabieler en sneller dan ooit. Deze veelzijdige hardloopschoen is geschikt voor elke training. Ga je op pad voor een interval of ben je van plan om een rustige duurloop te doen, de Novablast 3 kan het allemaal aan. Wat maakt deze schoen zo veelzijdig en wat zijn de updates?

Shop de ASICS Novablast 3

De ASICS Novablast 3 in detail

ASICS Novablast 3
Jacquard Mesh bovenwerk met half vastgemaakte tong en intern verstevigde hielkap
Tussenzool geüpdate naar FF Blast +, dat 20% lichter is en 20% meer energieteruggave geeft dan de vorige versie
AHAR+ slijtzool geeft een goede grip in natte en droge omstandigheden

3 redenen waarom de ASICS Novablast 3 geschikt is voor jou

 1. Je zoekt een lichtgewicht allround hardloopschoen.
  De ASICS Novablast 3 is een lichte, allround hardloopschoen voor de neutrale hardloper. Het grote voordeel van deze 3e editie is dat de schoen stabieler is gemaakt. Daardoor is de schoen te gebruiken voor zowel een lange duurloop als een intervaltraining. Het Flytefoam Blast + geeft veel demping en energieteruggave en dat is prettig, want sommige allrounders zijn te zwaar voor een temporun.
 2. Je bent een hardloper met een midden- tot voorvoetlanding.
  De Novablast 3 heeft een offset van 8mm. Offset is het verschil van hak naar voorvoet. Hoe lager de offset, hoe meer de schoen geschikt is voor een midden- en voorvoetlander. Een haklander is juist gebaat bij een hogere offset, want je landt op de hak en dus wil je daar ook veel foam en stabiliteit. Voor een haklander zijn bijvoorbeeld de ASICS Cumulus en Nimbus geschikt. De derde editie van de Novablast heeft een ronde zool gekregen die je voet makkelijk laat afwikkelen.
 3. Je bent van plan om te trainen voor een 10km of halve marathon.
  De wedstrijdkalender dit jaar is extra gevuld, want door corona zijn er veel wedstrijden verplaatst. Zo is er de CPC Loop in Den Haag, de Damloop en uiteraard veel lokale 5 en 10km wedstrijden. De Novablast 3 kan je gebruiken voor deze wedstrijden door de grote hoeveelheid demping en energieteruggave. Tempo verhogen voelt makkelijk aan in deze schoen door het lichte gewicht, Flyfoam Blast + en de ronding van de slijtzool. En als je toe bent aan een herstel training is dat ook geen probleem, want bij lagere snelheden geeft de Novablast 3 jou de demping die je dan nodig hebt.
ASICS Novablast 3
ASICS Novablast 3

Run Faster Family

De Novablast 3 maakt deel uit van de “Run Faster” categorie van ASICS. Dat betekent dat deze schoen allround is, maar een sneller karakter heeft voor tempotrainingen. De “Run Faster” schoenen bestaat uit de wedstrijdcollectie en de temposchoenen die wat lichter en zachter zijn ten opzichte van allround hardloopschoenen. Op het gebied van comfort zit de Novablast tussen de Dynablast en de Gel-Kinsei Blast in. De Dynablast heeft minder demping en grondcontact terwijl de Gel-Kinsei Blast juist meer demping heeft, wat prettig is als je langere afstanden gaat lopen zoals marathons.

Wist je dat…

De Novablast is in diverse varianten beschikbaar. En dan hebben we het niet alleen over de kleuren. Voor de allereerste keer komt ASICS met een trailversie van de Novablast, namelijk de Novablast 3 TR. Dit model heeft een stevige slijtzool met noppen en een dubbellaags bovenwerk die zand en blubber tegenhoudt. Loop je in de winter vaak in het donker? Dan is de Novablast 3 Lite-show aan te raden, want deze is voorzien van een reflecterend ASICS-logo. Zo ga jij veilig op pad tijdens jouw run.

Shop de ASICS Novablast 3

3 vernieuwingen van de ASICS Novablast 3

 1. Update van de tussenzool naar FF Blast +
  De tussenzool van de Novablast 3 is geüpdate naar Flytefoam Blast +, afgekort als FF Blast +. Dit foam materiaal is 20% lichter en zachter ten opzichte van het foam bij de vorige versie. Door deze update is de schoen maarliefst 36 gram lichter geworden en dat ga je waarderen als hardloper. Hoe lichter de schoen, hoe makkelijker het lopen aanvoelt. FF Blast + wordt ook gebruikt bij de Asics Nimbus 24, maar het grote verschil is dat bij de Novablast de volledige zool bestaat uit FF Blast +. Dit zorgt ervoor dat deze schoen allrounder is, want de Novablast voelt ook comfortabel bij een tempotraining of interval.
 2. Engineered Jacquard Mesh bovenwerk
  Om gewicht te besparen is het bovenwerk veranderd van Engineered naar Jacquard Mesh. Dit zorgt ervoor dat het upper ademender is geworden en de schoenlip heeft meer ventilerende gaten gekregen. De Novablast 2 had nog erg veel plastic rondom de hielkap en dat is nu gewijzigd naar een kleine plastic versteviging rondom de onderkant van de hiel. De ondersteuning rondom de enkel is perfect, want de hiel is ook intern verstevigd. Ongeveer 75% van het bovenwerk is gemaakt van gerecyclede materialen om afval en koolstofuitstoot te verminderen.
 3. Stabieler gemaakt door verandering van de slijtzool
  De AHAR+ slijtzool is 5mm breder gemaakt en daardoor is de Novablast 3 stabieler dan de vorige versie. Het concept “hoe breder de schoen, hoe stabieler” zien we bij meer hardloopschoenen en het werkt heel goed. Je kunt de schoen daardoor zachter, maar tegelijkertijd ook stabieler maken. Vooral bij de voorvoet is de Novablast behoorlijk breed gemaakt, want ASICS wil daarmee een trampoline effect creëren. De AHAR+ slijtzool zit daardoor rondom de zool en een kleine strook in het midden, die voldoende grip geeft bij het lopen in natte en droge omstandigheden.
ASICS Novablast 3

“Als loper wil je het liefste een schoen die voelt als een trampoline. En dat is zeker het geval bij de nieuwste Novablast.”

Daan Glorie | Productexpert

Fit, Stride and Comfort

Fit
“Het bovenwerk van de Novablast 3 is geïnspireerd op de ASICS Nimbus 24. De schoenlip is veel dunner gemaakt en ademend beter dankzij het Jacquard Mesh. Gelukkig is de schoenlip half vastgenaaid aan de schoen waardoor deze niet kan schuiven. Dat was nog wel eens een probleem bij eerdere versies. De hielkap is intern verstevigd waardoor de enkel goed ondersteund wordt. De kraag van de schoen is gevuld met een zachte voering waardoor je meteen een comfortabel gevoel krijgt bij het aantrekken.”

Stride
“Door de update naar FF Blast + in de tussenzool voelt de Novablast 3 veel zachter en responsiever dan zijn voorganger. Als loper wil je het liefst een schoen die voelt als een trampoline en dat is zeker het geval bij de nieuwste Novablast. Het voelt als een nieuwe loopervaring. Door de drop van 8mm en een ronde zool krijg je ook een makkelijke afrol. Bij iedere stap die je zet, voel je dat de schoen jou een duwtje in de rug wilt geven. Het grote voordeel van de Novablast 3 is dat deze schoen allrounder is geworden door de verbetering van de stabiliteit. De voorvoet is wat breder gemaakt waardoor je bij een midden- en voorvoetlanding een stabiel platform hebt om op te landen. Een wereld van verschil met bijvoorbeeld de eerste versie. We kennen allemaal de Nimbus 24 als allrounder, maar overweeg ook zeker de Novablast 3 als je een lichtere schoen zoekt.”

Comfort
“Demping bestaat in verschillende categorieën. Om het heel simpel te houden: hard, medium en zacht. De Novablast 3 is een zachte schoen, maar geeft ook veel energie terug. Op de voorvoet voel je echt dat het foam terugveert. Vergeleken met bijvoorbeeld de Saucony Triumph en de Hoka Clifton is de Novablast 3 een stuk responsiever. Bij sommige zachte demping schoenen krijg je het gevoel alsof je vastkleeft aan het asfalt, maar dat is niet het geval bij de Novablast. Doordat je veel energie terugkrijgt is dit ook echt een topschoen als je intervallen op de weg wilt doen. Voor baantrainingen is de schoen niet aan te raden, dan zou je beter voor de Dynablast, Evoride of Magic Speed kunnen kiezen.”

Technische specificaties ASICS Novablast 2
Offset
8 mm
Gewicht Heren
ca. 275 gram
Gewicht Dames
ca. 222 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Type demping
FF Blast
Technische specificaties ASICS Novablast 3
Offset
8 mm
Gewicht Heren
ca. 249 gram
Gewicht Dames
ca. 210 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Type demping
FF Blast +
ASICS Novablast 3

Eindsprint

Toen de eerste Novablast op de markt kwam waren veel hardlopers verbaasd. Zit er geen gel in de zool? Waarom ziet de schoen er anders uit? Is de schoen wel stabiel? Inmiddels zijn we 3 jaar verder en kunnen we zeggen dat de ASICS Novablast volwassen is geworden met deze 3e versie. De schoen is 20% lichter en heeft ook 20% meer energieteruggave dan de voorganger. Doordat de AHAR+ slijtzool 5mm breder is gemaakt, is de schoen stabieler en daardoor voor meer hardlopers aantrekkelijk. Zoek je een lichte allround schoen? Zoek niet langer en kies dan voor de Novablast 3.

Vergelijkbare modellen met de ASICS Novablast zijn onder andere de HOKA Mach 5 en de Nike Pegasus Turbo. Beide zijn namelijk lichtere trainingsschoenen die erg geschikt zijn voor tempowerk.

Ben je benieuwd hoe de ASICS Novablast 3 aanvoelt? Kom een keer langs in een van onze winkels voor een gratis loopanalyse. Onze productexperts in de winkel testen op de shoeadvisor of de schoen geschikt is voor jou. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Shop de

ASICS Novablast 3 dames

ASICS Novablast 3
Shop de ASICS Novablast 3 dames
Shop de

ASICS Novablast 3
heren

Shop de ASICS Novablast 3 heren
Zie ook

Alles van
ASICS

asics
Shop ASICS