Skip to main content
On Cloudflyer 4 groen

productreview

On Cloudflyer 4; De veelzijdige hardloopschoen met veel demping en veerkracht

De On Cloudflyer 4 is een allround hardloopschoen die buitengewoon veel demping biedt. Hij is nu stabieler, dempender en duurzamer dan ooit. Deze schoen geeft jou het comfort en het vertrouwen wat je van een goede duurloopschoen mag verwachten. Maar ook als je het tempo wilt verhogen kan je de Cloudflyer 4 als ideale trainingspartner zien. 

Kenmerken On Cloudflyer

Offset
10 mm
Gewicht heren
Ca. 310 gram
Gewicht dames
Ca. 250 gram

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

3redenen waarom de On Cloudflyer 4 geschikt is voor jou

 • Je zoekt een stabiele schoen, maar wilt geen blok aan de binnenkant van je voet
  De Cloudflyer is geschikt voor lopers die een lichte ondersteuning nodig hebben. Het voordeel van de Cloudflyer is dat de stabiliteit komt op een manier die niet heel erg aanwezig is tijdens het lopen. Door de breedte van de zool, de vorm van de clouds en de vorm van de slijtzool wordt jouw voet goed begeleidt.
 • Je zoekt een schoen met niet alleen verticale, maar ook horizontale demping
  Het unieke aan de Cloudtec van On is dat de zool niet alleen de verticale impact opvangt maar dat ook doet op het horizontale vlak. Dit zorgt voor een kleinere impact op je spieren en zo ben je weer sneller hersteld na jouw run.
 • Je houdt van een stevig gevoel in je schoen
  De Cloudflyer van On heeft een lekkere stevige ride. Als je niet van een hele zachte schoen houdt, maar juist wat meer gevoel wilt hebben met de ondergrond, dan past de Cloudflyer goed bij je. Je kunt hem door zijn stevigheid ook goed gebruiken in de sportschool of als wandelschoen.
On Cloudflyer 4
On Cloudflyer 4 groen close-up
On Cloudflyer 4 groen achter
“Wat ik waardeer bij de Cloudflyer 4 is het veelzijdige karakter. De tussenzool biedt een mooie mix tussen demping en reactiviteit.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

On is ontstaan in de Zwitserse Alpen in 2010 met als doel om een nieuwe hardloopervaring te bieden. Zachte landingen en een explosieve afzet worden gecombineerd dankzij de unieke CloudTec-technologie. Meer dan 7 miljoen hardlopers lopen met veel plezier op On schoenen in ruim 50 verschillende landen. Naast hardloopschoenen maakt On ook casual- en wandelschoenen.

De On Cloudflyer in detail

On Cloudflyer 4 groen
Verstevigd teengedeelte

Voor extra duurzaamheid en bescherming.

CloudTec-tussenzool

Zero-Gravity foam in de hiel en Helionfoam in de voorvoet geven extra veel energieteruggave.

Bredere basis

Voor extra stabiliteit en het tegengaan van overpronatie.

Gerecycled bovenwerk

De schoen is duurzamer geworden, mede door het gebruik van 80 – 85% hergebruikte materialen in het bovenwerk.

Duurzaamheid bij On

On vindt duurzaamheid heel belangrijk en daarom zijn dit jaar extra veel stappen gezet naar een groenere toekomst. Binnen 10 jaar wil On een volledig recyclebare hardloopschoen gaan maken. De uitdaging is vooral het recyclen van de tussenzool, aangezien bij het maken van demping en foammaterialen vaak een chemisch proces komt kijken. In 2020 werd de On Cyclon gelanceerd. Dit is een volledig recyclebare hardloopschoen die via een maandelijks abonnement kan worden gekocht. Op deze manier wordt van een oude hardloopschoen weer een volledig nieuwe hardloopschoen gemaakt zonder verspilling van grondstoffen. Hoe uniek is dat!

3 vernieuwingen van de On Cloudflyer 4

 • Gemaakt van gerecyclede materialen
  De On Cloudflyer is nu voor de eerste keer gemaakt met gerecyclede materialen. Daarmee zet On serieuze stappen richting een duurzame toekomst. Ook andere hardloopschoenen zoals de On Cloudmonster en On Cloudvista zijn duurzamer gemaakt door herbruikbare materialen te gebruiken. Het bovenwerk van de On Cloudflyer 4 bestaat voor 80 tot 85% uit gerecycled polyester en de gehele schoen bestaat uit 25-30% gerecyclede materialen.
 • Nieuwe CloudTec-tussenzool
  Bij de derde generatie van de Cloudflyer zagen we een tussenzool die bestond uit één foammateriaal met dezelfde hardheid. Dat is nu aangepast naar een zacht Zero-Gravity foam in de hiel en een veerkrachtiger Helionfoam in de voorvoet. Dit zorgt voor extra veel energieteruggave zodra je gaat afwikkelen. Het lopen van lange afstanden zal minder moeite kosten dan bij de vorige versie.
 • Een stabielere basis
  De hiel en middenvoet van de Cloudflyer 4 is breder gemaakt ten opzichte van zijn voorganger. Hoe breder de schoen wordt, hoe meer stabiliteit je krijgt tijdens elke stap die je maakt. De Cloudflyer 4 is zowel geschikt voor een neutrale loper als de loper die een lichte ondersteuning nodig heeft.

De On Cloudflyer 4 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Daan Glorie de On Cloudflyer 4 voor jou geprobeerd.

Daan Glorie

Daan Glorie

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
6 keer per week

Ondergrond
Divers

PR’s
10 km – 35.36
42.2 km – 12.46.11

Lees zijn oordeel

On Cloudflyer hardloopschoen fit

Fit

“Bij aantrekken valt meteen op hoe stabiel de hielkap is geworden. Rondom de enkel omsluit de schoen heel prettig, waardoor je er niet uit kunt slippen. De schoenlip is wat dunner geworden en ook de veters hebben iets meer stretch gekregen. Ik vind het fijn dat het teengedeelte is verstevigd. Ik heb namelijk vaak last van een wiebelteen, waarbij mijn tenen het bovenwerk aanraken. Daardoor scheurt het bovenwerk van een schoen bij mij vaak, maar met de Cloudflyer 4 zal dat niet snel gebeuren.”

On Cloudflyer Stride

Stride

“De Cloudflyer heeft een mooie stap gezet naar een comfortabelere loopervaring. De demping in de hiel is merkbaar zachter en in de voorvoet krijg je meer een voorwaartse “push”. Alsof je een zetje in je rug krijgt. Wat ik waardeer bij de Cloudflyer 4 is het veelzijdige karakter. De tussenzool biedt een mooie mix tussen demping en reactiviteit. Deze hardloopschoen heeft genoeg demping voor het lopen van een halve marathon en is snel genoeg voor tempo en intervaltrainingen. Ten opzichte van de On Cloudrunner heeft de Cloudflyer meer demping en comfort. De Cloudflyer 4 heeft vooral meer demping doordat de Cloud-elementen wat groter zijn gemaakt.”

On Cloudflyer hardloopschoenen

Stabiliteit

“Vanaf de eerste stappen voelt de nieuwe Cloudflyer heel stabiel aan. Dat heeft een aantal oorzaken. Ten eerste zijn de hiel en voorvoet breder gemaakt, waardoor je letterlijk meer contact met de ondergrond hebt. Ten tweede heeft deze schoen een kunststof plaat in de tussenzool die zorgt dat de impact van de landing wordt omgezet naar een voorwaartse afzet. Tegelijkertijd maakt deze plaat de schoen een stuk stabieler, want je kan minder doorzakken in het foammateriaal. Tot slot is de zool aan de binnenkant wat breder gemaakt om overpronatie tegen te gaan. Bij het lopen van lange afstanden wil je een stabiele hardloopschoen hebben, met name als je vermoeid raakt en je spieren en gewrichten niet meer de stabiliteit kunnen bieden. De Cloudflyer 4 is er dan om jou te helpen de lange afstanden zonder pijntjes te voltooien.” 

De On Cloud Family

Dit jaar heeft On veel nieuwe hardloopschoenen gelanceerd, waaronder de On Cloudmonster, Cloudrunner en Cloudvista. Door deze nieuwe modellen is er eigenlijk voor elk type hardloper een geschikte On hardloopschoen. Ben je liefhebber van maximale demping? Dan is de On Cloudmonster de geschikte schoen voor jou. Of ben je pas net begonnen met hardlopen en wil je je conditie opbouwen? Kies dan voor de On Cloudrunner, omdat deze schoen een uitgebalanceerde demping heeft. Mocht je fan zijn van hardlopen op verharde én onverharde paden, kies dan voor de Cloudvista als jouw nieuwe partner. Deze schoen geeft je grip bij het lopen op onverharde paden terwijl de schoen genoeg demping heeft voor het lopen op asfalt. 

On Cloudflyer productfamilie
On Cloudflyer 4 groen

On Cloudflyer 4

De On Cloudflyer 4 zijn neutrale, allround hardloopschoenen met een wijdere basis, veel demping en extra ondersteuning. Perfect voor lange afstanden, maar ook prima voor korte runs, snellere en langzamere tempo’s en zowel voor hak- als middenvoet-landers.

Bekijk de On Cloudflyer in de shop
On Cloudrunner hardloopschoen

On Cloudrunner

De Cloudrunner is een neutrale, allround hardloopschoen. De lichtgewicht schoenen zijn ideaal om te dragen tijdens je trainingen of zelfs tijdens je loopwedstrijd.
Bekijk de On Cloudrunner

On Cloudmonster hardloopschoen

On Cloudvista

De Cloudvista zijn neutrale lichtgewicht trailschoenen met goede demping en veel grip. Door de combinatie van duurzaamheid, comfort en gerichte demping is de Cloudvista ideaal voor het lopen van lange afstanden over trails.
Bekijk de On Cloudvista

On Cloudvista hardloopschoen

On Cloudmonster

De On Cloudmonster is een neutrale- en allround hardloopschoen gericht op maximale demping en comfort voor elke training. Hij is de overtreffende trap qua demping ten opzichte van de Cloudflyer en de Cloudstratus.
Bekijk de On Cloudmonster

Eindsprint

De On Cloudflyer 4 heeft een aantal mooie veranderingen ondergaan waardoor de schoen niet alleen meer demping heeft, maar ook stabieler is. We kunnen niet meer om duurzaamheid heen en daar is bij het ontwerpen van deze 4e generatie Cloudflyer ook aan gedacht. Als je kiest voor de Cloudflyer 4 als nieuwe hardloopschoen, dan maak je een duurzame keuze. 

Vergelijkbare modellen met de Cloudflyer 4 zijn onder andere Saucony Tempus, Brooks Glycerin GTS20 en de ASICS Gel Kayano 29. Dit zijn allemaal allround hardloopschoenen met extra stabiliteit. 

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk dan de On Cloudflyer 4 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.