Skip to main content
adidas Adizero SL

Productreview

Verbreek jouw snelheidsrecord met de adidas Adizero SL

Ben jij klaar om sneller te lopen? Vind jij het ook zo lekker om naast je rustige trainingen af en toe lekker hard te gaan? Dan is de adidas Adizero SL misschien wel wat voor jou! De adidas Adizero SL is nieuw in de Adizero collectie van adidas en is dé schoen waarmee jij je ideaal kunt voorbereiden op je wedstrijd.

Kenmerken adidas Adizero SL

Offset
8,5 mm
Gewicht heren
Ca. 241 gram
Gewicht dames
Ca. 211 gram

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

3redenen waarom de adidas Adizero SL geschikt is voor jou

 • Je bent opzoek naar een schoen waarop je wedstrijden kan lopen, maar ook veel trainingskilometers op kunt maken.
  De Adizero SL is door zijn gewicht en het gebruik van Lightstrike PRO goed geschikt om wedstrijden op te lopen, maar is wel wat duurzamer en comfortabeler dan de gemiddelde wedstrijdschoen. Het bovenwerk is wat zachter, waardoor de schoen comfortabel aanvoelt. De Adizero SL heeft ook meer en dikker rubber onder de zool en dus kun je er met een gerust hart veel trainingskilometers op maken.
 • Je hebt ook op hogere snelheden wat extra stabiliteit nodig
  Waar andere wedstrijdschoenen door hun zachte foams en dikke zolen vaak erg instabiel zijn, geeft de Adizero SL met zijn iets dunnere en stevigere zool wat meer ondersteuning. Omdat de zool ook extra breed is geeft deze je een extra stabiel platform zonder dat het ten koste gaat van de demping.
 • Je bent een goede loper zoekt een temposchoen zonder carbonplaat
  Het is goed om niet al je trainingen op een schoen met een carbonplaat te doen. Door te veel op carbon te lopen kan je lichaam te veel op dezelfde manier worden belast, waardoor het risico op blessures wordt vergroot. Het is daarom aan te raden om ook tempotrainingen te doen op schoenen zonder carbon. En zo houd je jouw carbonracers klaar voor die speciale trainingen en belangrijke wedstrijden.
adidas Adizero SL hardloopschoenen
adidas Adizero SL hardloopschoenen dames
adidas Adizero SL Front
“De adidas Adizero SL voelt bij het aantrekken meteen als een schoen die gemaakt is voor de hogere tempo’s.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat..

Sinds Haile Gebrselassie in 2008 op Berlijn Marathon naar een sensationeel wereldrecord liep op een paar adidas Adios prototypes, zijn de adizero schoenen van adidas alleen maar beter geworden. Inmiddels zijn er al meer dan 150 wereldrecords op gelopen. Om dit te bereiken werkt het designteam van adidas nauw samen met hun topatleten. Ze zijn altijd op zoek naar manieren om hun prestatie naar het next level te krijgen en gebruiken hun feedback om dit bereiken.

De adidas Adizero SL in detail

adidas Adizero SL
Lightstrike PRO

Zeer responsieve materiaal in de voorvoet om lopen op hoog tempo nog makkelijker te maken.

Lightstrike EVA tussenzool

Dit lichtgewicht materiaal zorgt voor stevigheid en veerkracht aan de zool.

Engineered Mesh bovenwerk

Stevig materiaal voor goede omsluiting en comfort.

Duurzame slijtzool

Extra rubber voor extra duurzaamheid.

4belangrijke kenmerken  van de adidas Adizero SL

 • Lightstrike EVA tussenzool
  Dit lichtgewicht materiaal zorgt voor stevigheid en veerkracht aan de zool zodat jij direct door kunt naar de volgende stap.
 • Lightstrike PRO
  In de voorvoet heeft adidas dit zeer responsieve materiaal, dat bekend is van de Adios Pro, gebruikt om lopen op hoog tempo nog makkelijker te maken.
 • Engineered Mesh bovenwerk
  Dit wat stevigere bovenwerk geeft je de omsluiting die je nodig hebt bij het lopen op hoge snelheid en geeft tegelijkertijd veel comfort.
 • Duurzame slijtzool
  De Adizero SL heeft wat meer rubber onder de zool dan de gemiddelde temposchoen en gaat daardoor lekker lang mee.

De adidas Adizero SL in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Menno Munster de adidas Adizero SL voor jou geprobeerd.

Menno

Menno Munster

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
5 keer per week

Ondergrond
Divers

PR’s
10 km – 33.10
21.1 km – 1.18.19

Lees zijn oordeel

adidas Adizero fit

Fit

“De adidas Adizero SL voelt bij het aantrekken meteen als een schoen die gemaakt is voor de hogere tempo’s. De schoen zit strak om de voet. Waar adidas in de normale hardloopschoenen vaak wat ruimer vallen in de voorvoet is dit bij de adizero-lijn niet het geval. Voor een temposchoen heeft de Adizero SL wel een stevige hielkap. Ook is het bovenwerk behoorlijk stevig en is de tong wat dikker. Dit zorgt voor een iets hoger gewicht maar maakt de schoen ook wat comfortabeler voor dagelijks gebruik.”

Stride

“Ik was vanaf het begin positief verrast door de afwikkeling van de schoen. Bij het lopen op de weg merkte ik gelijk dat de schoen goede demping heeft maar ook veel energie teruggeeft. Dit had ik niet meteen verwacht van de dunne tussenzool, maar door het gebruik van het Lightstrike PRO materiaal komt de schoen echt tot leven. De rocker van de schoen begint voorbij de bal van de voet, waardoor ik er ook op hogere tempo’s goed op kan afzetten. De demping is voldoende om rustige kilometers mee op de weg te maken, maar door de vorm zou ik hem vooral gebruiken voor tempotrainingen. Ook op de atletiekbaan kan deze schoen goed tot zijn recht komen.”

adidas Adizero Speed

Speed

“Ik zou de schoen omschrijven als het kleine broertje van de Takumi Sen 8, het wedstrijdmodel van adidas voor de kortere afstanden. De Adizero SL neemt lijkt daar qua vorm veel op, maar heeft geen energyrods. Dit maakt de schoen nog wat soepeler en ook veelzijdig inzetbaar. Omdat de schoen wat meer rubber onder de zool heeft kan dit een goede trainings/wedstrijdschoen zijn voor mensen die zoeken naar een tweede paar naast hun daily trainer. Het bovenwerk is ook steviger dan de meeste andere wedstrijdschoenen en door de breedte van de zool voelt de Adizero SL ook stabieler aan.”

Welcome to the Adidas Adizero Family

De adidas Adizero SL is onderdeel van de Adizero familie. Deze collectie hardloopschoenen bestaat uit tempo en wedstrijdschoenen om snelle tijden te lopen en PR’s te verbreken.

Product Matrix adidas Adizero SL
adidas Adizero SL

adidas Adizero SL
De adidas Adizero SL is een allround hardloopschoen voor de neutrale loper. De Adizero SL is een ideale hardloopschoen om te gebruiken voor korte en lange snelle trainingen. Door zijn lage gewicht en Lightstrike Pro demping is dit ook een geschikte wedstrijdschoen.

Bekijk de adidas Adizero SL in de shop
adidas Adizero Takumi

adidas Takumi Sen 8
De Takumi Sen 8 is de ideale “raceday” schoen voor een 5 of 10km met een zool van volledig Lightstrike PRO materiaal.
Bekijk Takumi Sen 8

adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Adios Pro 3
De Adizero Adios Pro 3 is het topmodel binnen de adizero-collectie en is dé wedstrijdschoen voor de halve en hele marathon.
Bekijk de adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Prime X

adidas Adizero Prime X
De Adizero Prime X. Als 40mm zool niet genoeg voor je is heeft adidas met de Prime X een ‘illegale’ schoen gemaakt
Bekijk de adidas Adizero Prime X

Eindsprint

De adidas Adizero SL is een waardevolle toevoeging aan de Adizero-lijn van adidas. De combinatie van Lightstrike en Lightstrike PRO materiaal in de zaal maakt het een heerlijke schoen om op tempo mee te lopen. Daarbij heeft de Adizero SL een zeer comfortabel bovenwerk ten opzichte van de andere Adizero-modellen en is daarmee een ideale trainingspartner of een goede optie als eerste wedstrijdschoen. 

Vergelijkbare modellen met de Adizero SL zijn onder andere de Saucony Kinvara 13 en de Nike Zoom Pegasus 39. Ook dit zijn snelle schoenen met een dunne maar comfortabele zool zonder carbon of kunststof plaat erin.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk dan de adidas Adizero SL dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.