Skip to main content
Adidas Solarglide 6 hardloopschoen

Productreview

Ren naar een hoger niveau met de Adidas Solarglide 6

Goed worden in hardlopen, dat is toch vooral een kwestie van doen. En dat betekent niet dat je net als Eliud Kipchoge ineens 200 kilometer in de week of meer moet gaan lopen, maar af en toe een paar kilometer erbij kan al een groot verschil maken. Dan heb je een schoen nodig die jou daarbij ondersteunt en beschermt en dan is de nieuwe adidas Solarglide 6 daar uitstekend voor geschikt. De opvolger van de Solarglide 5 heeft een aantal updates ondergaan en is nog steeds een topschoen voor de neutrale loper voor de dagelijkse run.

Kenmerken Adidas Solarglide 6

Offset
10 mm
Gewicht heren
Ca. 241 gram
Gewicht dames
Ca. 211 gram

Mening van onze experts

Mate van pronatie
  1. Neutraal
  2. Minimaal
  3. Middelmatig
  4. Hevig
Ondersteuning
  1. Weinig
  2. Gemiddeld
  3. Veel
Demping
  1. Weinig
  2. Gemiddeld
  3. Veel
Responsiviteit
  1. Weinig
  2. Gemiddeld
  3. Veel

3redenen waarom de adidas Solarglide 6 geschikt is voor jou

  • Je zoekt een schoen waarmee je al je trainingen kunt doen
    De adidas Solarglide is een echte allrounder. De schoen is comfortabel genoeg om je lange duurlopen op de weg mee te doen, maar hij geeft ook voldoende energie terug om een tempotraining op te doen.
  • Je zoekt een stabiele en neutrale schoen
    De Solarglide 6 is een neutrale schoen, maar wel een die je veel stabiliteit biedt. De schoen is extra breed ter hoogte van de hak en de voorvoet zodat je daar een groot platform hebt. Daarnaast is dankzij het LEP 2.0 systeem de overgang van hak naar voorvoet ook lekker stabiel.
  • Je zoekt een schoen waarmee je ook kunt bootcampen of fitnessen
    Dankzij de stabiele opbouw van de tussenzool en het feit dat je een groot contactoppervlak hebt met de grond, maakt dat de Solarglide 6 ook een prima schoen is om krachtoefeningen mee te doen. Ook bij zijwaartse beweging voelt de schoen stevig en comfortabel.
Adidas SS23 All4running
adizero sl
Adidas Solarglide 6 zool
“De adidas Solarglide is ideaal voor jouw dagelijkse run, maar veelzijdig genoeg voor een lange loop of een keer een bootcamptraining.”

Camille Cholbi – Productexpert

Wist je dat..

Het merk adidas samenwerkt met het bedrijf Parley for the Oceans? Samen zetten ze zich in om zoveel mogelijk plasticvervuiling van de oceanen te voorkomen. Het bovenwerk van deze schoen bestaat zodoende voor minstens 50% uit gerecyclede materialen van plastic uit de oceaan.

De Adidas Solarglide 6 in detail

Adidas Solarglide 6 hardloopschoen
Linear Energy Push System 2.0

Voor extra stabiliteit en energieteruggave.

Double-bubble Boost zool

In de hak en de voorvoet voor extra comfort. Controlplatform van EVA materiaal voor ondersteuning en stabiliteit.

Geïntegreerde veterlussen

Voor een nog betere pasvorm rond de voet.

Circular knit bovenwerk

In de voor- en midvoet goed ademend en steviger ter hoogte van de hak.

Continental slijtzool

Voor superieure grip en duurzaamheid.

3vernieuwingen in de adidas Solarglide 6

  • Nieuw bovenwerk
    Het engineered mesh bovenwerk van de Solarglide 5 is vervangen door een circular knit bovenwerk, waardoor de schoen nog beter ademt en nog beter aansluit aan de voet.
  • Veterlussen
    Door de toevoeging van geïntegreerde veterlusjes in het bovenwerk kan de voet nog beter worden omsloten.
  • Vernieuwde hielkap
    De hielkap van de schoen omsluit nu de hele achterkant van de voet en geeft daardoor extra stevigheid aan de schoen als geheel.

De adidas Solarglide 6 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Camille Cholbi de adidas Solarglide 6 voor jou geprobeerd.

Camille All4running

Camille Cholbi

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
6 keer per week

Ondergrond
Divers

PR’s
10km – 40:32
42,2km -3:40:00

Lees haar oordeel

ADIDAS Solarglide 6 comfort

Fit

“De Solarglide 6 voelt meteen comfortabel aan de voet bij het aantrekken. De schoen is niet groter of kleiner dan ik gewend ben met andere hardloopschoenen. Dat de hielkap nu helemaal om de hiel heen gaat is voor mij een grote verbetering ten opzichte van de vorige versie omdat ik nu echt lekker stevig in de schoen zit. De schoen valt voor mij niet breed of smal, maar past meteen goed om mijn voet. Het bovenwerk voelt zacht, niet te warm en stevig genoeg bij de hak en de midvoet.”

ADIDAS Solarglide 6 Stride

Stride

“Het eerste wat ik merkte toen ik de schoen uit de doos pakte is dat de schoen geen lichtgewicht is en dat deze gemaakt is voor de rustigere tempo’s. De schoen voelt vanaf de eerste passen heel stabiel aan, maar wikkelt voor mij verrassend makkelijk af. Bij de hak is de zool aan de buitenkant mooi afgerond voor een soepele landing en de zool heeft ook een mooie ronding bij de tenen voor een energieke afzet. Ik had verwacht dat de schoen misschien een beetje stijf zou zijn, maar ik merkte dat ik steeds soepeler ging lopen op de Solarglide 6.”

ADIDAS Solarglide 6 Fit

Comfort

“Tijdens een lange duurloop voelde ik dat ik de schoen steeds meer ging waarderen. Van het hoge gewicht merkte ik uiteindelijk weinig. Het Boost-materiaal bij de hak en de voorvoet voelt lekker responsief bij zowel een haklanding als een voorvoetlanding. Het is niet de meest zachte schoen, maar voor mij prima om lekker lang op te lopen en ook zeker niet hard. Door de breedte en het LEP systeem is de Solarglide 6 ook stabiel genoeg om stukken onverhard mee te lopen.”

De adidas Run Every Day Family

De adidas Solarglide 6 maakt onderdeel uit van de Run Every Day schoenencollectie van adidas. Deze is gericht op de hardloper die meerder keren per week loopt en een schoen zoekt die dat aankan. Onderdeel van deze familie zijn onder andere de adidas Response Super 3.0, de adidas Supernova en de adidas Solarboost.

Adidas Solarglide fproductfamilie
Adidas Solarglide 6 hardloopschoen

Adidas Solarglide 6
De adidas Solarglide 6 is een neutrale en veelzijdige allround hardloopschoen. Je kunt ze zowel gebruiken voor je dagelijkse trainingen als tijdens je wedstrijden. De schoen is licht van gewicht en vrij eenvoudig. Less is more, een betrouwbare, fijne hardloopschoen.

Bekijk adidas Solarglide 6 in de shop
Adidas Supernova +

Adidas Supernova +
De adidas Supernova+ heeft iets minder demping dan de Solarglide 6, maar heeft wel een iets lager gewicht en is daarmee een goede optie voor de wat lichtere loper. Dankzij extra boost in de voorvoet en bieden wedstrijdbepalend comfort voor sporters die trainen voor hun eerste race.
Bekijk adidas Supernova +

Adidas Solarboost

Adidas Solarboost
De adidas SolarBoost hebben wat meer demping dankzij een dikkere laag Boost-foam wat zorgt voor een energiek gevoel. Tevens zijn ze iets lichter dan de Solarglide. De Solarboost staat bekend om zijn veelzijdigheid. Of je nu net begint met hardlopen of aan het trainen bent voor een marathon, de adidas Solarboost kan het allemaal.
Bekijk de adidas Solarboost

Adidas response Super 3.0

Adidas Response Super 3.0
De Response Super 3.0 is er voor de loper die wat vaker wil gaan lopen en daarvoor niet te veel wil uitgeven. Ze bieden gerichte ondersteuning en demping, of je nu voor een kortere en snellere run gaat of een rustige ronde door de stad rent.
Bekijk de adidas Response Super 3.0.

Eindsprint:

De adidas Solarglide 6 is dankzij een aantal updates een nog betrouwbare trainingspartner geworden. Ideaal voor jouw dagelijkse run, maar veelzijdig genoeg voor een lange loop of een keer een bootcamptraining. Als je op zoek bent naar comfort en stabiliteit dan maak je met de Solarglide 6 zeker de juiste keuze.
Vergelijkbare modellen met de Solarglide 6 zijn onder andere de ASICS Cumulus 24, de New Balance Fresh Foam 880v12 en de Saucony Ride 15.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk dan de adidas Solarglide 6 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.