Skip to main content
Hoka Challenger ATR 7

Productreview

Van asfalt tot trail; ontdek de veelzijdige HOKA Challenger ATR 7

De HOKA Challenger ATR 7 is een zeer veelzijdige trailschoen. Loop met veel comfort op asfalt, maar ervaar ook een goede grip op de onverharde paden. Bovendien heeft deze schoen een speciaal ontworpen bovenwerk voor trailrunning. Wil je meer weten over deze alleskunner? Wij hebben hem getest en delen onze ervaringen. 

Shop damesmodelShop herenmodel
HOKA Challenger ATR 7

3redenen waarom de HOKA Challenger ATR 7 geschikt is voor jou

 • Je bent op zoek naar een allround trailschoen voor het lopen op de weg en de trails

  De HOKA Challenger ATR 7 is een echte road-to-trailschoen. De afkorting van ATR staat voor “all terrain”, wat betekent dat deze trailschoen geschikt is voor het lopen op de weg (verhard) en lopen op de trails (onverhard). Woon je dicht bij een natuurgebied en moet je eerst een stuk op de weg lopen? Dan is de Challenger ATR 7 een zeer geschikte trailschoen voor jou.

 • Je wil een trailschoen met maximale demping

  HOKA kenmerkt zich door het maken van hardloopschoenen met een maximale demping. De EVA tussenzool is extra dik waardoor deze schoen comfortabel is voor het lopen van lange afstanden. Bovendien heeft de Challenger ATR 7 een “rocker”, wat inhoudt dat de schoen een ronde zool heeft en de afwikkeling van de voet gemakkelijker wordt.

 • Je zoekt een trailschoen voor rustige trainingen

  Trailrunning draait voor de meeste hardlopers om genieten van de natuur en omgeving. Het gaat zelden om tijden, klasseringen of persoonlijke records. De HOKA Challenger ATR 7 is het voorbeeld van een trailschoen die je gebruikt voor rustige en makkelijke trainingen of wedstrijden. Wil je een snelle trailschoen? Dan kan je beter kiezen voor de HOKA Zinal, Torrent of Tecton X.

Hoka Challenger ATR 7 hardloopschoenen
Hoka Challenger ATR7 dames hardloopschoenen
hoka challenger 7
“De HOKA Challenger ATR 7 is geschikt voor zowel weg- als trailrunning, zolang de paden niet te technisch, nat of modderig zijn.”

Camille Cholbi – Productexpert

Wist je dat?

HOKA heeft twee ATR modellen, want ook de HOKA Stinson ATR 6 is een hybride schoen, maar dan met nog meer demping dan de Challenger. De HOKA Challenger ATR is gebaseerd op de HOKA Clifton terwijl de Stinson ATR zijn oorsprong vindt in de HOKA Bondi. De Stinson is ook erg geschikt voor de hardloper met een wat zwaarder gewicht of een groter postuur. Welke trailschoen kies jij?

De Hoka Challanger ATR 7 in detail

Hoka Challenger ATR 7
Verlengde hielkap

voor makkelijk aan- en uittrekken

Dikke EVA tussenzool

voor een comfortabele loopervaring op asfalt en trails.

Nopppen

4 mm noppen voor een goede grip op onverhard terrein.

Engineered Mesh bovenwerk

met gerecycled materiaal.

Wat maakt HOKA hardloopschoenen zo uniek?

HOKA is opgericht in 2009 en bij het ontwerpen van een nieuwe HOKA hardloopschoen zien we telkens 3 kenmerken terugkomen. Weet jij welke dat zijn? Ten eerste dikke zolen. Het gaat bij HOKA vooral om comfortabel lopen met veel demping zodat jij moeiteloos lange afstanden kan lopen. Ten tweede de “bucket seat”, dat betekent dat je met je voet in de zool staat en niet bovenop de tussenzool. Daardoor krijg je meer stabiliteit. En tot slot de “rocker”. Hiermee bedoeld HOKA de ronding van de zool die de afwikkeling van de voet makkelijker maakt. Elke HOKA hardloopschoen heeft een eigen rocker. Zo heeft de HOKA Carbon X een agressievere rocker ten opzichte van de HOKA Bondi. Dit doet HOKA bewust want de Carbon X is een wedstrijdschoen en dan wil je een agressievere afzet naar je voorvoet, omdat je een sneller tempo loopt.

3vernieuwingen van de HOKA Challenger ATR 7

 • Lichter in gewicht dan de voorganger

  Hardloopschoenen worden steeds lichter en dat geldt ook voor de nieuwe HOKA Challenger ATR 7. Het herenmodel is nu slechts 252 gram terwijl de vorige versie ongeveer 332 gram was. Een grote stap terwijl de demping juist is toegenomen.

 • Nieuw ontworpen bovenwerk

  De HOKA Challenger ATR 7 heeft een geheel nieuw bovenwerk. Deze “upper” is gemaakt van gerecyclede materialen en heeft een verbeterd ademend vermogen. Wist je dat de Challenger ATR 7 ook vegan is? Dat betekent dat er geen dierlijke producten gebruikt zijn bij de productie van het bovenwerk. Maak je daarnaast niet druk om stenen en takken, want door extra verstevigingen worden je voeten goed beschermd.

 • Ander noppenprofiel

  Als we kijken naar de slijtzool, dan is het noppenprofiel veranderd. De 4 mm noppen en het nieuwe patroon zorgen voor een soepelere afwikkeling op asfalt, zonder in te leveren op grip bij het lopen op onverharde paden. Bij de hiel en voorvoet zitten relatief meer noppen voor een optimale grip. De meeste trailschoenen zijn oncomfortabel op asfalt door de grove noppen, maar dit is niet het geval bij de Challenger ATR 7.

De HOKA Challenger ATR 7 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Camille Cholbi de HOKA Challenger ATR 7 voor jou geprobeerd.

Camille All4running

Camille Cholbi

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
5 keer per week

Ondergrond
Divers

PR’s
10km – 40:32
42,2km – 3:40:00

Lees haar oordeel

Kenmerken HOKA CHALLENGER ATR 7

Offset
5
Gewicht heren
252
Gewicht dames
206
Schoentype
Neutraal
Artikelgroep
Trailschoenen

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Hoka Challenger ATR7 fit

Fit

“De schoen biedt een zachte en comfortabele pasvorm direct uit de doos. De zacht gevoerde hielcounter zorgt voor een goede ondersteuning van de voet en het technische mesh bovenwerk creëert een uitstekend ademend vermogen. De tong met kruisje blijft op zijn plaats en voorkomt dat er zand in de schoen komt. Er zit een goede breedte in de voorvoet, wat vooral voordelig is op lange afstanden. De tenen kunnen zo ontspannen en lopers met een vrij brede voet zullen hierdoor meer comfort ervaren. De pasvorm blijft trouw aan de normale hardloopschoenmaat.”

Hoka Challenger ATR7 stride

Stride

“Vanaf de eerste kilometers op bospaden vallen mij twee dingen op, namelijk de lichtheid van de schoen en de zeer aangename demping. De dikke tussenzool speelt zijn rol zeer goed door de schokken tijdens de stand effectief te dempen en te zorgen voor een soepele overgang van hiel naar teen.
In bochten en bergaf blijft de schoen ook zeer stabiel, wat een gevoel van veiligheid geeft. De grip van de buitenzool is bevredigend op droge en zelfs natte ondergrond.
Verder biedt de schoen veel comfort, maar evengoed ook voldoende energieteruggave als je je looptempo verhoogt.”

Hoka Challenger ATR7 comfort

Comfort

“De tussenzool biedt een goede balans tussen zachte demping en voldoende energieteruggave voor een vloeiende en stabiele pas over alle afstanden. Dankzij zijn algehele comfort zal de Challenger ATR 7 een betrouwbare partner zijn voor alle langeafstandslopers. Het is geschikt voor zowel weg- als trailrunning, zolang de paden niet te technisch, nat of modderig zijn (waar de grip onvoldoende kan zijn). Wil je een HOKA trailschoen met meer grip? Kies dan zeker voor de Speedgoat of Mafate Speed.
De Challenger ATR 7 is comfortabel en stabiel en houdt het midden tussen de Torrent (voor zijn gebruik op trails) en de Clifton (voor zijn comfort op de weg). Ze zijn ook te vergelijken met de Brooks Divide 3.”

De HOKA trailschoenen

HOKA heeft trailschoenen voor elke hardloper en voor elke ondergrond. De twee trailschoenen die ook geschikt zijn voor het lopen op asfalt zijn de HOKA Challenger ATR 7 en de Stinson ATR 6. De HOKA Speedgoat 5 en Mafate Speed 4 zijn de trailschoenen met meer grip. Deze modellen zijn geschikt voor technische trails met veel hoogtemeters en uitdagende omstandigheden zoals blubber en sneeuwpaden.

Productmatrix Hoka Challenger
Hoka Challenger ATR 7

HOKA Challenger ATR7

De HOKA Challenger ATR 7 zijn comfortabele, neutrale hardloopschoenen. De veelzijdige schoenen zijn ontworpen voor het lopen op verschillende ondergronden, van asfalt tot trails.

Bekijk de Hoka Challenger ATR 7 in de shop
Hoka Stinson All4running

HOKA Stinson ATR 6

De HOKA Stinson ATR 6 is een maximale demping en all terrain hardloopschoen. De veelzijdigheid van de Stinson ATR 6 maakt het een perfecte all terrain schoen en dus zeer geschikt voor je runs waarbij je zowel over geasfalteerde of stenen wegen loopt als over onverhard terrein.
Bekijk de Hoka Stinson

Hoka Speedgoat All4running

HOKA Speedgoat 5

De HOKA Speedgoat 5 zijn neutrale trailschoenen. De hardloopschoenen zijn nóg lichter geworden en ideaal om te dragen tijdens het lopen van technische en uitdagende trails.
Bekijk de Hoka Speedgoat

Hoka Mafate All4running

HOKA Mafate speed 4

Deze trailschoen staat bekend om zijn maximale demping en is geschikt voor de hardloper die langere afstanden op de trails wilt lopen. Ook is dit een stabiele trailschoen voor de wat zwaardere hardloper, door de brede stabiele basis.
Bekijk de Hoka Mafate Speed 4

Eindsprint

De HOKA Challenger ATR 7 is lichter in gewicht, maar heeft meer demping en is bovendien duurzamer geworden door het gebruiken van gerecyclede materialen. Al deze veranderingen zijn doorgevoerd met het behoudt van het karakter van deze allround trailschoen. Op welke ondergrond je wil lopen, met de HOKA Challenger ATR 7 kan het allemaal. Voor blubberpaden is deze schoen minder geschikt. Kies dan eerder voor de Speedgoat of Mafate Speed. De Challenger ATR 7 is vergelijkbaar met de Salomon Sense 4 en New Balance Hierro v7, want dat zijn allemaal all terrain trailschoenen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de HOKA Challenger ATR7 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.