Skip to main content
Brooks Hyperion Max hardloopschoen

productreview

Verbreek jouw record met de Brooks Hyperion Max!

Met de nieuwe Brooks Hyperion Max zet jij goede voornemens om in concrete resultaten. Zeg maar dag tegen je persoonlijke records, want deze snelle hardloopschoenen helpen jou je grenzen te verleggen. De Hyperion Max is een volledig nieuwe temposchoen waarmee jij je PR kunt aanvallen!

Kenmerken Brooks Hyperion Max

Offset
8 mm
Gewicht heren
207 gram
Gewicht dames
190 gram

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

3redenen waarom de Hyperion Max geschikt is voor jou

 • Je zoekt een schoen waarmee je alles kunt doen
  De Brooks Hyperion Max is een zeer veelzijdige schoen. Hij heeft voldoende demping om lekkere lange duurlopen mee te doen op de weg, maar door de responsieve zool kun je er ook intervaltrainingen of wedstrijden mee lopen.
 • Je bent fan van de Hyperion Tempo, maar zoekt nog wat meer demping 
  De Brooks Hyperion Tempo viel bij veel lopers goed in de smaak. Het lichte gewicht en het responsieve materiaal van de zool maakte het een ideale schoen om snelle loopjes op te doen. Brooks heeft met de Hyperion Max een schoen met dezelfde eigenschappen, maar met een dikkere zool zodat je nog meer kunt genieten van de zachte demping.
 • Je wil een snelle halve of hele marathon gaan lopen
  Op de dag van de wedstrijd ben je altijd gespannen, want dit is het moment waar jezo lang voor hebt getraind. Wedstrijdschoenen zoals de Brooks Hyperion Max kan jou het vertrouwen en energie geven tijdens die belangrijke race. De dikke DNA Flash-tussenzool geeft veel energie terug en stuwt je naar voren. Ook als je vermoeid raakt tijdens je race zorgt de Hyperion Max voor een aangename en zachte demping.
Brooks Hyperion Zijbalk
Brooks runners SS23
Brooks Hyperion Max
Brooks Hyperion Max Zool
“"De Brooks Hyperion Max is een perfecte schoen voor hardlopers die efficiënter en sneller willen lopen.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

Sommige hardlopers doen aan een schoenrotatie. Maar wat is dat precies? Dat betekent dat je hardloopschoenen gaat afwisselen. Voor verschillende trainingen gebruik je verschillende schoenen afhankelijk van de duur en intensiteit van de training. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Kies de Brooks Hyperion Max als je een tempotraining of interval gaat doen. Gebruik de Brooks Hyperion Elite 3 alleen voor wedstrijden van 5km tot de marathon. En ga je op pad voor een rustige duurloop? Dan zijn de Brooks Ghost en Glycerin ideale hardloopschoenen, omdat deze een demping hebben die geschikt is voor rustige tempo’s. Wist je dat (halve) marathonlopers aan schoenrotatie doen om blessures te voorkomen? Door andere schoenen te dragen heb je telkens een andere impact op je spieren en gewrichten en uit onderzoeken blijkt dat dit blessurepreventief kan werken.

De Brooks Hyperion Max in detail

Brooks Hyperion Max hardloopschoen
Green Rubber slijtzool

zorgt voor een stabiele loopervaring met een goede grip.

DNA Flash foam

in de tussenzool helpt de impact van je zwaarste trainingen op te vangen.

Stretch geweven bovenwerk met 3D Fit Print-structuur

voor een nauwsluitende pasvorm.

Wat maakt de Brooks Hyperion collectie zo uniek?

De Brooks Hyperion Max en Hyperion Elite 3 hebben een tussenzool met DNA FLASH foam. Dit materiaal is verrijkt met stikstofatomen. Dit zorgt voor een optimale combinatie van veel energieteruggave en een schoen die zeer licht van gewicht is. Het schuim past zich aan je unieke pas aan, zodat snelheid vanzelf komt. De Hyperion collectie voelt door deze speciale techniek aan als een springveer in plaats van een zacht matras. DNA FLASH werd voor de eerste keer gebruikt in de Brooks Hyperion Tempo, die komend jaar Brooks Hyperion zal gaan heten.

3vernieuwingen van de Brooks Hyperion collectie

 • Zeer dun en lichtgewicht bovenwerk
  De Brooks Hyperion Max heeft een zeer dun, lichtgewicht bovenwerk. Dit zorgt voor een nauwsluitende pasvorm zonder te knellen. Alles draait bij deze snelle schoen om gewicht besparen. Hoe lichter de schoen, hoe sneller je kan lopen.
 • Veerkrachtige DNA FLASH tussenzool
  De Hyperion collectie is voorzien van een DNA FLASH tussenzool. Deze is verrijkt met stikstofatomen en geeft veel veerkracht, demping en energieteruggave bij elke stap die je zet. De impact van de landing wordt goed opgevangen, waardoor je beter hersteld van zware trainingen zoals lange duurlopen en intensieve intervallen. Vroeger kon je na een (halve) marathon een paar dagen niet meer trainen door de hoeveelheid spierpijn. Tegenwoordig is het foammateriaal zo goed ontwikkeld dat je letterlijk je lichaam minder belast.
 • Duurzame slijtzool met een goede grip in alle omstandigheden
  Er is een vernieuwend slijtrubber gebruikt. De Brooks Hyperion Max heeft namelijk Green Rubber. Dit rubber is gemaakt op basis van siliconen in plaats van aardolie waardoor dit een milieuvriendelijk rubber is. Door de toevoeging van Green Rubber wordt de Hyperion Max een stabielere hardloopschoen, ook al is de tussenzool redelijk dik. Zodoende krijg je de grip die je nodig hebt, ongeacht de omstandigheden.

De Brooks Hyperion Max in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Camille Cholbi de Brooks Hyperion Max voor jou geprobeerd.

Camille All4running

Camille Cholbi

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
6 keer per week

Ondergrond
Divers

PR’s
10km – 35:36
42,2km – 2:46:10

Lees zijn oordeel

Brooks Hyperion Max

Fit

“De Hyperion Max biedt onmiddellijk comfort vanaf het moment dat je hem aantrekt. Dankzij het rekbare mesh en de afwezigheid van naden, voelt het bovenwerk zowel licht als comfortabel aan. Het vormt zich goed naar de vorm van de voet zonder merkbare drukpunten. Ook is er voldoende ruimte in de voorvoet om de tenen mobiel te laten zijn. Deze schoen is daarom ook geschikt voor lopers met een bredere voet. De stevige en hoge hielkap geeft de voet een goed omsloten gevoel en zorgt ook voor een goede ondersteuning van de enkels. De maat van de schoen komt overeen met die van een normale hardloopschoen.”

Brooks Hyperion Max

Stride

“Vanaf de eerste kilometers stond ik er versteld van hoe licht de Hyperion Max is. De voordelen van het lichte gewicht merk je zodra je je tempo opvoert. Je voelt nauwelijks dat je de schoen aan hebt en dankzij de goede demping kun je er zeer efficiënt op lopen. Op die manier loop je makkelijk hoge snelheden zonder dat dit leidt tot veel spier- of gewrichtspijn. Dankzij de brede zool en het nauwsluitende bovenwerk biedt de Hyperion Max ook een stabiele loopervaring, waarbij de voet ook bij acceleratie in de bochten stevig op zijn plaats in de schoen blijft.”

Brooks Hyperion Max

Comfort

“Ondanks de afwezigheid van een carbonplaat verrast de Hyperion Max met zijn lichtheid én met zijn hoge mate van demping. Het zorgt dus voor een vloeiende en dynamische afwikkeling en beschermt tegelijkertijd tegen de impact van lopen op hoge snelheid. Ik zou zeggen dat deze schoen voor iedereen is die snel wil rennen over korte tot middellange afstanden (10 km, halve marathon) en daarbij zoekt naar goede demping. De schoen is ook zeer geschikt voor snelle trainingen en voor intervaltrainingen.”

De Brooks Hyperion collectie

De Brooks Hyperion collectie bestaat uit 3 verschillende lichtgewicht schoenen die allemaal gericht zijn op snelheid en innovatieve nieuwe technieken. Alle modellen hebben een DNA FLASH tussenzool die veel demping en energieteruggave heeft. De Hyperion Tempo is de ideale temposchoen voor korte intervallen zoals 200 tot 400 meter, terwijl de Hyperion Max een dikkere zool heeft en de ideale temposchoen is voor lange intervallen of tempo duurlopen. Wil je echt gaan voor de beste prestatie? Kies dan voor de Hyperion Elite 3, wat de ultieme wedstrijdschoen is voor de halve en hele marathon.

Productmatrix Brooks Hyperion
Brooks Hyperion Max hardloopschoen

Brooks Hyperion Max

De Brooks Hyperion Max is een neutrale wedstrijdschoen. De Hyperion Max is voor lopers die op hun snelst willen trainen en het beste materiaal nodig hebben om klaar te zijn voor de wedstrijddag. De Hyperion Max valt op snelheidsniveau net boven de Hyperion Tempo en net onder de Hyperion Elite 3. Door de behoorlijk dikke DNA FLASH foamlaag is dit ook een geschikte wedstrijdschoen voor langere afstanden zoals (halve)marathons.
Bekijk de Hyperion Max

Brooks Hyperion Elite 3

Brooks Hyperion Elite 3

De Brooks Hyperion Elite 3 is de wedstrijdschoen voor neutrale lopers met een carbonplaat. De rockerzool en dikke foamlaag van DNA FLASH maakt dit de ultieme marathonracer. Dankzij de carbonplaat word je elke stap naar voren gelanceerd.
Bekijk de Hyperion Elite 3

Brooks Hyperion Tempo

Brooks Hyperion Tempo

De Brooks Hyperion Tempo zijn wedstrijdschoenen voor de neutrale loper. Deze schoen kan je zien als het kleinere broertje van de Brooks Hyperion Max. Dit model heeft alleen een wat minder dikke DNA FLASH-tussenzool, wat hem geschikt maakt voor wedstrijden tussen de 5 km en halve marathon.
Bekijk Brooks Hyperion Tempo

Eindsprint

De Brooks Hyperion collectie heeft er een nieuw familielid bijgekregen in de vorm van de Hyperion Max, een snelle wedstrijd- en temposchoen met veel energieteruggave en een prettige afwikkeling door de ronde zool. Samen met de Hyperion Elite 3 en de Hyperion Tempo is er voor elke hardloper een geschikte, maar bovenal snelle schoen te vinden. Door de offset van 8 mm zijn deze schoenen ideaal voor hak- en voorvoetlopers. We hadden gehoopt op een nieuw foammateriaal, maar we zien helaas nog het huidige DNA FLASH foam terugkomen. Groot voordeel is echter dat de fans van de Hyperion Tempo en Elite 2 enthousiast worden van deze modellen, omdat ze verbeterd zijn maar met weinig grote aanpassingen. Bovendien zijn zowel de Hyperion Max als Hyperion Elite 3 stabiele wedstrijdschoenen door een breed schoenplatform en iets reactiever foammateriaal. Zet maar een streep door je persoonlijke records, want met deze schoenen ga jij nieuwe grenzen ontdekken.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Brooks Hyperion Max en Hyperion Elite 3 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.