Skip to main content
Brooks Levitate 6 allround hardloopschoenen

Productreview

Brooks Levitate 6 – Allrounder met een sneller karakter?

Met de Brooks Levitate 6 kan jij als hardloper grote doelen najagen. Deze hardloopschoen is nu 10% lichter dan zijn voorganger en biedt een comfortabele en energieke loopervaring. Spring niet meer in het diepe, maar spring naar je nieuwe doelen met meer energie dan ooit. Wil jij een allround hardloopschoen met een wat sneller karakter?

Brooks Levitate 6 damesBrooks Levitate 6 heren

Kenmerken Brooks Levitate 6

Offset
8 mm
Gewicht heren
Ca. 297 gram
Gewicht dames
Ca. 263. gram

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

3redenen waarom de Brooks Levitate 6 geschikt is voor jou

 • Je zoekt een hardloopschoen voor wat snellere trainingen
  De Brooks Levitate 6 heeft de hoogste energieteruggave van Brooks tot nu toe. Dat maakt de Levitate 6 geschikt voor de afstanden die jij gemiddeld wat sneller loopt. De DNA AMP v2-tussenzool zorgt voor 71% energieteruggave. Ten opzichte van zijn voorganger is de Levitate 6 nu 10% lichter geworden, wat ook bijdraagt aan een snellere loopervaring.
 • Je hebt een midden- tot voorvoetlanding
  Met een offset van 8mm is de Levitate 6 geschikt voor de midden- tot voorvoetloper. Offset is het verschil van hak- naar voorvoet. Hoe lager de offset, hoe meer de schoen een voorvoet landing stimuleert. Ter vergelijking: de Brooks Ghost (de andere trainingsschoen van Brooks) heeft een offset van 12 mm. Bij het lopen van hogere snelheden ga je wat meer op de middenvoet lopen, want je lichaam gaat op zoek naar de meest efficiëntste vorm van bewegen.
 • Je wil een hardloopschoen die als een sok rondom je voeten zit
  Elk jaar is de Brooks Levitate beschikbaar in twee verschillende pasvormen. De standaardversie heeft een traditioneel bovenwerk met een losse tong en een stevige hielkap. De zogenaamde Stealthfit versie heeft een rondgebreid bovenwerk voor een beter ademend vermogen en een flexibelere, aanpassende pasvorm.
Brooks All4running
Brooks Levitate hardloopschoenen blauw
Brooks Levitate 6 dames
Brooks Levitate 6 allround hardloopschoenen front
"De schoen voelt licht aan en nodigt uit om het tempo wat op te voeren.”

Camille Cholbi – Productexpert

Wist je dat?

Brooks heeft 3 categorieën hardloopschoenen. Deze collecties onderscheiden zich door de zachtheid van het foammateriaal en de mate van energieteruggave en stabiliteit. Voor welke categorie ga jij?

 1. Cushion: dit zijn de duurloopschoenen die een super zachte hardloopervaring bieden.
 2. Energize: de snelle schoenen gericht op het maximaliseren van energieteruggave.
 3. Speed: de snelste schoenen die jou helpen naar een nieuw persoonlijk record.

De Brooks Levitate 6 in detail

Brooks Levitate 6 allround hardloopschoenen
DNA AMP v2-tussenzool

met 2mm meer foam en 10% lichter dan zijn voorganger voor een energieke en comfortabele loopervaring.

Bredere zoolbasis

voor een betere overgang van hak naar voorvoet.

Engineered mesh bovenwerk

dat meer ademend vermogen geeft voor jouw voeten.

Wat maakt de Brooks Levitate 6 zo uniek?

De Brooks Levitate 6 is uniek door zijn DNA AMP v2-demping. DNA AMP v2 is gemaakt van polyurethaanschuim (PU) met een dunne laag thermoplastisch polyurethaan (TPU). PU-foam gebruikt de sterkte van plastic en combineert dit met de elasticiteit van rubber. Doordat het PU-foam is omgeven door de TPU-behuizing wordt elasticiteit behouden en krijg je een veerkrachtig gevoel tijdens het hardlopen. Het DNA AMP v2-foam reageert op de kracht van je voet, absorbeert de impact van de landing en zet daarna ook uit om energie terug te geven. Bij elke stap ervaar je een energieboost, wie wil dat nou niet?

3vernieuwingen van de Brooks Levitate 6

 • Nieuw Engineered mesh bovenwerk
  Het Engineered mesh bovenwerk heeft een beter ademend vermogen dan de voorganger. Dankzij het rondgebreide materiaal krijg je een flexibelere en aanpassende pasvorm. De geïntegreerde kraag sluit beter aan rondom de enkel en hak. De semi geïntegreerde tong vergroot het gemak bij het aantrekken van de schoenen. Ook voorkomt het dat de tong gaat schuiven tijdens het hardlopen. Het bovenwerk is gemaakt van minimaal 50% gerecycled materiaal. De Levitate 6 is ook leverbaar in een Stealthfit versie waarbij het Knit bovenwerk uit één geheel bestaat, waaronder de schoentong die is vastgenaaid aan de middenvoet.
 • Update van de tussenzool naar DNA AMP v2-foam
  De grootste verandering van de Brooks Levitate 6 is de vernieuwde tussenzool naar het DNA AMP v2-foam. Dit dempingsmateriaal is 10% lichter dan zijn voorganger en geeft meer comfort. Bovendien geeft deze vernieuwde demping een energiekere loopervaring, waardoor je meer het gevoel hebt op een springveer te lopen. Tot slot is de tussenzool 2 mm dikker geworden, waardoor je letterlijk meer comfort onder je voeten voelt.
 • Soepele overgang door design van de slijtzool
  De Arrow Point slijtzool is behouden vanuit de 5e versie van de Levitate. Deze slijtzool loopt in verticale richting en geeft niet alleen de juiste grip, maar zorgt tegelijkertijd voor een snelle afwikkeling van hak naar tenen. De flexibiliteit van de voorvoet is uitstekend, want door de drie flexgroeven buigt de schoen heel soepel mee met je voeten.

De Brooks Levitate 6 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Camille Cholbi de Brooks Levitate 6 voor jou geprobeerd.

Camille All4running

Camille Cholbi

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
6 keer per week

Ondergrond
Divers

PR’s
10km – 40:32
42,2km – 3:40:00

Lees haar oordeel

Brooks Levitate 6 dames hardloopschoenen

Fit

“De Brooks Levitate 6 zit gelijk lekker aan mijn voet. Het bovenwerk is niet heel dik of zacht, maar omsluit mijn voet wel goed. De hak is minder hoog dan bijvoorbeeld de Brooks Ghost, maar ik heb geen moment het gevoel dat ik eruit kan glijden. De Brooks Levitate 6 valt niet groter of kleiner dan mijn gewone maat hardloopschoenen. Mocht je een wat smallere voet hebben, dan zou ik de Levitate Stealthfit aanraden, want dit model zit wat strakker rondom je voeten.”

Brooks Levitate 6 hardloopschoenen mint

Stride

“De Levitate 6 geeft bij het weglopen meteen een direct gevoel met de grond. Dit is geen schoen waar je rustig in wegzakt, maar waar je juist veel gevoel met de grond van krijgt. Ook bij de hak voelt de schoen stevig aan. Dit maakt de schoen wat meer geschikt voor een voorvoet- of midvoetlander. De schoen voelt licht aan en nodigt uit om het tempo wat op te voeren.”

Brooks Levitate 6 allround hardloopschoenen

Use

“Vroeger waren wedstrijdschoenen lichtgewicht en gaven veel grondcontact. Dat is precies wat de Levitate 6 te bieden heeft. Dit is een ideale schoen voor mijn baantrainingen en intervallen. Door de lagere offset merk ik echt dat ik op de midden- en voorvoet blijf lopen. Mocht je regelmatig van schoenen wisselen gedurende de week dan kan je de Levitate 6 ook aanschaffen als ideale tweede schoen. Gebruik deze hardloopschoen dan voor de kortere en snellere workouts en tijdens lange duurlopen draag je een schoen met een wat dikkere schuimlaag voor het comfort en rustige kilometers.”

De Brooks allround hardloopschoenencollectie

Weet je niet welke Brooks hardloopschoenen je moet kiezen? Wij maken het voor jou overzichtelijk met onze schoenenmatrix. In deze matrix heb je in één oogopslag duidelijk welke Brooks hardloopschoen jou de beste steun en demping biedt die jij nodig hebt. De Launch 9 is een ideale hardloopschoen voor beginners door de BioMoGo DNA-demping die aangenaam, maar ook stabiel is. Door het lichte gewicht kan je de Launch ook gebruiken als wedstrijdschoen. De Brooks Ghost 15 is de allemansvriend waarmee je elke training kunt doen en die veel demping op de hak heeft. Dit is ideaal voor haklanders, want je krijgt elke stap een comfortabel gevoel. Op zoek naar maximale demping? Dan moet je absoluut kiezen voor de Brooks Glycerin 20. Dit model heeft een DNA LOFT v3-demping die super zacht is voor het lopen van lange afstanden zoals halve en hele marathons. Tot slot heeft de Brooks Levitate 6 het beste van beide werelden: lichtgewicht, maar ook veel energieteruggave voor zowel korte als lange afstanden.

Brooks Levitate prodcutmatrix
Brooks Levitate 6 hardloopschoen

Brooks Levitate 6

De Brooks Levitate 6 zijn hardloopschoenen voor de neutrale loper. Deze schoen met hoge energieteruggave heeft wat updates gekregen. De DNA AMP v2-tussenzool zorgt voor 71% energieteruggave, wat ideaal is voor de snellere runs.

Brooks Levitate 6 damesBrooks Levitate 6 heren
Brooks Ghost 15 KL

Brooks Ghost 15

De Brooks Ghost 15 zijn hardloopschoenen voor de neutrale loper. Deze geliefde hardloopschoen blijft maar beter worden. De Brooks Ghost 15 heeft meerdere updates gekregen om de schoen nog zachter te maken. De nieuwe DNA Loft v2-tussenzool geeft nu meer demping en een soepelere loopervaring.
Bekijk Brooks Ghost 15

Brooks Glycerin 20 hardloopschoen

Brooks Glycerin 20

De Brooks Glycerin 20 is een neutrale, allround hardloopschoen. De uiterst zachte Glycerin 20 is ontworpen om comfort en super zachte demping te leveren tijdens het hardlopen. Het DNA LOFT v3-dempingsmateriaal is geïntegreerd met stikstof, wat een zachte en lichtgewichte demping biedt.
Bekijk de Brooks Glycerin 20

Brooks Launch 9 hardloopschoen

Brooks Launch 9

De Brooks Launch 9 is een snelle veelzijdige hardloopschoen voor neutrale lopers. Deze schoen is ideaal voor lopers die een betrouwbare, lichtgewicht schoen zoeken voor snelle tempo’s. Je zou de hardloopschoenen ook kunnen gebruiken als trainingsschoen voor je wedstrijden.
Bekijk de Brooks Launch 9

Eindsprint

Wij zijn blij met de veranderingen van de Brooks Levitate 6, want dit model is lichter geworden maar behoudt de hoge energieteruggave en een super zacht gevoel zodra je de schoen aantrekt. Deze schoen heeft een allround karakter, maar door zijn lichte gewicht is dit ook een perfecte temposchoen. De Levitate 6 is minder geschikt voor de hardloper met een brede voet, want de schoen heeft een relatief smalle pasvorm. De hardloper met een bredere voet kan beter kiezen voor de Brooks Ghost, in de gewone versie of de 2 E (wide)-model.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Brooks Levitate 6 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice