Skip to main content

Productreview

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 – Next level comfort en stabiliteit?

De Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 is de neutrale allrounder met maximaal comfort. Dit model is nu veel stabieler geworden en heeft meer ZoomX dan ooit tevoren. Ken je het gevoel van lopen op kussentjes? Voeg daar het gevoel van springen op een trampoline aan toe en je weet hoe comfortabel de Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 kan zijn. Is deze hardloopschoen geschikt voor jouw duurlopen? Zet Nike een nieuwe standaard in de wereld van hardloopschoenen met maximale demping?

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 damesNike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 heren

Kenmerken Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3

Offset
9 mm
Gewicht heren
Ca. 318 gram
Gewicht dames
Ca. 264 gram

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

3redenen waarom de Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 geschikt is voor jou

 • Je zoekt een hardloopschoen voor lange duurlopen
  De Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 zijn neutrale hardloopschoenen met extreem veel comfort. Het Nike ZoomX schuim is responsief en licht, wat zorgt voor een veerkrachtig gevoel bij elke stap die je zet. De tussenzool is dikker dan de vorige versie waardoor je meer comfort ervaart bij het lopen van lange afstanden. Heb je (halve)marathonplannen? Dan kan je gerust deze schoen gebruiken voor alle duurlopen van 21km en langer.
 • Je wil een ideale schoen voor hersteltrainingen
  Als je een doel hebt, dan moet je regelmatig trainen om progressie te maken. Herstellen is soms wel eens lastig, omdat er soms weinig tijd zit tussen de trainingen. Om het herstel te bevorderen is het goed om schoenen te wisselen. Gebruik snelle schoenen voor intervaltrainingen en comfortabele duurloopschoenen voor de herstelruns. De Nike Invincible Run Flyknit Run Flyknit 3 is het voorbeeld van een hardloopschoen voor hersteltrainingen, want het ZoomX foam vangt de impact van de trainingen op en verwent je benen als ze vermoeid zijn.
 • Je bent een beginnende loper en op zoek naar een comfortabele schoen
  Als beginnende loper wil je twee dingen terugzien in een goede hardloopschoen: comfort en stabiliteit. De Nike Invincible Run Flyknit 3 kan dit jou als loper geven. Door het vernieuwde ontwerp van de slijtzool en smallere hielclip is deze hardloopschoen een stuk stabieler geworden dan zijn voorganger. De offset van 9 mm is redelijk hoog waardoor een haklander prima op deze duurloopschoen kan lopen
Nike ZoomX Invincible Run hardloopschoenen
Nike Invincible Flyknit 3
Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 vrouwenmodel
"De Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 is een matras en trampoline in één schoen. Deze maximale demping schoen is stabieler dan de vorige versie en is daardoor voor meer lopers geschikt."

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 heeft een volledige ZoomX tussenzool. ZoomX is lichter, zachter en responsiever dan alle andere foams van Nike. ZoomX is gebaseerd op een foamsoort die werd gebruikt voor innovaties in de ruimtevaart en is voor de eerste keer toegepast bij de productie van de Nike Zoom Vaporfly Elite en Vaporfly 4% in 2017. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en is ZoomX gefinetuned voor een betere energieteruggave. De snelste wedstrijdschoenen van Nike, waaronder de Vaporfly Next% 2 en Alphafly Next% Flyknit 2 hebben ook een volledig ZoomX tussenzool.

De Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 in detail

Dikkere ZoomX tussenzool

voor eindeloos veel comfort bij lange afstanden.

Vernieuwde rubberen slijtzool

met meer groeven voor optimale grip in natte omstandigheden.

Flyknit Last bovenwerk

voor een zeer comfortabele en naadloze pasvorm.

Wat is de gedachte achter de Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3?

De Nike ZoomX Invincible Run Flyknit is ontworpen voor de fanatieke loper die blessurevrij wil lopen. Door het hardlopen kan jij je onoverwinnelijk voelen. Het vernieuwde design van de slijtzool in combinatie met de dunnere hielclip maken de Invincible Run Flyknit 3 een stuk stabieler. Als je regelmatig gaat hardlopen is herstellen wel eens lastig. De verbeterde ZoomX demping vangt trillingen die tijdens het hardlopen ontstaan effectief op, waardoor de impact op je spieren verminderd wordt.

3De 3 vernieuwingen van Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3

 • Flyknit Last bovenwerk
  Het vernieuwde Flyknit Last bovenwerk voelt niet alleen sterker aan, maar tegelijkertijd ook lichter en met meer ademend vermogen voor je voeten. Rond de middenvoet zijn extra verstevigingen aangebracht voor meer stabiliteit en een goede lockdown. De hielclip aan de achterkant is geüpdatet en loopt nu verder door naar voren. Daardoor krijg je een stabielere afwikkeling vanaf de hak.
 • Stabielere loopervaring dan de vorige versie
  Hardlopers vonden de Invincible Run Flyknit 2 nog wel eens instabiel door het extreem zachte ZoomX foam en het gebrek aan aan mediale support. Deze 3e editie heeft een bredere slijtzool gekregen waardoor je meer contact met de ondergrond hebt. Daardoor krijg je ook meer stabiliteit bij elke stap die je zet. De slijtzool heeft wat meer groeven gekregen waardoor je ook stabieler loopt in natte omstandigheden.
 • Meer demping en energieteruggave dan ooit
  Het bekende Nike ZoomX foam zien we ook in deze editie van de Nike ZoomX Invincible terugkomen. De ZoomX tussenzool is nu nog dikker waardoor de demping behoorlijk is toegenomen. Hoe meer demping je onder de voeten hebt, hoe zachter en comfortabeler de hardloopervaring kan zijn. ZoomX helpt de impact van je landing op te vangen en de vernieuwde “rocker” vorm van de zool zorgt voor een soepele afwikkeling van hiel naar tenen.

De Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Daan Glorie de Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 voor jou geprobeerd.
Lees binnenkort zijn bevindingen.

Daan Glorie

Daan Glorie

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
6 keer per week

Ondergrond
Divers

PR’s
10km – 35:36
42,2km – 2:46:10

De Nike allround hardloopschoenen collectie

Nike heeft een breed scala aan allround hardloopschoenen voor de neutrale en overpronerende loper. Het meest bekende model is de Nike Pegasus, die dit jaar zijn 40e verjaardag zal vieren. Dit neutrale model staat bekend om zijn aangename zachte demping dankzij een Reacttussenzool en een Zoom Air Unit die gevuld is met een bepaalde luchtdruk. Deze absorbeert de impact van de landing en zet deze om in een voorwaartse afzet. Één dempingsniveau hoger dan de Pegasus zit de Nike Vomero. Deze hardloopschoen heeft een ZoomX tussenzool, maar dan met een iets minder dikke zool dan de Nike Invincible. Een overpronerende loper kan het beste kiezen voor de Nike Structure die aan de binnenzijde een versteviging heeft zodat je enkel en knie stabiel blijft tijdens de afwikkeling.

Nike ZoomX Invincible Run 3

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3

De Nike ZoomX Invincible Run Flyknit zijn ontworpen met een zachte en nauwsluitende pasvorm waardoor je je klaar om te presteren en onverslaanbaar voelt. Het Nike ZoomX foam is responsief en licht en zorgt voor een veerkrachtig gevoel bij elke stap die je zet. De grote en brede vorm van de voorvoet zorgt voor een stabiele rit. De buitenzool van de schoenen is voorzien van Nike’s klassieke wafelpatroon voor veel grip.

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 damesNike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 heren
Nike Pegasus 39

Nike Air Zoom Pegasus 39

De Nike Air Zoom Pegasus is het oudste model hardloopschoenen van Nike. Tevens één van de populairste. De schoenen zijn ideaal voor je dagelijkse run, maar zijn ook prima te gebruiken tijdens het lopen van een duurloop. Dankzij de veelzijdigheid loop je comfortabel op een langzamer of gemiddeld tempo voor je herstelruns, maar kun je tijdens je trainingen het tempo ook zorgeloos opvoeren.
Bekijk Nike Air Zoom Pegasus 39

Nike Vomero

Nike Air Zoom Vomero 16

De Nike Air Zoom Vomero 16 is een comfortabele, neutrale hardloopschoen. Deze iconische schoen staat bekend om z’n dempend, maar responsieve foam en biedt comfort dat gemaakt is voor lange runs om je verder te helpen persoonlijke records te breken.
Bekijk de Nike Air Zoom Vomero 16

Nike Infinity

Nike React Infinity Run Flyknit

De Nike React Infinity Run Flyknit 3 biedt het zachte, stabiele gevoel in combinatie met een soepele ervaring die tijdens elke lange en korte ronde voor ondersteuning zorgen. In het bovenwerk is Flyknit toegevoegd, waardoor er zones ontstaan die gericht zijn op optimale ventilatie, flexibiliteit en omsluiting. De schoen is nog altijd voorzien van de Flywiretechnologie voor ondersteuning rond de middenvoet.
Nike React Infinity Run Flyknit

Eindsprint

Vind jij demping belangrijk en wil jij een hardloopschoen met maximaal comfort? Dan moet je de Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 zeker overwegen als jouw nieuwe duurloopschoen. Deze neutrale allrounder is een stuk stabieler geworden door een bredere zool en aangepaste hielclip. Door de verhoogde tussenzool krijg je zelfs nog meer demping dan zijn voorganger. Verwen je vermoeide benen, doe rustig aan en loop op een trampoline gecombineerd met een zacht matras. De ZoomX Invincible 3 is minder geschikt voor tempotrainingen of intervallen door het wat zwaardere gewicht en de super zachte demping.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice