Skip to main content
adidas Ultraboost Light hardloopschoenen
adidas Ultraboost Light Unisex

Productreview

adidas Ultraboost Light: De lichtste Ultraboost ooit!

De adidas Ultraboost Light is dé allround hardloopschoen waarmee jij met maximaal comfort de weg op kan gaan. Met het nieuwe Light Boost materiaal in de tussenzool is de Ultraboost lichter dan ooit en vliegen de kilometers onder je vandaan. Ook het bovenwerk is compleet vernieuwd met het oog op extra comfort. Benieuwd of de Ultraboost Light geschikt is voor jou? Wij hebben hem voor je getest.

Shop damesShop heren
Adidas Ultraboost Light hardloopschoen

3redenen waarom de adidas Ultraboost Light geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een hardloopschoen voor rustige duurlopen en hersteltrainingen

De adidas Ultraboost Light heeft een aangename zachte demping, namelijk Light Boost-foam wat zorgt voor veel comfort als je lange afstanden gaat lopen. De Light Boost-tussenzool is extra dik gemaakt om jou te helpen jouw duurlopen uit te breiden. De Ultraboost Light is ook prettig om te gebruiken de dag na een pittige workout, omdat je weinig grondcontact hebt en veel comfort door de dikke zachte zool.

Opsomming 2

Je traint voor de halve en hele marathon

Als je traint voor de halve en hele marathon is het belangrijk om je duurlopen steeds wat langer te maken. De Ultraboost Light maakt jouw duurlopen comfortabel en aangenaam.

Opsomming 3

 Je hebt vaak last van gevoelige hielen of achillespezen

De Ultraboost Light heeft een zachte flexibele hielkap. De meeste hardloopschoenen zijn intern verstevigd en hebben stugge hielkappen, maar dit geldt dus niet voor de Ultraboost. Het instappen gaat gemakkelijk dankzij de hiellip die naar achteren gevormd is.

adidas Ultraboost Light hardloopschoenen
adidas Ultraboost Light hardloopschoenen
adidas Ultraboost Light hardloopschoenen
“Vooral een haklander zal dit model waarderen, want onder de hiel zit enorm veel extra Boost-foam.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De adidas Ultraboost Light is ook een hele duurzame hardloopschoen. Dit model heeft een bovenwerk dat voor minstens 50% bestaat uit Parley Ocean Plastic en voor 50% uit gerecycled polyester. Al een aantal jaar werkt adidas samen met de organisatie Parley. Deze organisatie ruimt plastic afval op bij stranden en natuurgebieden zodat dit niet in de zee komt. Dit afval wordt vervolgens gebruikt voor de productie van nieuwe hardloopschoenen en kleding. Daarmee proberen adidas en Parley een einde te maken aan plastic afval.

De adidas Ultraboost Light in detail

adidas Ultraboost Light hardloopschoen unisex
Continental Natural Rubber slijtzool

Superieure grip, kilometer na kilometer.

Light Boost tussenzool

30% lichter en 4% meer energieterugave ten opzichte van Boost

Primeknit+ bovenwerk

Goede omsluiting en ruimte voor je voet om uit te zetten.

Linear Energy Push systeem

Versterkte tussenzool voor extra responsiviteit.

3kenmerken van de adidas Ultraboost Light

Opsomming1

Light Boost tussenzool

Dit lichtgewicht materiaal is 30% lichter en heeft 4% meer energieteruggave ten opzichte van het Boost-materiaal van de Ultraboost 22. Dit maakt de schoen een stuk lichter en zo maak je makkelijker meer kilometers,

Opsomming 2

Primeknit+ bovenwerk

Dit bovenwerk is zo geweven dat het de voet in de lengte goed omsluit, maar dat het materiaal in de breedte ter hoogte van de voorvoet kan uitrekken op het moment dat je voet gaat uitzetten tijdens je run.

Opsomming 3

Continental Natural Rubber slijtzool

Dit is geen vernieuwing ten opzichte van de Ultraboost 22, maar wel een zeer sterke eigenschap. Dit rubber geeft zeer veel grip en gaat ook zeer lang mee.

De adidas Ultraboost Light in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hieronder de bevindingen van Daan Glorie.

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Kenmerken adidas Ultraboost Light

Offset
10 mm
Gewicht heren
C.a. 292 gram
Gewicht dames
C.a. 292 gram
Schoentype
Neutraal

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

Fit

“De adidas Ultraboost staat al jaren bekend om zijn extreem lekkere pasvorm. Dat komt door de combinatie van een zachte hielkap en een bovenwerk dat als een sok om de voet zit. Je voelt nergens drukpunten of naden, wat ervoor zorgt dat je bijna geen blaren kunt krijgen. Als je de schoen aantrekt zit de schoen meteen als gegoten. Rond de middenvoet zit een plastic constructie die een goede support geeft bij de wreef. Deze schoen is minder geschikt voor de loper met een hele hoge wreef of brede voet. Het bovenwerk zal dan namelijk te veel druk creëren op je wreef.”

adidas Ultraboost Fit

Stride

“Hoewel de dikke zool doet vermoeden dat je enorm veel demping krijgt, is de schoen wat directer geworden dan de vorige versie. Vooral een haklander zal dit model waarderen, want onder de hiel zit enorm veel extra Boost-foam. Dit foam materiaal vangt de impact van een landing op en zorgt voor een aangenaam gevoel als je op verharde paden loopt. In de voorvoet zit juist wat minder foam, want bij de afzet heb je meestal niet zoveel foam nodig als je een haklander bent. De adidas Ultraboost Light is alleen geschikt voor rustige duurlopen en hersteltrainingen en niet voor tempotrainingen.”

adidas Ultraboost Stride

Comfort

“Het comfort van de Ultraboost Light doet denken aan de New Balance 1080. Deze schoen heeft namelijk ook veel demping op de hak en in de voorvoet wat minder. De adidas Ultraboost Light heeft hetzelfde comfortlevel als de Saucony Triumph en de HOKA Clifton. Dit zijn namelijk ook allround hardloopschoenen met relatief wat meer demping voor de lange afstanden. Het grote verschil is dat de Ultraboost een zachte hielkap heeft, wat positief is voor hardlopers die vaak last hebben van hun kuit of achillespees. De hielkap kan namelijk niet drukken op het hielbot.”

adidas Ultraboost Light Comfort

Welcome to the adidas Family

De adidas Ultraboost Light maak onderdeel uit van de allround schoenencollectie van adidas. De Ultraboost doet zijn naam altijd eer aan, want dit is de hardloopschoen met ultra veel demping. Ben je op zoek naar een neutrale hardloopschoen met een meer dynamisch karakter? Kies dan voor de Solarglide 6, want dit model heeft een uitgebalanceerde demping, waardoor je deze schoen kunt gebruiken voor lange afstanden en snelheidstrainingen. De adidas Solarboost 5 zit qua dempingslevel tussen de Solarglide en Ultraboost in, waardoor de schoen ook zeer veel comfort geeft voor het lopen van halve en hele marathons. Heb jij een antipronatie schoen nodig? Ga dan voor de adidas Solarcontrol, want dit model heeft een EVA-constructie aan de binnenzijde zodat je voet, enkel en knie wordt gestabiliseerd.

Eindsprint

De adidas Ultraboost Light is een goede update ten opzichte van de Ultraboost 22. Het bovenwerk is nog iets comfortabeler en met het nieuwe Light Boost-materiaal is de schoen ook een stuk lichter geworden. De Ultraboost Light blijft een schoen die je vooral voor je rustige loopjes moet gebruiken en minder geschikt is voor trainingen op tempo. De geometrie van de zool zorgt ervoor dat deze schoen het beste tot zijn recht komt voor haklanders. Ten opzichte van de concurrentie in deze categorie is vooral het bovenwerk van de Ultraboost Light een pluspunt en is de tussenzool iets minder speciaal.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de adidas Ultraboost Light dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.