Skip to main content
HOKA Clifton 9 hardloopschoenen
HOKA Clifton 9 hardloopschoenen

Productreview

Ervaar het comfort van de HOKA Clifton 9

De HOKA Clifton heeft een nieuwe versie gekregen en deze is lichter en zachter dan ooit. De Clifton is compleet vernieuwd en heeft zowel een nieuwe zool als een nieuw bovenwerk. De klassieker in de categorie van schoenen met maximale demping is nog iets dikker geworden, zonder dat het ten koste is gegaan van het gewicht.

Shop damesmodelShop herenmodel
HOKA Clifton All4 running

3redenen waarom de HOKA Clifton 9 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je wilt veel kilometers gaan maken

Dankzij de dikke tussenzool en het zachte materiaal is de HOKA Clifton 9 de ideale schoen om veel kilometers mee te maken. Je lichaam wordt door de Clifton 9 goed beschermd tegen de impact van al die stappen. Ideaal als je bijvoorbeeld voor het eerst voor een marathon gaat trainen.

Opsomming 2

Je zoekt veel demping maar weinig gewicht

Vaak gaat een grote hoeveelheid demping gepaard met een hoog gewicht maar het is HOKA gelukt om het gewicht van de Clifton 9 mooi laag te houden. Dat is vooral fijn voor je lange duurloop, waar je niet te veel gewicht wilt meenemen en je benen zo lang mogelijk fris wilt houden.

Opsomming 3

Je zoekt een schoen met een soepele afwikkeling

Dankzij de vorm van de zool, die vanaf de midvoet omhoog krult richting de tenen, rol je als het ware van je hak naar je teen. HOKA was met de Clifton een van de eerste merken die hiervan gebruik maakte. Lopers vonden dit zo fijn dat bijna alle andere merken dit ook over hebben genomen in hun schoenen.

HOKA Clifton 9 hardloopschoenen dames
HOKA Clifton hardloopschoenen oranje
HOKA Clifton hardloopschoenen oranje
“De grote kracht van de Clifton is de lage offset van 5 millimeter, gecombineerd met een rocker tussenzool.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…?

De oprichters van HOKA eigenlijk bij toeval de hardloopschoen opnieuw hebben uitgevonden? Ze ontwikkelden een schoen speciaal voor ultralopen en wilden daarbij vooral hard naar beneden kunnen lopen. Daardoor was HOKA het eerste schoenenmerk dat met maximale demping aan de slag is gegaan. Nu 14 jaar later heeft elk merk wel een schoen met maximale demping maar blijft HOKA nog steeds leidinggevend in deze categorie.

De HOKA Clifton 9 in detail

HOKA Clifton 9 hardloopschoen heren
CMEVA Foam tussenzool

Nog zachter en lichter materiaal.

Vernieuwd Engineered Knit bovenwerk

Ademend mesh van deels gerecycled materiaal.

Early Stage Metarocker

Voor een soepele afwikkeling.

Comfortabele hielkap

Zachtere omsluiting voor meer comfort bij de hiel.

Wat maakt de HOKA Glide collectie zo speciaal?

De Glide collectie bevat de schoenen met de soepelste en zachtste loopervaring. Met de originele HOKA-principes van maximale demping en minimaal gewicht bevat deze categorie zachte demping voor elk tempo. De Glide collectie bevat neutrale, antipronatie- en herstelmodellen zodat elke loper met veel comfort lange afstanden kan lopen. Deze schoenen zorgen voor een soepele loopervaring van start tot finish en zijn te gebruiken voor al je dagelijkse trainingen.

3kenmerken van de HOKA Clifton 9

Opsomming1

Engineered Knit bovenwerk

Het bovenwerk is ontdaan van onnodige zaken en is zorgvuldig herontworpen met een zachtere hiel, een reflectief detail op de hak en een comfortabele tong die deels vastzit aan het bovenwerk.

Opsomming 2

CMEVA Tussenzool

De tussenzool van de Clifton 9 heeft een update gehad en bestaat nu uit een zachter en lichter CMEVA-materiaal. De zool is ook 3 millimeter dikker dan die van zijn voorganger, maar de offset van 5 millimeter is behouden gebleven. De breedte van de zool zorgt voor een stabiel gevoel tijdens de afwikkeling. De Early Stage Metarocker zorgt voor dat de afwikkeling van hak naar tenen soepeler verloopt.

Opsomming 3

Durabrasion rubber slijtzool

HOKA gebruikt Durabrasion rubber op strategische plaatsen voor de duurzaamheid van de schoen. Daardoor blijft het gewicht laag en heb je toch de grip op de plaatsen waar je die nodig hebt.

De HOKA Clifton 9 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Daan Glorie heeft de HOKA Clifton 9 voor jou uitgeprobeerd. Lees binnenkort hier zijn bevindingen.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties HOKA Clifton 9

Offset
5 mm
Gewicht heren
Ca. 248 gram
Gewicht dames
Ca. 205 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen

Fit

“De pasvorm van de HOKA Clifton 9 komt heel erg overeen met zijn voorganger. Het enige merkbare verschil is dat de hielkap iets ronder is geworden. Bij de Clifton 8 stond de hielkap wat meer in een V-stand. De voorvoet lijkt wat smaller geworden dan bij de voorganger. Het lockdown-gevoel is enorm goed. Tijdens het hardlopen zal je niet uit de hiel slippen en ook de extra bekleding op de schoenlip voelt comfortabel aan. De schoenlip is behoorlijk dikker dan bij de Mach en Rincon.”

HOKA Clifton 9 hardloopschoen Hiel

Stride

“Vanaf de eerste kilometers voelt de HOKA Clifton 9 heel erg aan zoals de HOKA Clifton 8. De update is niet heel groot, maar het is wel te merken dat je iets meer demping krijgt. De Clifton 7 was reactiever en daardoor goed te gebruiken voor tempotrainingen. Met de overgang naar de Clifton 8 werd dit model al wat zachter en nu is de Clifton 9 dus weer een dempingsniveau omhooggegaan. In eerste instantie voelt de Clifton 9 iets minder allround aan en meer geschikt voor rustige en lange duurlopen. HOKA staat bekend om zijn dikke zolen, rocker (ronding van de zool) en de bucket seat (voet zit in het foam materiaal). Al deze kenmerken komen ook terug bij de Clifton 9. Deze versie heeft ook een rocker die een fijne afwikkeling geeft bij elke stap.”

HOKA Clifton 9 Fit

Comfort

“De HOKA Clifton 9 voelt als een aangenaam zacht matras. Het comfortlevel is te vergelijken met de ASICS Nimbus en adidas Ultraboost. Dit zijn namelijk ook allround hardloopschoenen die gericht zijn op het lopen van lange afstanden. De grote kracht van de Clifton is de lage offset van 5mm, gecombineerd met een rocker-tussenzool. Daardoor is de schoen geschikt voor een midden- en voorvoetlander. Hoe meer je namelijk op je voorvoet gaat landen, hoe meer baat je hebt bij een lagere offset.”

HOKA Clifton 9 Stride

De HOKA Glide Collectie

De Clifton 9 is onderdeel van de Glide collectie van HOKA. Deze collectie met allround hardloopschoenen bevat schoenen met maximale demping en zijn gemaakt voor om je dagelijkse trainingen zo soepel mogelijk te maken.

HOKA Clifton 9 hardloopschoen mannenmodel

HOKA Clifton 9

De HOKA Clifton 9 voor heren zijn neutrale hardloopschoenen. Het nieuwste model van de populaire Clifton is lichter en nog zachter dan zijn voorganger.
De Meta-Rocker geometrie biedt stabiliteit tijdens het hardlopen en zorgt ervoor dat de voeten gemakkelijk afwikkelen.

Bekijk de HOKA Clifton 9 herenBekijk de HOKA Clifton 9 dames
HOKA Bondi 8

De HOKA Bondi 8

De Bondi 8 van HOKA is de schoen met de meeste demping in hun collectie. De Bondi 8 is ideaal voor herstelloopjes of langere lopen op een rustig tempo. Door de brede zool is de Bondi 8 ook erg stabiel.
Bekijk HOKA Bondi 8

HOKA Rincon 3

De HOKA Rincon 3

De Rincon 3 is de lichtste schoen in de Glide collectie. Als je op een hoger tempo wilt gaan lopen dan is de Rincon 3 daarvoor uitermate geschikt, maar er is ook voldoende demping voor langere afstanden of rustigere loopjes.
Bekijk de HOKA Rincon 3

HOKA Arahi 3

De HOKA Arahi 6

Voor de loper die antipronatie nodig heeft is er de HOKA Arahi 6. Door het lichte gewicht en de zachte demping is dit een unieke antipronatieschoen voor je dagelijkse runs.
Bekijk de HOKA Arahi 6

Eindsprint

De Clifton 9 heeft geen hele ingrijpende update gehad. Het bovenwerk is iets lichter geworden en de zool is iets zachter. Daarmee gaat de Clifton 9 wel goed met zijn tijd mee, want we zien dat de andere merken ook steeds meer aandacht besteden aan de hardloopschoenen met maximale demping. HOKA blijft natuurlijk uniek met de lage offset van 5 millimeter die leidt tot een natuurlijk looppatroon. De dikkere zool met het lichtere CMEVA-materiaal zorgt voor een nieuw level van comfort zonder dat er verder te veel verandert aan de schoen. De Clifton 9 blijft daarmee een ideale schoen voor je dagelijkse run.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de HOKA Clifton 9 dan in onze webshop. Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice