Skip to main content
Mizuno Wave Rebellion Collectie
Mizuno Wave Rebellion Pro
Mizuno Wave Rebellion womens shoes

Productreview

Mizuno Wave Rebellion Pro & Flash

De Mizuno Wave Rebellion Pro en Flash zijn wedstrijdschoenen die jou als hardloper een snelheidsimpuls geven. Een nieuw tijdperk is aangebroken. Het is nu de tijd van superschoenen en superfoams. Meer energieteruggave dan ooit. Meer comfort dan je gewend bent. Train jezelf fit met de Rebellion Flash en zet een topprestatie neer met de Rebellion Pro. Ben jij klaar voor dit nieuwe tijdperk?

Technische specificaties

Mizuno Wave Rebelllion Pro
Mizuno Wave Rebellion Flash
Mizuno Wave
Offset
Gewicht
Type loper
Type schoen
Demping
Type training
Rebellion Pro
4,5 mm
Ca. 225 gram
Neutrale loper
Wedstrijdschoenen
Mizuno Enerzy Lite
Race Day
Shop damesmodelShop herenmodel
Rebellion Flash
8 mm
Ca. 230 gram
Neutrale loper
Wedstrijdschoenen
Mizuno Enerzy Lite
Speed day
Shop damesmodelShop herenmodel
Mizuno Wave Rebelllion Pro
Mizuno Wave Rebellion Flash
Mizuno Wave
Offset
Gewicht
Type loper
Type schoen
Demping
Type training
Rebellion Pro
4,5 mm
Ca. 225 gram
Neutrale loper
Wedstrijd
schoenen
Mizuno Enerzy Lite
Race Day
Shop damesmodelShop herenmodel
Rebellion Flash
8 mm
Ca. 230 gram
Neutrale loper
Wedstrijd
schoenen
Mizuno Enerzy Lite
Speed day
Shop damesmodelShop herenmodel

3 redenen waarom de Mizuno Wave Rebellion Pro & Rebellion Flash geschikt zijn voor jou

Opsomming1
Je bent haklander en zoekt een schoen voor tempo- en intervaltrainingen (Rebellion Flash)

De Rebellion Flash is een lichtgewicht temposchoen die geschikt is voor korte en lange intervaltrainingen. Veel temposchoenen zijn gemaakt om op je midvoet of voorvoet te landen en besteden weinig aandacht aan de hak. De Wave Rebellion Flash heeft een kunststof plaat die de afwikkeling van hak naar voorvoet extra stimuleert en geeft je de stabiliteit die je nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat jij ook op hoge tempo’s zonder problemen op de hak kunt landen. Bovendien is de slijtzool gemaakt van G3-rubber, wat veel stabileit, grip, maar ook een goede duurzaamheid heeft.

Opsomming 2
Je bent van plan om een snelle halve of hele marathon te lopen (Rebellion Pro)

De Wave Rebellion Pro voldoet aan alle eisen van een echte marathon superschoen. Deze wedstrijdschoen heeft namelijk superfoam (Mizuno ENERZY LITE en LITE +), een carbonplaat en een agressief gebogen zool voor een explosieve afzet naar de voorvoet. De Rebellion Pro is het meest geschikt voor de (halve) marathonloper die zijn persoonlijk record wil verbeteren.

Opsomming 3
Je wil een hardloopschoen met veel demping en energieteruggave (Rebellion Flash en Pro)

Ben jij een liefhebber van hardloopschoenen met veel demping en energieteruggave? Dan moet je absoluut de Rebellion Flash en Pro overwegen als nieuwe wedstrijdschoen. De Mizuno ENERZY LITE demping geeft veel energieteruggave zodat je bij elke stap die je zet een push naar voren krijgt. Het foam voelt lekker licht aan zodat je langere tijd op hoog tempo kan knallen.

Mizuno Wave Rebellion Flash
Mizuno Wave Rebellion Pro
Mizuno Wave Rebellion Pro
“De Wave Rebellion Pro heeft mij positief verrast qua reactiviteit. Naarmate je er wat langer op loopt, gaat deze fijner aanvoelen. De Rebellion Flash maakt alle verwachtingen waar van wat je van een temposchoen mag verwachten, namelijk lichtgewicht en comfortabel.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…?

De Mizuno Wave Rebellion Pro is geïnspireerd door het design van spikes. Mizuno noemt het ronde ontwerp van de hiel de Smooth Speed Assist technologie. Deze technologie is gebaseerd op de vraag: “Hoe kan je als hardloper sneller hardlopen zonder vermoeidheid?” De hiel staat net zoals een baanspike heel erg omhoog zodat je langer op je midden- en voorvoet wordt gedwongen zonder vermoeid te raken. Dit resulteert in een voorwaartse afzet, ook als je lichaam bij vermoeidheid naar achteren wil leunen of bewegen. Op deze manier kan een hardloper langer zijn snelheid behouden zonder in te leveren op comfort en stabiliteit.

De Mizuno Wave Rebellion Pro en Wave Rebellion Flash in detail

Mizuno Wave Rebellion Flash Oranje.
Mizuno ENERZY Lite

in de tussenzool geeft een hoge energieteruggave zodat je op snelheid blijft.

Lichtgewicht bovenwerk

om gewicht te besparen en voor een naadloze pasvorm.

Carbon Wave Plate

verbeterd de stabiliteit zonder in te leveren op comfort.

Smooth Speed Assist

is de unieke ronde vorm van de hiel en voorvoet zodat je een ideale afwikkeling krijgt met snelheidsimpuls.

G3 slijtzool

voor zachte landingen en een goede grip bij de voorvoet.

Wat is de gedachte achter de Mizuno Wave Rebellion Pro & Wave Rebellion Flash?

Vorig jaar zagen we de lancering van de Mizuno Wave Rebellion. Dit was een innovatieve wedstrijdschoen met een Wave Plate gemaakt van glasvezelmateriaal. Doordat de tussenzool bestond uit het nieuwe MIZUNO ENERZY LITE kreeg je als hardloper 22% zachtere en 35% veerkrachtigere demping dan je gewend was bij de Mizuno ENERZY modellen. De Mizuno Wave Rebellion Pro en Rebellion Flash bouwen voort op dit concept, maar de zool van de Pro heeft een veel agressievere rocker gekregen voor een ultieme voorwaartse propulsie. De Wave Rebellion is jouw wedstrijdschoen met carbon voor een snelheidsimpuls om persoonlijke records neer te zetten. De Wave Rebellion is gemaakt voor je tempodagen als je jouw snelheid wilt verbeteren door tempolopen en intervallen.

3vernieuwingen van de Mizuno Wave Rebellion Pro en Flash

Opsomming1
Uniek design van de slijtzool (Wave Rebellion Pro)

De Mizuno Wave Rebellion heeft een uniek design als je hem bekijkt van de buitenkant. De hiel staat stijl omhoog zodat je ook tijdens vermoeidheid op je midden- en voorvoet blijft lopen. De Rebellion Pro heeft het DNA van een spike, waarbij aan alles is gedacht om gewicht te besparen. Het lichtste en meest veerkrachtige foam (ENERZY LITE) is gecombineerd met een carbon Wave Plate wat de Pro tot een echte superschoen maakt.

Opsomming 2
Mizuno ENERZY LITE tussenzool (Flash en Pro)

Het nieuwe Mizuno ENERZY LITE materiaal in de tussenzool van de Pro en Flash is gemaakt van nylon. Dit foam is 22% zachter en 35% veerkrachtiger dan Mizuno ENERZY. Bij de Pro bestaat de toplaag uit ENERZY LITE + wat nog meer energie teruggeeft zodat je makkelijk op snelheid komt en kan blijven. Zowel de Flash als de Pro hebben een onderste foamlaag die relatief wat harder is zodat je toch een stabiel en reactief gevoel ervaart.

Opsomming 3
 Kunststofplaat versus carbonplaat

De Wave Plate in de Rebellion Flash bevat een Wave Plate gemaakt van kunststof gecombineerd met glasvezel. Deze plaat was ook verwerkt in de gewone Wave Rebellion die vorig jaar werd gelanceerd. De Wave Plate van Mizuno slijt minder snel dan de carbonplaten die we kennen uit andere wedstrijdschoenen. Dit maakt de Rebellion Flash ideaal als trainingsschoen voor je tempodagen. De Wave Rebellion Pro heeft een Wave Plate gebaseerd op carbon. Deze carbonplaat loopt over de volledige lengte van de zool zodat je van hiel tot voorvoet een stabiel gevoel ervaart. Carbon is een stuk stijver dan kunststof en dus geeft de Pro een grotere snelheidsimpuls, omdat het carbon het foam harder indrukt en het vervolgens ook snel terug laat veren.

De Mizuno Wave Rebellion Pro en Flash in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Hans Lampe de Mizuno Wave Rebellion Pro en Wave Rebellion Flash voor jou geprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Hans Lampe All4running

Hans Lampe

Type loper

Neutrale midden-voorvoetlander

Frequentie

4/5 keer per week

Ondergrond

Divers

PR’s

21,1 km – 1:17
42,2km – 2:56

Lees zijn oordeel

Mizunoi Wave Rebellion Fit

Fit

Rebellion Pro

“De pasvorm is normaal en zeker niet smal of breed te noemen. De maatvoering is echt typisch Mizuno en valt vaak wat kleiner ten opzichte van andere hardloopmerken. Bestel dezelfde US maat als je huidige hardloopschoen. De hielkap sluit goed aan en verder is ook de pasvorm rondom de wreef aangenaam. Let er wel op dat je de veters goed vastmaakt, want de tong is los. De Rebellion Pro geef je echt dat race-day gevoel, want het bovenwerk is superdun en ademend. Het voelt zo licht als een veertje aan je voeten.”

Rebellion Flash

“Bij de eerste keer aantrekken voelt de Wave Rebellion Flash heel lichtgewicht aan. Het bovenwerk deed mij heel erg denken aan de Mizuno Wave Rebellion, wat de superschoen van Mizuno is met een glasvezelplaat. De hielkap van de Flash is flexibel, maar wel verstevigd in het midden van de hielkap. Wat ik fijn vind aan de pasvorm is de ademende upper en de steun die je ervaart rondom de middenvoet. De Rebellion Flash maakt alle verwachtingen waar wat je van een temposchoen mag verwachten. Lichtgewicht, meteen comfortabel en super ademend.”

Mizuno Wave Rebellion Pro en Flash Stride

Stride

Rebellion Pro

“Het eerste gevoel tijdens het lopen is even wennen, maar je merkt al snel dat je harder loopt op een lagere hartslag. Je wordt meer gedwongen op de midden- en voorvoet. De Rebellion Pro is duidelijk een andere loopervaring dan andere carbonschoenen. Ik vind deze schoen vooral geschikt voor langere tempoblokken, want dan voel je dat je lekker in een pasritme komt en een stabiele snelheid kan volhouden. De schoen heeft mij positief verrast qua reactiviteit. Naarmate je er wat langer op loopt, gaat deze fijner aanvoelen.”

Rebellion Flash

“Hardlopen wordt een feestje op deze schoen. Tijdens mijn intervaltraining kon ik makkelijk het tempo verhogen. Je voelt tijdens het hardlopen dat je naar voren wordt gestuwd. Hoewel de Flash geen agressieve teensprong heeft voel je wel dat de schoen makkelijk afwikkelt. De nylon plaat in het midden van de schoen gaf mij stabiliteit en een reactief gevoel onder de voet. Het foam materiaal voelt heel comfortabel aan en geeft veel energieteruggave. De Flash is een volwaardige temposchoen die kan concurreren met de Saucony Endorphin Speed 3 en de ASICS Magic Speed 2.”

Mizuno Wave Rebellion Comfort

Comfort

Rebellion Pro

“Qua stabiliteit vind ik de Rebellion Pro meer geschikt voor wat langere afstanden dan voor korte intervals. Door de wat smallere slijtzool in het midden van de schoen merk je soms wat instabiliteit als je een bocht neemt. Je krijgt genoeg energieteruggave door de carbonplaat in combinatie met het foam. Deze schoen is het best te vergelijken met de Nike Alphafly en de adidas Adios Pro 3.”

Rebellion Flash

“De Mizuno Wave Rebellion Flash voelt heel comfortabel aan doordat het foammateriaal veel energieteruggave geeft, maar tegelijkertijd ook zorgt voor veel grondcontact. Daardoor kan je moeiteloos je tempo verhogen in trainingen en wedstrijden. De Flash is veelzijdig en is zowel geschikt voor korte als lange intervaltrainingen. Iemand die een op zoek is naar een lichtgewicht allround hardloopschoen is bij de Mizuno Wave Rebellion Flash aan het juiste adres.”

De Mizuno Wave Rebellion hardloopschoenen collectie

Welke Mizuno Wave Rebellion hardloopschoen kies jij? Ga jij voor de superschoen met een carbonplaat en de meeste ENERZY LITE, kies dan voor de Wave Rebellion Pro. Mocht je op zoek zijn naar een wedstrijdschoen die ook geschikt is voor tempotrainingen en intervallen, dan ben je met de Rebellion Flash aan het juiste adres. De Mizuno Wave Rebellion (gewone versie) kwam in 2022 op de markt en heeft een iets minder dikke zool ten opzichte van de Pro. Ook heeft deze zool een “normale hak”, waardoor deze wedstrijdschoen geschikt is voor haklanders. Later dit jaar zal de Mizuno Rebellion Dual Pro gelanceerd gaan worden, wat de 5 en 10 km wedstrijdschoen zal worden.

Mizuno Wave Rebelllion Pro

Mizuno Wave Rebellion Pro

De Mizuno Wave Rebellion is een neutrale wedstrijdschoen voor de halve en hele marathon. Deze hardloopschoen heeft een zeer veerkrachtige Mizuno ENERZY LITE tussenzool, een carbonplaat en een agressieve ronding van de slijtzool. Bij elke stap word je naar voren gestimuleerd.

Bekijk de Mizuno Rebellion Pro
Mizuno Wave Rebellion Flash

Mizuno Wave Rebellion Flash

De Wave Rebellion Flash is een wedstrijdschoen voor de neutrale loper. Deze schoen is het kleine broertje van de Wave Rebellion Pro en heeft in plaats van een carbonplaat een kunststof plaat die de afwikkeling van hak naar voorvoet extra stimuleert.

Bekijk de Mizuno Rebellion Flash DamesBekijk de Mizuno Rebellion Flash Heren
Mizuno Wave Rebellion

Mizuno Wave Rebellion

De Mizuno Wave Rebellion is een lichtgewicht wedstrijdschoen. De Wave Plate van Mizuno is toegevoegd met versteviging van glasvezelmateriaal. In vergelijking met de andere Wave Plates van Mizuno heeft deze Wave Plate een groter afzetvermogen.
Bekijk Mizuno Wave Rebellion

Komt later in 2023 uit.

Mizuno Wave Rebellion Dual Pro

De Wave Rebellion Dual Pro is een neutral wedstrijdschoen voor de 10 km. Deze hardloopschoen heeft een carbonplaat een een zeer rond design van de hiel. Dit maakt deze wedstrijdschoen ideaal voor de midvoet- en voorvoetloper.

Eindsprint

Het is Mizuno gelukt om een innovatieve en snelle carbonschoen te maken. De Wave Rebellion Pro kan echt de concurrentie aan met onder andere Nike en adidas. Dit komt door het Mizuno ENERZY LITE + foam in combinatie met een carbonplaat en een agressieve “rocker” zool. Dit is de wedstrijdschoen waar je persoonlijke records mee kunt verpulveren op de halve en hele marathon. Wij waren verrast door de energieteruggave en de afzet naar de voorvoet. De Mizuno Wave Rebellion Flash is een wedstrijdschoen die je ook prima kunt gebruiken als temposchoen door de hogere offset en iets stabielere basis vanaf de hak. Zo is er voor elke type loper een geschikte Mizuno Wave Rebellion hardloopschoen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Mizuno Wave Rebellion Pro dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.