Skip to main content
Saucony Peregrine 13 trailschoenen
Saucony Peregrine 13 hardloopschoenen

Productreview

Saucony Peregrine 13

De Saucony Peregrine 13 is een allround trailschoen die nu lichter is dan ooit. Op zoek naar een comfortabele offroad loopervaring? De Peregrine 13 heeft meer foam, een verbeterde grip en extra bescherming voor je voeten. Te mooi om waar te zijn? Toch niet! Door alle vernieuwingen kan jij met de Peregrine 13 zowel korte als lange trailruns lopen. Kan je het nog steeds niet geloven? Lees dan alles over onze bevindingen.

Saucony Peregrine 13 voor damesSaucony Peregrine 13 voor heren

Kenmerken Saucony Peregrine 13

Offset
4 mm
Gewicht heren
Ca. 260 gram
Gewicht dames
Ca. 230 gram
Schoentype
Neutraal
Artikelgroep
Trailschoenen

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

3redenen waarom de Saucony Peregrine 13 geschikt is voor jou

Opsomming1
Je bent pas net begonnen met trailrunning

De Saucony Peregrine 13 is een geschikte trailschoen als je deze tak van hardlopen net hebt ontdekt. Dit model is namelijk stabiel door de bredere zoolbasis en de optimale PWRTRAC-slijtzool met vernieuwd noppenpatroon. De schoen is lichtgewicht voor tempo’s, maar heeft ook voldoende PWRRUN-demping als je wat langere afstanden zou willen lopen.

Opsomming 2
Je zoekt een allround trailschoen voor korte en lange afstanden

De Peregrine 13 is een echte allround trailschoen, want het PWRRUN-foam heeft een ideale mix tussen demping, energieteruggave en stabiliteit. Bij elke stap voel je dat je een goede demping hebt, maar ook een optimale grip door de rubberen PWRTRAC-slijtzool. De PWRRUN-demping is verbeterd ten opzichte van de Peregrine 12. Het materiaal is wat zachter gemaakt en volgens Saucony is de hardheid van het foam verlaagt van 53 naar 48. Dit is gemeten met een durometer die de oppervlaktehardheid van zacht rubber en zeer zacht kunststof kan meten. Hoe zachter het foam, hoe aangenamer het is voor de loper die langere afstanden wil gaan lopen.

Opsomming 3
Je wilt een goede grip tijdens lopen in blubber, zand en op bospaden

De nummer 1 reden om trailschoenen te kopen is natuurlijk omdat je een goede grip wilt hebben bij het lopen op onverharde paden. De Saucony Peregrine 13 heeft een vernieuwd noppenprofiel met weliswaar minder noppen, maar wel grotere noppen. Bovendien is de afstand tussen de noppen vergroot waardoor modder en zand makkelijker kan loslaten van de zool. De PWRTRAC-slijtzool is een beetje “sticky” zodat de zool zich echt kan vastbijten aan de onverharde ondergrond.

Saucony Peregrine 13 trailschoenen
Saucony Peregrine 13 wit
“De Peregrine 13 is de tank onder de trailschoenen van Saucony. Dat betekent dat deze trailschoen alle omstandigheden aan kan en super stabiel is.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…?

Saucony heeft sinds vorig jaar een trailschoen met carbon. Ja je leest het goed, er zijn nu ook carbonschoenen om op snelheid trailruns mee te lopen. De Saucony Endorphin Edge heeft een flexibele Carbitex AFX koolstofvezelplaat voor een stabiele landing en snelle afzet. Bovendien zorgt de PWRRUN PB-demping voor een maximale demping en energieteruggave. Door de PWRTRACK-slijtzool krijg je een goede grip op verschillende terreinen. De Endorphin Edge onderscheidt zich van andere trailschoenen door het “superfoam” en de carbonplaat. Tot nu toe hebben we alleen nog maar trailschoenen met carbon gezien van adidas (Terrex Speed Ultra) en HOKA (Texton X). Deze modellen hebben alleen iets minder demping en energieteruggave. Zoek jij een snelle trailschoen waarmee je ook lange afstanden kan lopen? Overweeg dan zeker de Endorphin Edge als jouw partner tijdens trailruns.

De Saucony Peregrine 13 in detail

Saucony Peregrine 13 trailschoenen
PWRRUN-tussenzool

die 3mm dikker en zachter is gemaakt voor meer comfortabele demping onder je voeten.

PWRTRAC-slijtzool

met vernieuwd noppenpatroon voor een betere grip en tractie.

Air Mesh bovenwerk

met verstevigingen die vuil en steentjes tegenhouden.

Wat is de Saucony Peregrine 13 ST?

De Saucony Peregrine 13 ST is een speciale trailschoen gemaakt voor het lopen op zachte trailpaden. De afkorting ST staat namelijk voor “soft terrain”. Dit maakt de Peregrine 13 ST ideaal voor trailruns op blubberachtige paden of in winterse omstandigheden zoals sneeuw, maar ook tijdens hevige regen. Het slijtpatroon is agressiever met 6.5 mm noppen en het bovenwerk is anders vormgegeven. De schoenlip en hielkap omsluiten meer als een sokje, waardoor je voeten langer droog blijven. Door het snelvetersysteem kan je de trailschoen snel aan- en uittrekken. Tot slot heeft dit model iets meer PWRRUN-foam ten opzichte van de gewone Saucony Peregrine 13.

3 kenmerken van de Saucony Peregrine 13

Opsomming1
Air mesh bovenwerk met verstevigingen

Het bovenwerk heeft een nieuw design gekregen met als doel gewicht te besparen, maar ook om je voeten te beschermen. Dit heeft geleid tot een air mesh bovenwerk met verstevigingen rondom de middenvoet en zeer ventilerend materiaal in de voorvoet. Hiermee wordt vuil buitengehouden en krijg je tegelijkertijd een lichtgewicht gevoel aan je voeten zodra je de schoen aantrekt. Het teengedeelte is extra verstevigd om je tenen te beschermen tegen stoten en sterpe obstakels.

Opsomming 2
PWRRUN-tussenzool met meer foam en meer comfort

Meer foam onder de voeten, wie wil dat nou niet? De PWRRUN-tussenzool is 3mm dikker geworden (28mm in de hak en 24mm in de voorvoet) zodat je meer comfort ervaart bij het lopen van korte en lange afstanden. De Peregrine 13 heeft een allround karakter en een lichter gewicht, dus je kunt met deze trailschoen ook wat snellere tempo’s lopen. Het herenmodel is ongeveer 15 gram lichter geworden dan zijn voorganger.

Opsomming 3
PWRTRAC-slijtzool met vernieuwd noppenpatroon

De Saucony Peregrine 13 heeft een vernieuwde PWRTRAC-slijtzool gekregen. De schoen heeft in het geheel een bredere zool gekregen, waardoor je meer stabiliteit ervaart. Er zijn minder noppen ten opzichte van zijn voorganger, maar de noppen zijn wel wat groter geworden. Tot slot is de afstand tussen de noppen groter gemaakt zodat zand en blubber makkelijker en sneller kan loslaten van de zool.

De Saucony Peregrine 13 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Daan Glorie de Saucony Peregrine 13 voor jou geprobeerd.
Zijn testrapport volgt snel, houd deze pagina goed in de gaten!

Daan Glorie

Type loper

Neutrale haklander

Frequentie

6 keer per week

Ondergrond

Divers

PR’s

10km – 35:36
42,2km – 2:46:10

De Saucony trailschoenencollectie

Ben jij een beginnende trailloper of wat meer ervaren? Ben jij liefhebber van snelle trails of neem je de tijd om te genieten en rustig aan te doen? Wat je doel ook is, er is altijd een geschikte Saucony trailschoen voor jou. In deze schoenenmatrix heb je een overzicht van de Saucony trailschoenen met de beste demping en ondersteuning. Globaal zijn er twee categorieën trailschoenen:

 • Allround: Deze trailschoenen zijn comfortabel voor hardlopen op een rustig tot gemiddeld tempo en hebben een goede grip voor korte tot middellange trails.
  • Saucony Peregrine 13: geschikt voor korte en lange trails
  • Saucony Ultra: meest geschikt voor lange trails en ultra-afstanden
 • Snelheid: Deze trailschoenen zijn lichtgewicht en hebben een maximale energieteruggave en demping voor het lopen van trails op gemiddeld tot hoog tempo. Met deze trailschoenen heb je een goede grip voor elke type trail en elke afstand.
  • Saucony Endorphin Trail: trailschoen met een nylonplaat
  • Saucony Endorphin Edge: trailschoen met een carbonplaat
Saucony Peregrine 13

Saucony Peregrine 13

De Saucony Peregrine 13 is een neutrale trailschoen die geschikt is voor korte en lange afstanden. De Peregrine is ook ideaal voor het lopen van uptempo trailruns over technische trails. De PWRRUN-tussenzool zorgt voor een goede energieteruggave en energiek gevoel.

Bekijk de Saucony Peregrine 13 herenBekijk de Saucony Peregrine 13 dames
Saucony Xodus Ultra trailschoen

Saucony Xodus Ultra

De Saucony Xodus Ultra is een neutrale en allround trailschoen. De Xodus Ultra is ontworpen voor het lopen van lange afstanden en ultra’s op onverharde paden. Dankzij de PWRRUN PB-tussenzool over de gehele lengte krijg je een comfortabele loopervaring met maximale energieteruggave.
Bekijk Saucony Xodus Ultra

Saucony Endorphin Edge

Saucony Endorphin Edge

De Saucony Endorphin Edge zijn comfortabele trailschoenen geschikt voor snelheid. Dit model is gemaakt op basis van een bewezen formule voor snelheid. De PWRRUN PB-schuimdemping en flexibele Carbitex AFX koolstofvezelplaat zorgen voor een snelle afzet en stabiele landing.
Bekijk de Saucony Endorphin Edge heren
Bekijk de Saucony Endorphin Edge dames

Saucony Endorphin trail

Saucony Endorphin Trail

De Saucony Endorphin Trail is een allround trailschoen voor de neutrale loper. Deze lichtgewicht trailschoen met maximale demping is geschikt voor elke avontuurlijk terrein. Door de PWRRUN PB-tussenzool en een nylon plaat krijg je een soepele afwikkeling naar de voorvoet.
Bekijk de Saucony Endorphin Trail

Eindsprint

De Saucony Peregrine 13 is van top tot teen aangepakt en dit heeft geleid tot een allround trailschoen met meer comfort en een betere grip. De trend in de hardloopmarkt is dat de zolen steeds dikker worden en meer comfort bieden. De Peregrine 13 gaat mee in deze trend en dat is positief, want sommige hardlopers vonden de Peregrine 12 redelijk hard en soms iets te flexibel. Door de bredere zoolbasis is de schoen ook een stuk stabieler geworden. Wij denken dat deze trailschoen daardoor voor een grotere groep hardlopers geschikt is. Ben jij meer fan van marathon- en ultratrailafstanden? Kies dan voor de Saucony Xodus Ultra, want dit model heeft nog meer foam en comfort. De Saucony Peregrine 13 is minder geschikt voor het lopen in sneeuw of op extreme blubberpaden. Wij adviseren jou dan de Saucony Peregrine 13 ST met een ander en grover noppenprofiel.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Peregrine 13 dan in onze webshop Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.