Skip to main content
adidas Terrex Soulstride trailschoenen

Productreview

adidas Terrex Soulstride

De adidas Terrex Soulstride is een schoen voor de beginnende trailrunner. Deze budgetvriendelijke trailschoen is door het noppenprofiel zowel op de trail als op de weg te gebruiken. Benieuwd of dit een schoen voor jou is? Lees dan verder voor onze bevindingen.

Shop damesShop heren

3redenen waarom de adidas Terrex Soulstride geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een trailschoen voor een vriendelijke prijs

De adidas terrex soulstride is een trailschoen met een vriendelijke prijs van ongeveer 100 euro. De meeste hardlopers kopen een trailschoen naast hun wegschoen, omdat ze op zoek zijn naar meer grip en stabiliteit bij het onverhard lopen. Door de lage prijs is de drempel minder groot om een trailschoen uit te testen.

Opsomming 2

Je bent pas net begonnen met trailrunning en loopt vooral 5 tot 21,1 km onverhard

De EVA tussenzool biedt een effectieve bescherming tijdens het lopen. De adidas Soulstride is vooral geschikt voor afstanden van 5 tot 21,1 km op onverharde paden. Mocht je van plan zijn om een trail- of ultramarathon te gaan lopen, dan adviseren wij de adidas Agravic Ultra. Deze trailschoen heeft namelijk wat meer demping en een Carbonplaat voor een veerkrachtig gevoel.

Opsomming 3

Je zoekt een allround trailschoen met een goede grip

De adidas Soulstride heeft een grof noppenprofiel waarbij de noppen ver uit elkaar staan. Dit heeft als voordeel dat zand en blubber makkelijk kunnen loslaten. Tevens kun je makkelijk switchen tussen gravel-, bos-, en rotsachtige paden.

adidas Terrex Soulstride damesmodel
adidas Terrex Trailschoenen
adidas Terrex Soulstride damesmodel
“Dit is een ideale trailschoen voor de beginnende trailloper die wel wat meer grip wil, maar niet een te technische trailschoen zoekt.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

…de familie Dassler na de Eerste Wereldoorlog begon met het maken van schoenen. Op de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn droeg de Amerikaanse atletiekster Jesse Owens schoenen die naar verluidt een geschenk waren van Adi Dassler. De medaillewinnende optredens van Owens vergrootte de bekendheid van het merk Dassler over de hele wereld. Na de Tweede Wereldoorlog probeerden Adi en zijn broer Rudolf de firma Dassler weer op te bouwen, maar een persoonlijke breuk tussen de broers zorgde in 1948 voor een splitsing van het bedrijf. Rudolf ging verder als Puma en Adi ging door met adidas.

De adidas Terrex Soulstride in detail

adidas Terrex Soulstride
Technisch gebreid mesh bovenwerk

Voor stevigheid en ademend vermogen.

EVA Tussenzool

Voor comfortabele demping.

Doorlopende zoolranden

voor extra stabiliteit.

Traxion slijtzool

Voor duurzame grip.

3kenmerken van de adidas Terrex Soulstride

Opsomming1

Dempende EVA tussenzool

Dankzij het EVA materiaal is de Terrex Soulstride een schoen die je met een gerust hart de hele dag kunt dragen. Dit materiaal zit in de tussenzool en geeft je genoeg demping om de meeste trails comfortabel mee te kunnen rennen.

Opsomming 2

Zool met hybride noppen

De zool van de Terrex Soulstride is zo opgebouwd dat je op verschillende ondergronden uit de voeten kunt. De afgevlakte noppen zorgen ervoor dat je veel grip hebt op onverharde ondergrond en tegelijkertijd ook een stabiel gevoel hebt op de vlakke weg.

Opsomming 3

Hoog doorlopende zoolranden voor stabiliteit

De Terrex Soulstride is geen antipronatieschoen, maar geeft wel veel steun aan je voet. Dit komt omdat je niet bovenop, maar tussen de zool staat. De extra steun aan de zijkanten zorgt ervoor dat je voet dus goed in het midden van de schoen blijft.

De adidas Terrex Soulstride in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hieronder de bevindingen van Daan Glorie.

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Kenmerken adidas Terrex Soulstride

Offset
10 mm
Gewicht heren
Ca. 294 gram
Schoentype
Neutraal
Artikelgroep
Trailschoenen

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

Fit

“De adidas Soulstride heeft genoeg ruimte in de voorvoet, maar voelt niet heel breed aan. De hielkap is hoog en rond. Dit geeft veel steun rondom de enkel, wat extra belangrijk is bij trailrunning op onverharde paden. De schoenlip is heel dun en ademend en drukt niet op de wreef. Het teengedeelte van deze trailschoen is verstevigd en dit beschermt tegen stoten en stenen. De Soulstride voelt lichtgewicht aan en dat is het grote voordeel van deze schoen. Veel trailschoenen voelen namelijk juist log en zwaar aan. Dit komt vaak door de combinatie van een wat stijvere zool en veel verstevigingen van het bovenwerk.”

Stride

“Bij het testen in het bos van Bergen voelt deze trailschoen heel soepel aan. Vooral een middenvoet- of voorvoetloper zal deze schoen waarderen, omdat voor die lopers de schoen wat stabieler is. Dit komt ook door de rocker-geometrie bij de voorvoet. De curve van de rocker-zool creëert een voorwaartse beweging die je naar je volgende stap toe duwt. De dikke zool geeft veel comfort bij het lopen van lange afstanden op onverharde paden. Dit is een ideale trailschoen voor de beginnende trailloper die wel wat meer grip wil, maar niet een te technische trailschoen zoekt. De Soulstride kan je zien als een ATR-schoen (all terrain), dus je kan met deze schoen op alle typen ondergrond lopen (stenen, blubber en zand).”

adidas Terrex Soulstride stride

Comfort

“Niet elke hardloper woont dicht bij het bos en je ontkomt er niet aan dat je soms op verharde paden moet hardlopen. Het grote voordeel is dat dit kan met de Soulstride. Loop gerust hard naar het bos, doe versnellingen op heuvels en loop rustig op mooie slingerpaden. De Soulstride heeft een “medium” noppenprofiel, dus dat betekent dat er trailschoenen bestaan met grovere noppen. Deze trailschoen kan concurreren met de HOKA Challenger ATR en de Nike React Pegasus Trail. Dit zijn namelijk ook trailschoenen die geschikt zijn voor het hardlopen op alle type ondergronden.”

adidas Terrex Soulstride comfort

adidas Terrex Family

De adidas Terrex Soulstride maakt onderdeel uit van de adidas Terrex trailschoenencollectie. Deze familie bestaat uit trailschoenen voor diverse afstanden en ondergronden. De Soulstride is de ideale schoen voor de hardloper die trailrunning wil ontdekken. Sommige Terrex trailschoenen hebben een Rain Ready of Gore-Tex bovenwerk wat betekent dat deze schoenen geheel waterdicht zijn zodat je voeten droog en comfortabel blijven.

Eindsprint

De adidas Terrex Soulstride is een goede schoen voor lopers die willen beginnen met trailrunnen. De combinatie van een relatief lichte en comfortabele tussenzool met een slijtzool die geschikt is voor zowel weg als trail maakt dat de Terrex Soulstride een mooi instapmodel is voor trailrunning. Er zijn trailschoenen met meer grip en meer demping, maar de Soulstride maakt trailrunnen voor een grote groep lopers toegankelijk.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de adidas Terrex Soulstride dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.