Skip to main content
ASICS Cumulus 25 hardloopschoenen
On Cloudsurfer hardloopschoenen

Productreview

ASICS Gel Cumulus 25; loop op wolken!

De nieuwe versie van de ASICS Gel Cumulus doet zijn naam eer aan, want als je loopt op deze schoen voelt het echt alsof je op wolken loopt. De vijfentwintigste editie van deze klassieke trainingsschoen van ASICS heeft een volledige update gekregen. Ben jij op zoek naar een zachte, lichte en comfortabele schoen voor jouw dagelijkse runs? Dan kan de Gel Cumulus wel eens jouw nieuwe trainingspartner worden.

Shop damesShop heren
Ascis Gel Cumulus 25 hardloopschoenen

3redenen waarom de ASICS Gel Cumulus 25 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een trainingsschoen met veel demping

Dankzij de vernieuwde tussenzool van FF BLAST+ materiaal heeft de schoen een zeer zachte demping. De PureGEL-technologie zorgt voor extra comfort in de hak.

Opsomming 2

Je zoekt een schoen die comfortabel aan je voet zit

Dankzij het jacquard mesh bovenwerk voelt de schoen erg zacht om de voet. Daarnaast is dit materiaal zo ontworpen dat het steun en ademend vermogen geeft op de plekken waar je het nodig hebt.

Opsomming 3

Je zoekt een veelzijdige trainingsschoen

Terwijl de Gel Cumulus 25 veel comfort en demping biedt is de schoen voor een allround hardloopschoen behoorlijk licht. Daardoor is het makkelijk om ook af en toe wat sneller op te lopen.

ASICS Gel Cumulus 25 allround hardloopschoenen
ASICS Cumulus 25 hardloopschoenen
ASICS Cumulus 25 hardloopschoenen
"Bij rustige loopjes voelt de schoen erg zacht aan, maar op een hoger tempo komt het foam tot leven en voelt het responsief.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat?

Cumuluswolken zeer veel voorkomende wolken zijn? Ze zijn vaak prachtig in opbouw en spreken bij velen tot de verbeelding. Het is ook de favoriete wolk van vele schilders zoals bijvoorbeeld de bekende Nederlandse 17e eeuwse schilder Jacob Van Ruisdael, die gefascineerd was door Cumuli en talrijke Hollandse wolkenluchten schilderde met Cumuluswolken in allerlei vormen, kleuren en formaten.

De ASICS Gel Cumulus 25 in detail

Engineered jacquard mesh bovenwerk

Voor steun aan de voet en ademend vermogen.

FF Blast+ tussenzool

Van lichtgewicht foam voor een energieke afwikkeling.

PureGEL

Voor schokdemping in de hak.

AHAR+ slijtzool

Zeer duurzaam rubber voor veel comfortable kilometers.

3kenmerken van de ASICS Gel Cumulus 25

Opsomming1

Verbeterd bovenwerk

Het bovenwerk is compleet vernieuwd en is nu van een engineered jacquard mesh. Dit zorgt voor extra steun en ademend vermogen. Door de lus op hak trek je de schoen ook nog makkelijker aan.

Opsomming 2

Verbeterde tussenzool

De tussenzool is nu gemaakt van FF Blast+ materiaal. Dit maakt de schoen zachter, maar ook responsiever. De zool is bovendien 4 millimeter dikker dan in de Gel Cumulus 24.

Opsomming 3

Lager gewicht

Dankzij het gebruik van de bovengenoemde technologieën is het gewicht van de Gel Cumulus 25 een stuk lager dan dat van zijn voorganger. Bij het herenmodel scheelt het zelfs 35 gram. Dit maakt het lopen letterlijk een stuk lichter.

De ASICS Gel Cumulus 25 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hieronder de bevindingen van Menno Munster.

Menno Munster All4running

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster All4running

Menno Munster

Productexpert

Kenmerken ASICS Gel Cumulus 25

Offset
8 mm
Gewicht heren
Ca. 251 gram
Gewicht dames
Ca. 223 gram
Schoentype
Neutraal

Mening van onze experts

Mate van pronatie
  1. Neutraal
  2. Minimaal
  3. Middelmatig
  4. Hevig
Ondersteuning
  1. Weinig
  2. Gemiddeld
  3. Veel
Demping
  1. Weinig
  2. Gemiddeld
  3. Veel
Responsiviteit
  1. Weinig
  2. Gemiddeld
  3. Veel

Fit

“Dankzij de lusjes op de hak en op de tong is de schoen makkelijk aan te trekken. De tong heeft veel padding en zit vast aan de zijkanten van de schoen. De hielkap heeft ook veel padding en voelt bij mij wat losjes aan. Qua lengte en breedte valt de schoen normaal in mijn maat 46. Het bovenwerk voelt redelijk dik aan, maar niet op een vervelende manier.”

ASICS Gel Cumulus 25 Hiel

Stride

“De offset van 8 mm voelt bij het lopen op de schoen nog wat lager, omdat ik in de hak wat meer weg zak dan in de voorvoet van de schoen. Door de breedte van de zool bij de hak en de voorvoet krijgt de schoen iets meer stabiliteit, maar dit is zeker geen schoen voor lopers die last hebben van overpronatie. Bij rustige loopjes voelt de schoen erg zacht aan, voor mij persoonlijk misschien wel iets té zacht, maar op een hoger tempo komt het foam wel tot leven en voelt het responsief.”

ASICS Gel Cumulus 25 Zool

Comfort

“De dikke laag van FF Blast+ materiaal maakt de schoen erg zacht in zijn demping. Tijdens het lopen merk ik ook het effect van de PureGEL in de hak van de schoen. Door de PureGEL zak ik echt een beetje weg in de schoen. Dit zorgde ervoor dat ik eerst wat wrijving kreeg op mijn achillespees, maar dat was gelukkig snel verholpen door de schoen te strikken met een runner’s knot.”

ASICS Run Further Family

De Run Further collectie van ASICS bestaat uit hardloopschoenen die zijn ontworpen voor mannen en vrouwen die hun training naar een hoger niveau willen tillen, of dat nu van 10 kilometer naar een halve marathon is, of van een halve marathon naar de volledige 42 kilometer.

Eindsprint

De Gel Cumulus 25 van ASICS is een zeer luxe trainingsschoen. Dankzij het FF Blast+ materiaal lijkt het echt alsof je op wolkjes loopt. De nieuwe Gel Cumulus voelt dan ook een stuk zachter dan zijn voorganger. Het is een schoen waarmee je op een comfortabele manier veel kilometers kunt gaan maken en als je af en toe het tempo iets wilt verhogen is dat ook geen probleem. Een echte moderne allround hardloopschoen dus waarmee je een tijd vooruit kunt.

De ASICS Gel Cumulus 25 is onder andere te vergelijken met de Brooks Ghost 15 en de Saucony Ride 16. Dit zijn ook comfortabele allround hardloopschoenen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de ASICS Gel Cumulus 25 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.