Skip to main content
On Cloudsurfer Allround hardloopschoenen
On Cloudsurfer hardloopschoenen

Productreview

On Cloudsurfer

Maak kennis met de nieuwste On Cloudsurfer, geïnspireerd op de souplesse en snelheid van surfers. Deze schoen is ontworpen om je het gevoel te geven dat je over de golven rent, zelfs als je gewoon op de weg loopt. Met de nieuwste CloudTec Phase-technologie en Helion-foam biedt deze hardloopschoen uitstekende demping en comfort. Of je nu traint voor een halve marathon of gewoon een dagelijkse trainingsronde gaat lopen, deze schoen is perfect voor jou. Dus waar wacht je nog op?

Shop damesShop heren
On Cloudsurfer grijs / wit

3redenen waarom de On Cloudsurfer geschikt is voor jou

Opsomming1

Je loopt voornamelijk afstanden van 5 km tot en met de halve marathon

De nieuwste On Cloudsurfer heeft veel demping en comfort dankzij de innovatieve CloudTec Phase technologie. Hierbij is het design van de Cloudelementen aangepast, waardoor je een lichtere hardloopschoen ervaart met een extreem soepele overgang van hak naar voorvoet.

Opsomming 2

Jij vindt duurzaamheid belangrijk bij het aanschaffen van de beste hardloopschoen

Als je kiest voor de On Cloudsurfer, dan maak je een milieubewuste keuze. Het bovenwerk is gemaakt van 100% gerecycled polyester en tijdens het kleurproces is er 95% minder water verbruikt dan normaal bij hardloopschoenen. De ecologische voetafdruk van de On Cloudsurfer is ook lager, want door een zeer efficiënte productie is de CO2-uitstoot met 12% verminderd.

Opsomming 3

Je wilt een hardloopschoen zonder plaat

Om gewicht te besparen heeft On de Cloudsurfer ontworpen zonder Speedboard. In alle On hardloopschoenen vinden we een Speedboard gemaakt van plastic om de stabiliteit en afrol van de voet te verbeteren. Doordat de Cloudsurfer geen plaat heeft, voelt de schoen veel soepeler aan en dankzij het Helionfoam ervaar je een “bouncy” demping onder je voeten.

On Cloudsurfer hardloopaschoenen allround
On Cloudsurfer hardloopschoenen
On Cloudsurfer hardloopaschoenen allround
"De Cloudsurfer is de eerste On hardloopschoen met CloudTec-Phase technologie. Dit zal zorgen voor een revolutie binnen de gehele collectie van On.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De eerste versie van de On Cloudsurfer was geïnspireerd op de sport surfen, waarbij je letterlijk de goede golf moet pakken om op snelheid te komen. De Cloudsurfer werd daardoor een hardloopschoen met een extreem soepele afwikkeling, alsof je aan het surfen bent. Dit zelfde gevoel geeft nu het innovatieve CloudTec Phase technologie.

De On Cloudsurfer in detail

On Cloudsurfer groen
Engineered mesh bovenwerk

gemaakt van 100% gerecycled polyester voor een lichte ondersteuning en hoog ademend vermogen.

CloudTec Phase

gemaakt van Helion Foam voor super zachte landingen en overgangen.

Lichtgewicht ontwerp

zonder Speedboard en met een gesloten slijtzool.

Wat maakt de On Cloudsurfer zo uniek?

On heeft inzichten uit de wetenschap gebruikt om een betere en soepelere loopervaring te creëren. Om dit tot stand te brengen heeft ON gebruik gemaakt van geavanceerde technologieën zoals FEA (Finite Elementanalyse). Deze technologie wordt ook gebruikt bij het ontwerpen van Formule 1 auto’s om de warmteoverdracht, vloeistofstoom en elektromagnetische stromen te analyseren. Dit heeft geleid tot een nieuw ontwerp (CloudTec Phase) van de Cloudelementen die nu diagonaal naar voren wijzen en een premium dempingsgevoel tot stand brengen. De On Cloudsurfer heeft bovendien geen Speedboard, wat de schoen ook extreem lichtgewicht maakt.

3kenmerken van de On Cloudsurfer

Opsomming1

Engineered mesh bovenwerk

Het Engineered mesh bovenwerk zorgt voor een hoog ademend vermogen waardoor je voeten droog en comfortabel blijven. Het bovenwerk is gemaakt van 100% gerecycled polyester en bij het verfproces heeft On 95% water weten te besparen. Op strategische plekken biedt het bovenwerk een lichte ondersteuning en de hielkap heeft een zachte voering zodat je een goede, maar ook comfortabele hakvergrendeling krijgt.

Opsomming 2

CloudTec Phase-technologie en Helion-foam

CloudTec Phase-technologie is het nieuwe design van de Cloud-elementen in de tussenzool. Deze innovatieve nieuwe techniek maakt de afwikkeling van de hiel tot de tenen een stuk makkelijker. Het comfort wordt verhoogd door het Helion-foam. Dit dempingsmateriaal heeft 57% energieteruggave en geef het meeste comfort in de On schoenencollectie. We kennen dit foam onder andere van de Cloudmonster en de Cloudrunner.

Opsomming 3

Duurzaamheid

De Cloudsurfer is een echte pionier op het gebied van duurzaamheid. Bij elk aspect is gedacht aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Tijdens het verfproces en andere bedrijfsprocessen is totaal 12% CO2-uitstoot bespaard. De totale schoen is gemaakt van 30% gerecyclede materialen. Het bovenwerk bestaat zelfs uit 100% gerecycled polyester. Tot slot is 95% water bespaard bij het verfproces in vergelijking met conventionele verfprocessen.

De On Cloudsurfer in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hieronder de bevindingen van Daan Glorie.

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Kenmerken On Cloudsurfer

Offset
10 mm
Gewicht heren
Ca. 245 gram
Gewicht dames
Ca. 205 gram
Schoentype
Neutraal

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

Fit

“Het comfort bij het aantrekken van deze nieuwe versie is uitstekend. Het bovenwerk omsluit de voet goed van hiel tot aan de voorvoet, zonder noemenswaardige drukpunten en biedt naast comfort ook een goede ondersteuning voor een veilig gevoel. Het mesh, dat perfect ventilerend en elastisch is, zorgt ervoor dat de voet goed kan ademen en de tenen de ruimte hebben om te kunnen bewegen. De dunne, geperforeerde tong is zacht, ademend en blijft op zijn plaats, met veters die een goede ondersteuning van de middenvoet bieden. De hielkap geeft ondersteuning en voelt tegelijk zacht aan. De Cloudsurfer is geschikt voor zowel smalle voeten als voor bredere voeten en de maat komt goed overeen met die van andere hardloopschoenen.”

On Cliudsurfer fit

Stride

“Dat de schoen comfortabel is voel ik al bij de eerste stappen. Ik voel geen enkel ongemak of wrijving. De afwikkeling van de voet voelt flexibel en vooral de demping is zeer aanwezig en zacht met een zeer bevredigende energieteruggave. De loop blijft daardoor tegelijkertijd natuurlijk, vloeiend en dynamisch.

De brede zool onder de voorvoet zorgt voor een veilige en effectieve ondersteuning, ook in de bochten en zelfs op natte grond. De stabiliteit blijft ook behouden door de vorm van de slijtzool, met zigzaglijnen van hiel tot teen.”

On Cloudsurfer Stride

Comfort

“Het Cloudsysteem is behoorlijk indrukwekkend en effectief: de zeer aanwezige demping gecombineerd met krachtige energieteruggave zorgt voor een ideale voortstuwing.

De Cloudsurfer is geschikt voor alle soorten trainingen, van joggen tot snelle sessies en zelfs voor wedstrijden voor hardlopers die houden van een responsieve schoen met een goed comfort. Vanwege zijn lage gewicht is deze schoen het meest geschikt voor korte en middellange afstanden (10 km, halve marathon). Lopers van elk gewicht zullen blij zijn met deze schoen.

Als je op zoek bent naar een nog lichtere en snellere hardloopschoen voor korte afstanden of snelle tempoloopjes, kies dan voor de Clouldflow.”

On Cloudsurfer Comfort

De On hardloopschoenencollectie

Weet je niet welke On hardloopschoenen je moet kiezen? Wij maken het voor jou overzichtelijk met onze schoenenmatrix. In deze matrix heb je in één oogopslag duidelijk welke On hardloopschoen jou de beste steun en demping biedt die jij nodig hebt.

De Cloudgo is een ideale hardloopschoen voor de neutrale loper die meestal 5 tot 10 km afstanden loopt. Dit model is lichtgewicht en geschikt voor dagelijkse trainingen over diverse afstanden. Ben jij fan van langere afstanden zoals (halve) marathons? Kies dan voor de On Cloudmonster als jouw trainingspartner, want deze schoen heeft een dikke Helion foamlaag en de grootste Cloudelementen voor ultiem zachte vering. Mocht jij een loper zijn die wat meer ondersteuning nodig heeft, dan adviseren wij de On Cloudflyer 4. Deze hardloopschoen heeft een wat breder Speedboard voor optimale steun tijdens elke stap.

Eindsprint

Het afgelopen jaar heeft On veel nieuwe schoenen gelanceerd die inspelen op de trends in de hardloopmarkt. Zo kwamen zij met een maximale demping schoen (On Cloudmonster) en een allround trailschoen (On Cloudvista). Hoewel de On Cloudsurfer geen nieuw model is, zet deze hardloopschoen wel een nieuwe stap op het gebied van innovatie en duurzaamheid. CloudTec Phase-technologie maakt ons enthousiast, want daardoor wordt de schoen soepeler, lichter en bovendien comfortabeler dan ooit. Dit belooft veel voor de toekomst van On, want op het gebied van foam kunnen ze nog flink verbeteren. De On Cloudsurfer is minder geschikt voor hardlopers die wat ondersteuning nodig hebben.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de On Cloudsurfer dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.