Skip to main content
Nike Air Zoom Pegasus 40
Nike Air Zoom Pegasus 40

Productreview

Nike Air Zoom Pegasus 40

De Nike Air Zoom Pegasus 40 is een hardloopschoen die een feestje mag vieren. Al vier decennia is de Pegasus populair onder hardlopers van alle niveaus. De 40e editie van de Pegasus is nu nog comfortabeler door een paar kleine updates. Wat je doel ook is, met de Pegasus kan jij elke dag op pad. Ook zo benieuwd naar de veranderingen? Je lees er alles over in onze blog.

Shop damesShop heren
Nike Air Zoom Pegasus 40 schoenreview

3redenen waarom de Nike Air Zoom Pegasus 40 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een veelzijdige en allround hardloopschoen

De Nike Pegasus 40 is geschikt voor korte en lange runs. De Reacttussenzool met twee Zoom Air Units voelt aangenaam bij een lange duurloop, maar is responsief als je op een wat hoger tempo wil lopen.

Opsomming 2

Je loopt al op de Nike Air Zoom Pegasus 39

Mocht jij al hardlopen op de Nike Air Zoom Pegasus 39, dan kan je moeiteloos overstappen naar het nieuwste model. De grootste update zit namelijk in het bovenwerk, waarbij er extra voering aan de kraag is toegevoegd zodat je een aangename pasvorm hebt. De kenmerkende zachte en responsieve demping is behouden, waardoor je niet lang hoeft te wennen aan deze hardloopschoen.

Opsomming 3

Je bent een haklander, midden- of voorvoetloper

Ja je leest het goed, de Nike Pegasus 40 is een ideale hardloopschoen ongeacht wat je hardlooptechniek is. Door een hogere offset van 10 mm en een uitgebalanceerde demping is dit een betrouwbare hardloopschoen. De Nike Pegasus 40 is geschikt voor de beginnende loper, maar ook voor de hardloper die zijn eerste marathon wil lopen.

Nike Pegasus 40 review
Nike Pegasus 40 productreview
Nike Pegasus 40 review
"Door een update van het bovenwerk zit de Pegasus 40 comfortabeler om je voeten, maar behoudt zijn zachte en responsieve demping.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De Nike Air Zoom Pegasus bestaat 40 jaar! En dus tijd voor een verjaardagsfeestje. Nike viert dit door de Pegasus 40 uit te brengen in verschillende kleuren en modellen. Zo zal later dit jaar een speciale EK(Eluid Kipchoge) versie komen die een eerbetoon brengt aan de marathonlegende die 20 jaar geleden voor de eerste keer wereldkampioen werd. En de Nike Pegasus 40 zal ook worden uitgebracht in een Bill Bowerman editie. Bill Bowerman is de medeoprichter van Nike en was een Amerikaanse atletiekcoach.

De Nike Air Zoom Pegasus 40 in detail

Nike Air Zoom Pegasus 40
Nieuw mesh bovenwerk

wat goed ventileert en je voeten droog houdt.

Extra vulling bij de kraag

voor een comfortabele pasvorm.

Nike React tussenzool

voor een responsieve en dempende loopervaring.

Twee Zoom Air units

bij de hak en voorvoet voor een veerkrachtig gevoel.

Slijtzool met een wafelpatroon

voor optimale grip en goede duurzaamheid.

Wat is de geschiedenis van de Nike Pegasus?

De “Pegasus” is het oudste model hardloopschoenen van Nike. Tevens één van de populairste. Tijdens de New York City Marathon 1982 werd de Pegasus voor de eerste keer geïntroduceerd. Meteen werden er al 35.000 paar verkocht in het eerste jaar. De Pegasus was uniek, want deze hardloopschoen had als enige een Air Unit in de hiel in plaats van een traditionele EVA-tussenzool. Hardlopers waardeerden ook de goede grip door het wafelpatroon van de slijtzool. Nog steeds is de Pegasus een van de weinige hardloopschoenen met luchtkussens in de tussenzool. Deze zogenaamde Nike Air Units geven een unieke en veerkrachtige demping.

3kenmerken van de Nike Air Zoom Pegasus 40

Opsomming1

Vernieuwd bovenwerk

De grootste update van de Nike Pegasus 40 zit in het bovenwerk. Het foam rond de kraag is verhoogd voor een betere pasvorm en meer comfort. Daarnaast is de voering aan de binnenkant verbeterd voor een zeer aangename instap vanaf het eerste moment. De geïntegreerde band om de middenvoet is opnieuw ontworpen zodat je voet wordt omhelst. Tot slot is het bovenwerk van enkellaagsmesh geoptimaliseerd voor een betere ventilatie zodat je voeten droog blijven.

Opsomming 2

Nike React tussenzool met twee Zoom Air Units

De Nike Pegasus is ontworpen voor zowel korte als lange afstanden. De Nike React tussenzool is licht, stevig en zorgt voor een soepele afwikkeling. Er zijn twee Zoom Air Units geplaatst onder de voorvoet en hak zodat je een veerkrachtig en energiek gevoel krijgt wanneer je afzet. De impact van een haklanding wordt optimaal opgevangen door de Zoom Air Units die met luchtdruk zijn gevuld.

Opsomming 3

Slijtzool met een wafelstructuur

Nike werd in 1974 bekend om de “Waffle Sole”. Amerikaanse atletiekcoach en medeoprichter van Nike, Bill Bowerman, experimenteerde met rubberen zolen die hij maakte met het wafelijzer van zijn vrouw. Deze kenmekernde slijtzool zien we ook terug bij de Pegasus 40. De slijtzool is duurzaam en geeft een goede grip in alle weersomstandigheden. De extra flexgroef zorgt voor een soepele afzet bij de neus.

De Nike Air Zoom Pegasus 40 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Binnenkort zal Daan Glorie de Nike Pegasus 40 testen. Lees hier zijn bevindingen.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Kenmerken Nike Air Zoom Pegasus 40

Offset
10 mm
Gewicht heren
Ca. 309 gram
Gewicht dames
Ca. 242 gram
Schoentype
Neutraal

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

Fit

“Hardloopschoenen van Nike hebben meestal een iets smallere pasvorm. Dat voel ik ook bij het aantrekken van de Pegasus 40. Rondom de middenvoet is de schoen smal en dit zorgt voor een goede lockdown. Ik slip niet uit de hiel, ondanks dat de hielkap wat lager is. De ruimte in de voorvoet is goed, maar ik raad deze schoen niet aan voor hardlopers met een hele brede voet. Gelukkig bestaat de Nike Pegasus 40 voor heren ook in een extra wide model. Het mesh rondom de middenvoet is wat dunner dan de voorganger waardoor je voeten beter kunnen ademen.”

Nike Pegasus 40 hardloopschoenen

Stride

“Tijdens het hardlopen merk ik veel demping op de hak en voorvoet. Dat komt door de Nike Air Unit, wat een luchtdrukconstructie is. Bij elke stap krijg ik daardoor een hele aangename demping. De kracht van de Pegasus 40 is zijn veelzijdigheid. Je kan deze schoen gebruiken voor duurlopen, maar ook intervaltrainingen. De uitgebalanceerde demping voelt lichtgewicht aan, maar is ook reactief. Door de ronde vorm van de zool kan ik makkelijk afwikkelen en voel ik nergens drukpunten of irritaties. Dit is echt een allrounder die nooit zal teleurstellen.”

Nike Pegasus 40 Stride

Updates

“Keep it simple” moeten ze bij Nike hebben gedacht. De Nike Pegasus 40 is geen grote update, want alleen het bovenwerk is veranderd. Ik had stiekem een grotere verandering verwacht, omdat het toch een jubileumeditie is. Aan de andere kant hoef je soms geen grote aanpassingen te doen als een schoen al heel goed is. Het bovenwerk is duidelijk wat minder complex gemaakt, want er zijn overlays rondom de middenvoet weggehaald. Het is nu een eenlaagsmesh zonder extra veterlussen, maar wel met een goede lockdown. In de voorvoet valt het meshmateriaal op, want er zijn nu meer ventilatiegaten. De hielkap is ook aangepast, want deze staat nu rechtop in plaats van in een ronding van de kuit af (zogenoemde heel flare). Ik vond de omsluiting bij de enkels daardoor wel beter dan bij de Pegasus 39. Kortom de Nike Pegasus 40 is een hardloopschoen die veel hardlopers blij zal maken, want de schoen is verbeterd maar behoudt zijn veelzijdige karakter.”

Nike Pegasus 40 Updates

De Nike allround hardloopschoenencollectie

Ben jij op zoek naar een allround hardloopschoen? Nike heeft een breed scala aan hardloopschoenen die je elke dag kan aantrekken, welke training je ook gaat doen. De Nike Pegasus is het populairste model met een uitgebalanceerde demping en twee Nike Zoom Air Units. Één dempingsniveau hoger staat de Nike Vomero 16. Dit model heeft een ZoomX-tussenzool en is daardoor geschikt voor lange runs. Maximale demping, maximaal comfort; dat is het motto van de Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3. Deze hardloopschoen heeft een extra dikke ZoomX-tussenzool met wat meer stabiliteit door een bredere zool. De Nike React Infinity Run Flyknit 3 is de lichtgewicht allrounder die een stabiele en responsieve loopervaring biedt.

Eindsprint

Door de update van het bovenwerk zit de Nike Pegasus 40 comfortabeler om je voeten, maar behoudt zijn kenmerkende zachte en responsieve demping. Je kan gerust overstappen naar dit nieuwste model als je eerder op de Pegasus hebt gelopen. De Pegasus is met zijn uitgebalanceerde demping en hogere offset geschikt voor veel verschillende hardlopers van alle niveau’s. Je kan zelfs de Nike Pegasus 40 aantrekken voor wedstrijden, maar er bestaan snellere opties zoals de Nike Vaporfly en Nike Alphafly.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Nike Air Zoom Pegasus 40 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.