Skip to main content
Nike Trail collectie

Koopgids

Nike Trail collectie

Nike trailschoenen en kleding zijn geschikt voor elke loper die trailrunning wil oppakken. Met de juiste kleding, schoenen en gear kan jij op de onverharde paden lopen met de optimale grip en bescherming in de meest uitdagende omstandigheden. Weet je nog niet welke Nike trailschoen bij je past? Of ben je op zoek naar een goed hardloopjack? Deze Nike trail koopgids helpt jou op pad om de beste producten te kiezen. Ga onverhard, ga voor de Nike Trail collectie.

Nike Trail voor damesNike Trail voor heren
Nike Trailrunner

Over Nike Trail

De Nike Trail collectie is een reeks van hardloopschoenen, kleding en accessoires die speciaal zijn ontworpen voor trailrunning. Deze collectie bevat diverse modellen schoenen, elk met hun specifieke kenmerken en functies om te voldoen aan de verschillende behoeften van trailrunners.

Of je nu van plan bent om op volle snelheid een korte trailrun te lopen of juist gaat voor een lange duurloop, er is altijd een geschikte trailschoen van Nike voor jou te vinden. De Nike trailschoenen zorgen voor grip op verschillende terreinen zoals rotsen, modder, zand en gravel. Het bovenwerk bevat extra verstevigingen om je voeten te beschermen tegen scherpe obstakels. Er zijn ook Nike trailschoenen die volledig waterdicht zijn, zodat je voeten droog en comfortabel blijven.

Naast de schoenen, biedt de Nike Trail collectie ook kleding en accessoires zoals jassen, shorts en rugzakken die zijn ontworpen om te presteren in uitdagende omstandigheden. De kleding is lichtgewicht, heeft extra zakken om sleutels of gels mee te nemen en houdt je lichaam warm in natte omstandigheden.

De Nike Trail hardloopcollectie is gemaakt voor zowel beginnende als ervaren trailrunners en is bedoeld om te helpen bij het bereiken van topprestaties op de onverharde paden.

Wist je dat…

De Nederlandse atleet Nienke Brinkman won in 2022 de Golden Trail Series in Madeira, Portugal. De Golden Trail Series zijn een aantal van de meest uitdagende trailruns wereldwijd met wedstrijden op onder andere de Mont Blanc (Frankrijk), Pikes Peak (Amerika) en Dolomieten (Italië). Nienke gebruikt in haar wedstrijden meestal de Nike ZoomX Ultrafly Trail. Dit is de lichtste en meest responsieve trailschoen van Nike en is tevens uitgerust met een carbonplaat.

Nike Trailrunning
Nike trailschoenen
Nike Trailrunning
"De Nike Trail kledingcollectie houdt je niet alleen warm in koude omstandigheden, maar is vaak ook voorzien van slimme oplossingen om al je spullen mee te nemen onderweg."

Daan Glorie – Productexpert

Nike Trailschoenen

Welke Nike trailschoen moet je kiezen? Dat is afhankelijk van wat voor type trailrunner jij bent. En wat voor trailrun ga je lopen? Veel hoogtemeters of juist ook veel op verharde ondergrond? Nike heeft 4 verschillende trailschoenen met allemaal hun eigen specifieke voordelen en onderscheidend vermogen.

Nike Pegasus Trail 5

Nike React Pegasus Trail 5

De Nike Pegasus Trail 5 is een hybride trailschoen voor de neutrale loper. Wil je een stukje op asfalt lopen op weg naar de trail? Dat is geen probleem met de Pegasus Trail 5, want deze trailschoen heeft een prettige demping van ReactX-foam en een medium noppenprofiel zodat je comfortabel op asfalt en trails kan lopen. De Pegasus Trail is geschikt voor een beginnende (trail)loper die afstanden loopt van 5 km tot en met de halve marathon.

Type: allround + hybride  Offset: 9,5 mm  Gewicht: 300 gr heren / 243 gr dames

Lees ook ons blog over de Nike Pegasus Trail 5

Nike Wildhorse trailschoen

Nike Wildhorse

De Nike Wildhorse is gemaakt voor het lopen van lange afstanden op de trails en heeft grove noppen voor een perfecte grip. Deze trailschoen heeft wat meer grip ten opzichte van de Pegasus Trail 4, maar is minder geschikt voor het lopen op verharde paden. Dan zullen de noppen te snel slijten en ervaar je een minder goede duurzaamheid van de slijtzool.

Type: lange afstand  Offset: 8 mm  Gewicht: 337 gr heren / 284 gr dames

Nike ZoomX Zegama Trail 2

Dit is de eerste trailschoen met ZoomX-foam, wat maximale demping en energieteruggave geeft. De Nike Zegama Trail 2 is ontworpen voor het lopen van lange uitdagende trails en ultra afstanden. Door de dikke tussenzool krijg je veel comfort bij het lopen van lange afstanden.

Type: lange afstand  Offset: 4 mm  Gewicht: 317 gr heren / 265 gr dames

Lees ook ons blog over de Nike ZoomX Zegama Trail 2

Nike Terra Kiger trailschoen

Nike Terra Kiger

De Nike Terra Kiger is een lichtgewicht trailschoen die ontworpen is voor snelheid op modder en rotsachtige paden. Is het jouw doel om een trailroute zo snel mogelijk af te leggen? Overweeg dan zeker de Nike Terra Kiger als je nieuwe trainingspartner. Door de responsieve demping krijg je bij elke stap net dat beetje extra demping. Door de lage offset van 4 mm word je bovendien gestimuleerd om op je voorvoet te lopen, wat prettig is wanneer je heuvel opgaat.

Type: allround + snelheid   Offset: 4 mm  Gewicht: 278 gr heren / 235 gr dames

Nike ZoomX Ultrafly Trail Klein

Nike ZoomX Ultrafly

De Nike ZoomX Ultrafly is een trailschoen gemaakt voor snelle trainingen en wedstrijden. Dankzij ZoomX dempingsmateriaal en een carbonplaat is dit een van de snelste trailschoenen die er bestaat. De Flyplate werkt als een springveer en geeft echt een voortstuwing bij elke stap die je zet. Het Vaporweave bovenwerk neemt geen vocht op en voelt lichtgewicht aan. Dankzij de Vibram-slijtzool met rubberen noppen heb je een goede
tractie op verschillende ondergronden. Race over de trailpaden met deze super trailschoen!

Type: snelheid   Offset: 8,5 mm  Gewicht: 249 gr heren / 300 gr dames

Nike Trailkleding

Met de juiste kleding heb je altijd goede bescherming in alle weersomstandigheden. De Nike Trail kledingcollectie houdt je niet alleen warm in koude omstandigheden, maar is vaak ook voorzien van slimme oplossingen om al je spullen mee te nemen onderweg. Denk hierbij aan extra zakken voor het meenemen van je telefoon, sleutels en sportvoeding.

Het belangrijkste item voor een trailrun in koud weer is een goed hardloopjack. Het Nike GORE-TEX Trail Jacket is volledig waterdicht en beschermt je tegen wind en regen. Laat je dus niet tegenhouden door de omstandigheden, maar kies voor de juiste kleding. Er zijn ook hardloopjacks met de Nike Shield technologie. Dit materiaal beschermt tegen wind en regen. De meeste items van dit materiaal zijn dan ook waterbestendig.

De Nike Trail kledingcollectie bestaat uit veel verschillende items zodat je op alle omstandigheden bent voorbereid. Deze kledingcollectie is niet alleen heel praktisch, maar ook een milieubewuste keuze. Nike is het “Move to Zero” initiatief gestart om een CO2-neutrale en afvalvrije toekomst tegemoet te gaan. Alle items voor heren en alle tops voor dames in de Nike Trail collectie is voor ten minste 75% gemaakt van gerecycled of biologisch materiaal.

Welke kledingitems heeft Nike voor trailrunning?

  • Shirts: met Dri-Fit technologie dat zweet afvoert.
  • Singlets: lichtgewicht, zonder mouwen en ideaal voor warme omstandigheden.
  • Midlayer: een ideale tussenlaag met lange mouwen om je lichaam warm te houden.
  • Hoodie: tussenlaag met fleece aan de binnenkant en capuchon.
  • Jackets: water- en winddichte jacks die beschermen in alle weersomstandigheden.
  • Shorts: comfortabele hardloopshorts met een goede vocht- en zweetafvoering.
  • Tights: korte en lange tights met zakken en lussen voor het meenemen van sleutels, telefoon en gels.
  • Pants: hardloopbroek met een losse pasvorm, perfect als extra laag als je het koud krijgt.
  • Sokken: functionele sportsokken waarmee je voeten droog blijven en je vuil in je schoenen voorkomt.
Nike trailkleding voor damesNike trailkleding voor heren

Nike trailaccessoires

Om je outfit voor trailrunning compleet te maken kan je kiezen voor de Nike Trail accessoires. Een pet is bijvoorbeeld handig om zweet op te vangen in de zomer, maar tijdens regenachtige dagen voorkomt het ook dat regen in je ogen terecht komt. De Nike Dri-FIT Beanie Trail Camo Unisex is een comfortabele hardloopmuts die je hoofd warm en drooghoudt.

Om al je trailaccessoires en sportvoeding mee te nemen is een broek met extra zakken erg handig. De Nike Dri-FIT Lava Loops Trail Short Tight heeft zakken aan de zijkant en aan de achterkant voor het meenemen van gels, repen, je telefoon of andere accesoires.

Nike trailschoenensale

Bij All4running vind je de gehele Nike trailschoenencollectie in meerdere kleuren en stijlen. All4running heeft Nike trailschoenen voor heren en dames. Sommige zijn nu in de sale. Deze modellen zijn met extra korting vanwege de oude kleur collectie.

Heb je vragen over een van onze Nike producten, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze hardloopexperts helpen je graag verder bij het selecteren van de juiste Nike trailschoenen en accessoires.

Shop damesShop heren
Nike Trailcollectie