Skip to main content
Salomon Aero hardloopschoenen
Salomon Aero collection allround hardloopschoenen

Productreview

Salomon Aero collectie

De Salomon Aero collectie zijn drie verschillende allround hardloopschoenen voor lopen op de weg. Ja, je leest het goed! Salomon lanceert een compleet nieuwe collectie hardloopschoenen die zich onderscheiden door hun dynamische en lichtgewicht karakter. We zien innovaties vanuit trailrunning terugkomen in deze Aerocollectie. Je kun dus naast avonturen op de trails nu ook kiezen voor de weg, maar welke Salomon moet jij kiezen? Wij vertellen je alles over deze unieke schoenfamilie en voor welke jij het best kunt gaan.

Shop damesShop heren
All4running zijbalk

3redenen waarom de Salomon Aero collectie iets is voor jou

 • Je zoekt een allround hardloopschoen met maximale demping (Aero Glide)

  De Salomon Aero Glide is een allround hardloopschoen met een relatief dikke zooldikte van 37 mm in de hiel. Daarmee behoort de Aero Glide in de categorie “maximale demping”. Deze hardloopschoen is het meest geschikt voor trainingen op een laag tot gemiddeld tempo. Ook is de Glide perfect voor het lopen van lange afstanden, want de grote hoeveelheid Energyfoam geeft veel comfort en demping bij elke stap.

 • Je wil een lichtgewicht hardloopschoen voor dagelijkse trainingen (Aero Blaze)

  Het liefste wil je één hardloopschoen voor alle type trainingen. Dat is de Salomon Aero Blaze. Dit model heeft een iets lagere zooldikte dan de Glide (31 mm) en is daardoor dynamischer in te zetten. De Aero Blaze is geschikt voor korte en lange afstanden op verschillende snelheden. Met slechts 244 gram is de Blaze een echte lichtgewicht allround hardloopschoen.

 • Je zoekt een schoen voor tempotrainingen en intervallen (Aero Volt)

  De Salmon Aero Volt is een super lichtgewichte hardloopschoen en ideaal in te zetten voor intervallen, baantrainingen en tempotrainingen. De Aero Volt heeft dezelfde demping en zooldikte als de Aero Blaze, alleen het bovenwerk is een stuk lichter. Wist je dat Salomon ongeveer 20 gram heeft bespaard ten opzichte van de Blaze door het aanpassen van het bovenwerk? Dit resulteert in een lichtgewicht loopervaring met een mooie mix tussen demping en reactiviteit.

All4running zijfoto straat
Salomon Aerocollectie allround hardloopschoenen
“De Salomon Aero Glide is mijn favoriete schoen binnen de Aero collectie. Deze hardloopschoen is lichtgewicht, heeft veel demping en rolt lekker af.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

Salomon werkt al ruim 1,5 jaar aan het bouwen van een allround hardloopschoenencollectie voor op de weg. In de trailrunningwereld is Salomon niet meer weg te denken en de innovaties uit deze tak van sport worden gebruikt voor de wegschoenencollectie. Zo werden vorig jaar de Salomon Phantasm en Spectur gelanceerd. Dit zijn snelle hardloopschoenen voor trainingen en wedstrijden. De Phantasm is een wedstrijdschoen met een glasvezelplaat die een extra afzet naar de tenen geeft. De Spectur is een temposchoen zonder plaat en ook geschikt voor wat snellere duurlopen en tempotrainingen.

De Aero collectie in detail

Nieuw Energy Foam

in de tussenzool voor een zachte en responsieve loopervaring.

Road Contagrip

over de gehele slijtzool met platte en brede nokken voor een goede grip en duurzaamheid.

3D-mesh en SensiFit-bovenwerk

omsluiten de voeten op comfortabele wijze.

Wat is het idee achter de Salomon Aero collectie?

Salomon Aero is een verwijzing naar aerodynamisch en lichtgewicht. Salomon wil de concurrentie aan met andere merken die hardloopschoenen voor de weg produceren. Alle modellen van de Salomon Aero collectie zijn relatief lichtgewicht en hebben innovaties die we ook zien bij andere allround hardloopschoenen. Denk hierbij aan een ronde “rockerzool” (Reverse Camber genoemd) en foammateriaal met veel demping en energieteruggave (Salomon Energy foam). Mocht je dus al fan zijn van de Salomon trailschoenen, overweeg dan zeker een van de Aeromodellen. Je gaat namelijk innovaties (zoals een SensiFit bovenwerk vanuit de trailcollectie) terugzien in hun allround hardloopschoenencollectie.

3vernieuwingen van de Salomon Aero collectie

 • SensiFit bovenwerk bestaande uit een open 3D meshmateriaal

  De Salomon SensiFit technologie wordt gebruikt bij trailschoenen en nu ook in de allround hardloopschoenen Aero collectie van Salomon. Deze technologie is ontworpen om een veilige en comfortabele pasvorm te bieden voor de voeten. Dit wordt gedaan door het creëren van een stevige en aansluitende pasvorm waardoor je voeten niet kunnen schuiven in de schoenen. Het bovenwerk van de Aero Volt is wat lichter gemaakt ten opzichte van de Aero Blaze om extra gewicht te besparen.

 • Salomon Energy foam in de tussenzool

  Alle Aero hardloopschoenen zijn voorzien van een nieuw Salomon Energyfoam. Dit materiaal kennen wij ook vanuit de Salomon Spectur. Het Energyfoam is lichtgewicht, responsief schuim wat gemaakt is door EVA en Olefin (een synthetische vezel) te combineren. Dit zorgt voor een zachte en veerkrachtige loopervaring. De Salomon Aero Glide heeft de dikste laag Energyfoam, wat prettig is voor rustige trainingen en lange afstanden.

 • Road Contagrip slijtzool

  De Road Contagrip slijtzool combineert platte en brede noppen voor een goede grip en duurzaamheid in alle omstandigheden. Alle Aero hardloopschoenen hebben een volledig doorgetrokken slijtzool. Dat betekent dat het foammateriaal extra beschermt wordt zodat de schoenen langer meegaan.

De Salomon Aero collectie in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hieronder de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Salomon Aero Blaze
Salomon Aero Vollt klein
Salomon Aero Glide

Offset
Gewicht
Type loper
Type schoen
Demping
Dempingsniveau
Type run

Aero Blaze

8 mm
Ca. 244 gram
Neutrale loper
Allround hardloopschoen
Energy Foam
Medium +
Allround

Aero Volt

8 mm
Ca. 216 gram
Neutrale loper
Allround hardloopschoen
Energy Foam
Medium +
Tempo/Interval

Aero Glide

8 mm
Ca. 264 gram
Neutrale loper
Allround hardloopschoen
Energy Foam
Maximum ++
Duurlopen
Salomon Aero Blaze

Aero Blaze

Offset
8 mm
Gewicht
Ca. 244 gr
Type loper
Neutraal
Type schoen
Allround
Demping
Energyfoam
Dempingsniveau
Medium +
Type run
Allround
Salomon Aero Vollt klein

Aero Volt

Offset
8 mm
Gewicht
Ca. 216 gr
Type loper
Neutraal
Type schoen
Allround
Dempingstype
Energyfoam
Dempingsniveau
Medium ++
Type run
Tempo / Interval
Salomon Aero Glide

Aero Glide

Offset
8 mm
Gewicht
Ca. 264 gr
Type loper
Neutraal
Type schoen
Allround
Dempingstype
Energyfoam
Dempingsniveau
Maximum ++
Type run
Duurlopen

FIT

Blaze

“De Salomon Aero Blaze heeft een iets lagere hielkap dan de Aero Glide. Persoonlijk vind ik dit niet prettig, want ik ervaar wat minder steun rondom mijn enkels. De voorvoet is ook wat smaller ten opzichte van de Glide. Over het algemeen zal je op de Blaze wat kortere afstanden lopen en dan zetten je voeten wat minder uit en dus is het bovenwerk wat gestroomlijnder gemaakt. Tijdens het hardlopen slip ik niet uit de hiel en rondom de middenvoet heb ik een goede lockdown. De schoen voelt lichtgewicht aan terwijl er veel polstering (bekleding) aan de binnenkant van de hielkap en schoenlip zit.”

Volt

“Wauw het bovenwerk is zo dun en ademend dat ik meteen zin heb in een tempotraining. Je kan bijna door het bovenwerk heen kijken, zo ademend is het meshmateriaal. De middenvoet zit prettig strak en de voorvoet is gestroomlijnd. Ik zou deze schoen niet adviseren voor mensen met een brede voet of hallus valgus.”

Glide

“Als ik deze schoen aantrek, dan voelt het net alsof ik geen schoen om de voet heb. Wat heel positief is. Dat betekent dat de schoen lekker zit, geen drukpunten heeft en genoeg ruimte biedt in de voorvoet. De hielkap is intern verstevigd en dat geeft veel steun rondom mijn enkels. De SensiFit technologie zorgt voor een prettige pasvorm rondom de middenvoet. Het meshmateriaal is lekker ademend en tijdens het lopen heb je een goede lockdown. Ik schuif niet met mijn voet in de schoen. De Aero Glide voelt heel aerodynamisch aan, dus deze schoen doet zijn naam eer aan”

Salomon Aero Collectie Knit

Stride

Blaze

“De Aero Blaze heeft geen rocker dus dat betekent dat deze schoen minder agressief afrolt naar mijn tenen. Dat mis ik toch wel een beetje in deze schoen. Er zit voldoende demping in de hak, maar in de voorvoet voel je vooral de ondergrond en straatstenen. Ik zou deze schoen voornamelijk aantrekken voor kortere, dagelijkse trainingen van 5 tot 10 km. Voor alle lange afstanden gaat mijn voorkeur uit naar de Aero Glide. Ik vind de schoen wel heel stabiel en dat komt doordat je niet zo in het foammateriaal doorzakt.”

Volt

“De eerste kilometers in de Aero Volt aan doen mij denken aan de Saucony Kinvara. Die schoen is ook lichtgewicht en heeft veel grondcontact. Ik zou de Aero Volt aanraden voor korte duurlopen en intervaltrainingen. Het enige nadeel van het dunne bovenwerk is dat mijn voeten snel nat worden in de regen. De demping valt wat mijn betreft in de categorie “medium” wat betekent dat de schoen allround te gebruiken is. De Aero Volt zou je zelfs kunnen gebruiken voor wedstrijden vanwege het extreem lage gewicht.”

Glide

“Dit is mijn favoriete schoen binnen de Aerocollectie. Deze hardloopschoen is lichtgewicht, heeft veel demping en rolt lekker af. Ik loop veel in maximum cushioning schoenen zoals de HOKA Clifton en Saucony Triumph. Daar is de Salomon Aero Glide vergelijkbaar mee, maar dit model geeft iets minder energieteruggave voor mijn gevoel. Door de zooldikte van 37 mm in de hiel krijg je veel demping bij een haklanding. De offset van 10 mm is niet storend, want door de Reverse Camber (ronde zool) krijg ik toch een soepele afwikkeling naar mijn tenen”.

Salomon Aero Zool

Comfort

Blaze

“De Aero Blaze en Aero Volt hebben dezelfde mate van demping en zooldikte. Het Energyfoam is zacht, stevig, maar geeft mij ook veel gevoel met de ondergrond. Door het wat stevigere bovenwerk ten opzichte van de Volt biedt deze meer bescherming tegen regen en koude temperaturen. Ik ben zelf een haklander en dat is geen probleem in de Blaze, want ik voel wel een prettige hakdemping. De offset van 8 mm is geschikt voor een breed publiek. Of je nu haklander bent of een echte voorvoetloper, de Aero Blaze is voor beide doelgroepen in te zetten.”

Volt

“De Salomon Aero Volt is in de markt gezet als temposchoen en daar zou ik de schoen dan ook alleen voor gebruiken. Mocht je gewend zijn aan het lopen op minimalistische schoenen met iets minder demping, dan kan je moeiteloos overstappen naar dit model. Als ik deze schoen zou vergelijken met een ander merk dan kom je uit op bijvoorbeeld de Saucony Kinvara en de ASICS Evoride. Dit zijn namelijk ook temposchoenen met een mooie mix tussen demping en reactiviteit.”

Glide

“Het comfortlevel is uitstekend van deze schoen. Een volledige Energyfoamtussenzool die wat dikker in de hiel is, maar ook genoeg demping in de voorvoet geeft. Als je op de hak land veert de zool op een prettige manier in. De zool is relatief breed bij de hiel en voorvoet dus ik kreeg daardoor ook een stabiel platform om op te landen. Ik zou deze schoen vooral aanraden voor rustige duurlopen en hersteltrainingen. Voor een tempotraining is deze schoen niet reactief genoeg.”

Salomon Aero Hiel

Salomon allround hardloopschoenen

Welke allround hardloopschoen van Salomon kies jij? En wat zijn je doelstellingen voor dit jaar? Wil jij langere afstanden gaan lopen of juist je persoonlijke records verbreken? Wij maken de keuze voor jou makkelijker door de schoenmatrix.

Loop jij regelmatig halve of hele marathons? Dan is de Aero Glide een goede keuze voor trainingen en wedstrijden vanwege de dikke tussenzool van Energyfoam. Een beginnende loper kan het beste kiezen voor de Aero Blaze, omdat dit de allround hardloopschoen is met een mooie mix van demping en stabiliteit. Ga jij voor een topprestatie? Dan doe je er goed aan om te gaan voor de Volt of Phantasm. De Phantasm is het paradepaardje, want deze heeft een Energy Blaze (glasvezelplaat) en een gebogen zool (Reverse Camber) die jou naar voren stuwt.

Eindsprint

Het is Salomon gelukt om een hele sterke allround hardloopschoenencollectie te lanceren. De voortekenen waren al goed met onder andere de Salomon Spectur en Phantasm die vorig jaar op de markt zijn gekomen. De schoenen zijn lichtgewicht, dynamisch en tegelijkertijd hebben ze innovaties die we al kennen van Salomon. In de trailwereld is Salomon niet meer weg te denken en het zal niet lang meer duren voordat deze allround Aerocollectie ook uitgegroeid is tot een zeer geliefde reeks hardloopschoenen. Het enige nadeel is dat er nog geen Salomon allrounders zijn voor de overpronerende loper. Maar de verwachting is dat die wel gaat komen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Salomon Aero collectie dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice

Shop damesShop heren