Skip to main content
Altra Torin 7 hardloopschoenen
Altra Torin 7 hardloopschoenen

Productreview

Altra Torin 7 – Voor al jouw runs!

De Altra Torin is terug! Deze zevende editie is volledig vernieuwd en klaar voor al jouw runs. De schoen heeft de STANDARD FOOTSHAPE™ FIT. Dit houdt in dat de schoen extra ruimte heeft om je tenen te spreiden, maar niet zo breed is dat je erin schuift. Uiteraard heeft de Altra Torin 7 een BALANCED CUSHIONING™ platform. Dit betekent dat de voorvoet en de hiel even hoog staan. Je hebt dus geen ‘drop’.

Shop damesShop heren
Altra Torin 7 allround hardloopschoenen

3redenen waarom de Altra Torin 7 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een zeer veelzijdige schoen

De Torin 7 is voor veel verschillende trainingen inzetbaar. Het gebruikte foam is stevig en zacht tegelijkertijd. Het comfort zit daarnaast ook in de breedte van de schoen. Deze zorgt ervoor dat met name je voorvoet voldoende ruimte heeft om te bewegen. Ook tijdens je langere trainingruns blijft deze schoen comfortabel. De veters zorgen er in combinatie met de zachte lip voor dat je de schoen goed kan laten aansluiten op je wreef.

Opsomming 2

Je hebt een brede voet of een hallux valgus

De Torin 7 heeft de STANDARD FOOTSHAPE™ FIT. Dit betekent dat de schoen iets minder breed is dan de oorspronkelijke Altra’s. Maar vergeleken met een ‘normale’ hardloopschoen valt de Torin nog steeds breed in de voorvoet. Door de breedte van de schoen ontstaan er geen drukpunten. Dit is met name prettig voor hardlopers met een brede voet of een hallux valgus. Lopers met een smalle voet zullen snel het gevoel krijgen dat de schoen te groot is en dat hun voeten verdrinken.

Opsomming 3

Je bent op zoek naar een schoen zonder ‘drop’

Altra is één van de hardloopmerken waarbij alle modellen geen ‘drop’ (hoogteverschil tussen voorvoet en hiel) hebben. Door dit BALANCED CUSHIONING™ principe lijnt je lichaam op een natuurlijke manier uit boven je voeten, wat resulteert in een betere hardloopvorm. Als je geen lage drop of zero drop gewend bent is het wel aan te raden om hier naar toe te werken. Door te lopen op schoenen met zero dorp komt er namelijk andere belasting op je spieren en pezen te staan.

Altra Torin 7 hardloopschoenen
Altra Torin 7
Altra Torin 7
“De Torin 7 is voor veel verschillende trainingen inzetbaar. Het gebruikte foam is stevig en zacht tegelijkertijd.”

Stephan Schulze – Productexpert

Wist je dat…

Altra is in 2011 opgericht door de Highschoolvrienden Brian Beckstead en Golden Harper. Golden voelde zich bij bestaande schoenen belemmerd in zijn manier van lopen. De schoenen boden te weinig ruimte aan de voorvoet en hij miste de nodige balans. Door zijn hardloopschoen in een toaster te verwarmen lukte het hem om de hiel eraf te snijden en de schoen uit te balanceren ‘Balanced Cushioning Platform’ oftewel ZeroDrop™. Voor het creëren van de ruimte voor de voorvoet bedacht hij de FootShape™ zool. Deze twee innovaties vormen ook vandaag nog de basis van alle Altra schoenen. Wist je dat Altra lange tijd het enige merk is geweest dat geslachtsspecifieke sjablonen gebruikte voor zijn schoenen om de anatomische verschillen op te vangen? Altra noemt dit Fit4Her™. De afgelopen 11 jaar is Altra gestaag gegroeid en zijn er steeds meer liefhebbers van dit merk te vinden.

De Altra Torin 7 in detail

Altra Torin 7 hardloopschoen
Engineered Mesh Bovenwerk

Voor comfort en ademend vermogen.

STANDARD FOOTSHAPE(™) Fit

Ruimte voor de tenen om te spreiden.

EGO(™)Max Tussenzool

Voor comfortabele demping en energieteruggave.

Footpod Technologie

Slijtzool volgt de vorm van de voetbotten en pezen.

3vernieuwingen in de Altra Torin 7

Opsomming1

Comfortabele tong

In de vorige versie van de Torin was de tong dun en stevig waardoor deze in je voet drukte. De tong in de Torin 7 is opnieuw ontwikkeld voor een zacht gevoel aan de bovenkant van je voet.

Opsomming 2

Meer demping

Hoewel het materiaal niet veranderd is ten opzichte van dat van zijn voorganger, heeft de Torin 7 wel meer materiaal in de tussenzool. De dikte van de zool is van 28 naar 30 millimeter gegaan, waardoor je nog meer demping voelt onder je voet.

Opsomming 3

Voorgevormde hielkap

De hielkap van de Torin 7 heeft ook een update gehad. Door de aanpassing is de hielkap comfortabeler en sluit deze beter aan op het hielbeen, waardoor je een steviger gevoel krijgt.

De Altra Torin 7 in de test

Onze schoenen worden door onze eigen experts getest. Lees hier binnenkort de bevindingen van productexpert Stephan Schulze.

Stephan

Stephan Schulze

Productexpert

Stephan

Stephan Schulze

Productexpert

Kenmerken Altra Torin 7

Offset
0 mm
Gewicht heren
Ca. 278 gram
Gewicht dames
230 gram
Schoentype
Neutraal

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

Fit

“De Altra Torin 7 is op subtiele wijze aangepast ten opzichte van zijn voorganger. Maar sommige dingen veranderen bij Altra nooit. Zo heeft de schoen een Standard FootShape™-pasvorm die ervoor zorgt dat de tenen op een natuurlijke wijze kunnen ontspannen en bewegen tijdens het lopen. Bij het aantrekken van de schoen viel gelijk op dat de vorm van de hielkraag is geoptimaliseerd en dat deze nu nog beter aansluit en meer ondersteuning geeft. Het voorgevormde voetbed zorgt er samen met de hielkraag voor dat deze relatief brede schoen toch een stevige pasvorm heeft. Als je wat smallere voeten hebt is het aan te raden om de lusvetering toe te passen om de voet goed op zijn plek te houden. Ondanks dat je de veters hiermee wat strakker trekt zorgt dit, mede door de gewatteerde tong voor weinig tot geen extra druk op de wreef.”

Altra Torin 7 fit

Stride

“De Torin 7 is een snelle allrounder. De dikke laag EGO™ MAX foam zorgt voor een goede demping. Doordat de schoen geen offset heeft ervaar je dit gevoel letterlijk van hiel tot teen. Ondanks dat de schoen wat zachter aanvoelt dan zijn voorganger blijft het een tamelijk directe schoen. Tijdens het lopen zet de schoen je echt aan het werk, wat uitermate geschikt is voor tempoloopjes, intervallen en 5 en 10 km wedstrijden. Deze actieve loopstijl wordt ondersteund door de Footpod-slijtzool met InnerFlex™-groeven. Deze zorgen ervoor dat de schoen genoeg flexibiliteit heeft om mee te bewegen met de natuurlijke afwikkeling van je voet. Dit alles gaf wat mij betreft een erg prettige loopervaring.”

Altra Torin 7 stride

Offset

“Altra onderscheid zich van andere ‘mainstream’ hardloopschoenen omdat de schoenen geen offset hebben. Dit betekent dat de schoen even hoog staat bij de hiel en de teen. Dit zorgt ervoor dat je voet recht onder je been staat i.p.v. in een bepaalde hellingshoek. Dit is dezelfde positie die je voet aanneemt als je op je blote voeten loopt. Ondanks dat dit de natuurlijke houding van de voet is zijn de meeste mensen niet meer gewend om te lopen, rennen of te trainen vanuit deze positie. Je doet er dan ook verstandig aan om eerst op een schoen met bijvoorbeeld 4 mm offset te gaan lopen voordat je de overstap maakt naar ‘zerodrop’ (0 mm offset). Dichter dan met Altra kom je niet bij een natuurlijke loopervaring in een hardloopschoen met demping.”

Altra Torin 7 Offset

De ROADfamilie van Altra

De ROAD collectie van Altra bestaat uit verschillende modellen met verschillende mate van demping en ondersteuning. In de onderstaande matrix kun je snel zien welke het Altraschoen het beste bij je past. Daarbij moet worden opgemerkt dat de Rivera een wat smallere pasvorm heeft en de Via Olympus juist een extra brede.

Eindsprint

De Altra Torin 7 is een goede update ten opzichte van zijn voorganger. Het bovenwerk is comfortabeler geworden door de updates aan de tong en aan de hielkap. Ook de tussenzool geeft meer comfort dankzij de 2 millimeter extra foam onder je voet. Voor wie fan was van de Torin 6 is dit zeker een goede optie, maar ook voor andere lopers die een keer een zero-drop schoen willen proberen en daarbij op zoek zijn naar comfort en duurzaamheid is de Torin 7 een goede keuze.

De Torin 7 is vergelijkbaar met de Saucony Kinvara 14 en de Hoka Rincon 3. Dit zijn ook allround hardloopschoenen met een lage drop en veel gevoel met de ondergrond.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Altra Torin 7 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.