Skip to main content
Salomon Sense Ride 5 trailschoenen
Salomon Sense Ride 5 trailschoenen

Productreview

Salomon Sense Ride 5

Met de Salomon Sense Ride 5 haal jij een betrouwbare en veelzijdige trailschoen in huis. Deze 5e versie is van top tot teen veranderd, waardoor je met meer plezier over onverharde paden kan lopen. Ben je benieuwd naar de veranderingen en onze ervaring met deze trailschoen? Lees het allemaal in onze review.

Shop damesShop heren
Salomon Sense Ride 5 hardloopschoenen

3redenen waarom de Salomon Sense Ride 5 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent op zoek naar een veelzijdige, allround trailschoen

De Salomon Sense Ride 5 is een ideale trailschoen voor korte en lange runs. Het Energy Foam voelt responsief genoeg als je wat meer op tempo gaat lopen, maar heeft ook voldoende demping als je wat langer wil lopen.

Opsomming 2

Je wilt een trailschoen waarmee je ook op harde ondergronden kan hardlopen

Het noppenprofiel van de Sense Ride 5 is niet al te agressief, waardoor je gerust ook op asfalt en andere harde ondergronden kan hardlopen. Daarmee is de Salomon Sense Ride 5 echt een hybride schoen en kan je hem gerust aantrekken onderweg naar het bos, duinen of strand.

Opsomming 3

Je loopt voornamelijk trails voor plezier en gezelligheid

Loop jij trails vooral voor de gezelligheid en het ontdekken van nieuwe routes? Dan is de Sense Ride 5 een betrouwbare trainingspartner. Je kan deze trailschoenen zowel dragen tijdens trainingen als wedstrijden. Ga jij altijd voor een podiumplek of een top-10-klassering? Kies dan voor de Salomon Pulsar Trail 2/Pro, want dit lichtgewichte model heeft een TPU-plaat die jou naar voren lanceert.

Salomon Sense Ride trailschoenen dames
Salomon Sense Ride trailschoenen
Salomon Sense Ride trailschoenen dames
“Ik adviseer deze schoen voor beginnende en gevorderde traillopers die op zoek zijn naar een betrouwbare, lichte en veelzijdige trailschoen.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

Salomon is opgericht in 1947 door François Salomon in de Franse Alpen. Sinds de oprichting is Salomon uitgegroeid tot een groot merk in outdoorartikelen. Heb je specifiek iets nodig voor trailrunning? Salomon kan jou van top tot teen voorzien van premium producten die jou helpen om met plezier te trailrunnen. Zo hebben ze hardloopbroeken met handige opbergmogelijkheden en trailrugzakken met waterzakken en flesjes zodat je altijd genoeg vocht tot je kan nemen.

De Salomon Sense Ride 5 in detail

Salomon Sense ride 5
Engineered mesh bovenwerk

met SensiFit-technologie wat je voeten goed op hun plek houdt.

Quicklace-vetersysteem

zorgt voor veel gemak bij het aan- en uittrekken.

Energy Foam

geeft een gebalanceerde demping voor korte en lange afstanden.

All Terrain Contagrip-slijtzool

is zeer duurzaam en biedt optimale grip.

Wat voor soort trailschoen is de Salomon Sense Ride 5?

De Salomon Sense Ride 5 is een hybride trailschoen. Dat betekent dat je de schoen kunt gebruiken op zowel harde als onverharde paden. Loop je vanuit je huis eerst een stuk over de weg om vervolgens de bossen en duinen in te gaan? Dan is de Sense Ride 5 wellicht iets voor jou. Vergelijkbare modellen van andere merken zijn onder andere de HOKA Challenger ATR, Brooks Cascadia en de New Balance Fresh Foam X Trail More.

3kenmerken van de Salomon Sense Ride 5

Opsomming1

Engineerd mesh bovenwerk met SensiFit technologie

Het bovenwerk van de Sense Ride 5 bestaat uit Engineered Mesh, wat ademend is maar tegelijkertijd ook heel stevig. Er zit een extra versteviging rondom het teengedeelte om je voeten te beschermen tegen scherpe obstakels en takken. De SensiFit-technologie omhelst je voet op een prettige manier, want aan de binnenzijde zitten stevige banden om schuiven in de schoenen te voorkomen. Daardoor krijg je een persoonlijke en ideale pasvorm.

Opsomming 2

Lichtgewichte Energy Foam demping

Het veelzijdige karakter heeft de Salomon Sense Ride 5 te danken aan zijn Energy Foam dempingsmateriaal. Dit foam is lichtgewicht en responsief door de combinatie van EVA en Olefin (OBC) zodat je langdurige demping krijgt tijdens jouw run. Wist je dat de Olefin vezel ook gebruikt wordt in loungemeubelen, vloerbedekking en auto-interieurs? Olefin zorgt voor een betere balans tussen flexibiliteit en hittebestendigheid ten opzichte van andere kunststoffen.

Opsomming 3

All Terrain Contagrip slijtzool

De Salomon Sense Ride 5 heeft een uitstekende grip. De Contagrip slijtzool is geschikt voor alle ondergronden, want het noppenprofiel is relatief wat platter. Daardoor voelt het lopen op een harde ondergrond ook zeer aangenaam. Over de gehele slijtzool zit een Profeel filmlaag. Deze werkt als een filter tussen jou en het terrein, waardoor je ook op rotsen comfort blijft houden. De Sense Ride 5 is minder geschikt voor het lopen in blubber of zeer technische trails. Kies dan voor de Salomon Speedcross. Dit model heeft grove noppen voor nog meer grip wanneer je dat nodig hebt.

De Salomon Sense Ride 5 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Kenmerken Salomon Sense Ride 5

Offset
8 mm
Gewicht heren
Ca. 286 gram
Gewicht dames
Ca. 247 gram
Schoentype
Neutraal
Artikelgroep
Trailschoenen

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

Fit

“Normaal gesproken zijn Salomon trailschoenen altijd aan de smalle kant. Maar dat ervaar ik niet met de Sense Ride 5. In de voorvoet is meer dan genoeg ruimte. Dankzij het Quicklace vetersysteem kan ik de schoen makkelijk- en uittrekken en een persoonlijke pasvorm creëren. De hielkap is vrij flexibel, maar dat vind ik wel fijn. Daardoor kan het ook niet irriteren aan mijn achillespees. Het teengedeelte is voorzien van een bescherming tegen scherpe obstakels. De schoen voelt lichtgewicht aan je voeten en dat is heel positief.”

Salomon Sense Ride 5 Fit

Stride

“Het Energy Foam in de tussenzool heeft duidelijk een update gekregen ten opzichte van de voorganger. Het is wat zachter, maar zonder dat het heel “sponsachtig” wordt. Als haklander ervaar ik genoeg demping bij de landing, ook al is dit niet de meest dempende schoen van Salomon. Gek genoeg voelt het bijna alsof ik deze schoen al jaren in mijn collectie heb. De Sense Ride 5 voelt meteen vanaf de eerste kilometers heel natuurlijk aan en is echt een verlengde van mijn lichaam. Klimmen, dalen, scherpe bochten, eigenlijk kan je met deze trailschoen alle kanten op. Ik adviseer deze schoen aan beginnende en gevorderde traillopers die op zoek zijn naar een betrouwbare, lichte en veelzijdige trailschoen.”

Salomon Sense Ride 5 Stride

Grip

“De Contagrip-slijtzool heeft relatief veel platte noppen. Met dit noppenprofiel kon ik gerust ook op asfalt lopen, want het gaf mij een zacht en comfort gevoel. De Salomon Sense Ride 5 vind ik wat minder geschikt voor het lopen in blubber of winterse omstandigheden. Kies dan eerder voor de Salomon Speedcross, want dit model heeft grove noppen. De voorvoet voelt flexibel aan, waardoor ik gemakkelijk heuvelop en heuvelaf kan hardlopen. Kies deze schoen vooral als je voornamelijk gaat trailrunnen over het strand, duinen en bossen.”

Salomon Sense Ride 5 Grip

De Salomon trailschoenencollectie

Wat je outdoor avontuur ook is, Salomon heeft altijd een geschikte trailschoen voor jou. De Salomon Sense Ride 5 is het meest veelzijdige model binnen de trailcollectie. De Speedcross 6 is het iconische model dat populair is bij hardlopers die gaan hardlopen op technische trails en in uitdagende omstandigheden. Denk dan aan blubberpaden, steile afdalingen en winterse omstandigheden. Fans van marathon- en ultra-afstanden kunnen hun hart ophalen door het aantrekken van de Ultra Glide 2. Deze trailschoen is speciaal ontworpen voor lange afstanden op onverharde en niet al te technische paden. De snelheidsduivels op de trails kunnen het beste kiezen voor de Pulsar Trail/Pro. Dit model is snel en wendbaar dankzij Energy Surge foam en een Energy Blade TPU-plaat.

Eindsprint

De grootste verandering van de Salomon Sense Ride 5 zien we terug in de tussenzool. Het Energy Foam is responsief en comfortabel waardoor trailrunning nog meer een feestje wordt. De grote kracht van de Sense Ride 5 is zijn veelzijdige karakter. Welke afstand je ook gaat lopen, deze trailschoen kan je echt altijd aantrekken. Maak je niet druk om de grip, want de slijtzool met platte noppen biedt grip op zowel natte als mulle ondergronden. De Salomon Sense Ride 5 is wat minder geschikt voor hardlopers met een hele brede voet.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Salomon Sense Ride 5 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.