Skip to main content
adidas Boston 12 hardloopschoenen
adidas Adizero Boston 12

Productreview

adias Adizero Boston 12 – perfect voor trainingen én wedstrijden?

Stap in de nieuwste adidas Adizero Boston 12 en krijg meteen dat gevoel van de wedstrijddag. Door een compleet vernieuwd bovenwerk en tussenzool is de Boston 12 een stuk lichter en soepeler, waardoor je sneller kan lopen. Deze allround hardloopschoen met carbon kan je gebruiken voor trainingen en wedstrijden. Voor welke uitdaging trek jij hem aan?

Shop damesShop heren
adidas Adizero Boston 12

3redenen waarom de adidas Adizero Boston 12 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een hardloopschoen voor tempotrainingen en intervallen

Met de Adizero Boston 12 krijg jij het wedstrijdgevoel tijdens jouw trainingen. Innovaties vanuit de snelste racingschoen (de Adios Pro 3) zijn toegepast in deze hardloopschoen voor tempo- en intervaltrainingen. Zo heeft hij LightstrikePRO foam en EnergyRods 2.0 verrijkt met carbon. Ervaar een zachte landing en een explosieve afzet.

Opsomming 2

Je wil een stabiele wedstrijdschoen

Niet elke hardloper heeft profijt van een carbonschoen met superfoam. Door het gebruik van zeer veerkrachtig foammateriaal zijn sommige carbonschoenen wat minder stabiel. De Boston 12 is dan de ideale oplossing, want deze snelle schoen heeft een stevige laag Lightstrike 2.0 aan de onderkant en een bovenste laag van LightstrikePRO. Daardoor krijg je een uitgebalanceerde demping die voor een grote groep hardlopers geschikt is.

Opsomming 3

Je zoekt een budgetvriendelijke carbonschoen

De meeste carbonschoenen zijn wat duurder dan allround hardloopschoenen. Voor sommige hardlopers is de prijs een obstakel bij het aanschaffen van een carbonschoen. De Adizero Boston is relatief wat goedkoper dan andere carbonschoenen en is bovendien zeer duurzaam en veelzijdig te gebruiken. Trainingen, wedstrijden, tempo duurlopen, niks is te gek voor de Boston 12.

adidas Adizero Boston 12
adidas Adizero Boston 12
adidas Adizero Boston 12
“Yes! De Adizero Boston 12 is compleet vernieuwd en voelt daardoor veel lichter en soepeler aan dan zijn voorganger. Gebruik deze voor je snelle trainingen en wedstrijden.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…?

De Boston 12 is de ideale hardloopschoen om naast de adidas Adizero Adios Pro 3 te gebruiken. Door het toepassen van een schoenrotatie houd jij je voeten fris en kan je mogelijk blessures voorkomen. Zet de Boston 12 in voor je tempotrainingen en intervallen. Dankzij de LightstrikePRO in de tussenzool ervaar je het echte wedstrijdgevoel. Wil jij een persoonlijk record neerzetten tijdens een wedstrijd? Kies dan voor de adidas Adizero Adios Pro 3.

De adidas Adizero Boston 12 in detail

adidas Adizero Boston 12 allround hardloopschoenen
Lichtgewicht mesh-bovenwerk

gemaakt van gerecyclede materialen.

Lightstrike 2.0 en LightstrikePRO

in de tussenzool voor een hoge energieteruggave.

Gerecyclede EnergyRods 2.0 systeem

Waarbij de carbonbuisjes zorgen voor een voorwaartse propulsie.

Continental rubber slijtzool

Voor grip tijdens alle weersomstandigheden.

Evolutie van de adidas Adizero Boston

De adidas Adizero Boston is een begrip in de hardloopwereld. Jarenlang was dit een van de populairste wedstrijdschoenen. Dat kwam door zijn lichte gewicht, aangename demping en perfecte grip dankzij Continental rubber. De Boston 9 had nog een Boost tussenzool, maar in 2021 onderging dit model een ware metamorfose. Het model kreeg een dikkere tussenzool met carbon waardoor de Boston breder inzetbaar werd. Je kan deze hardloopschoen nu gebruiken tijdens trainingen en wedstrijden. De ontwikkeling van de Boston gaat gestaag verder met een compleet vernieuwd bovenwerk en tussenzool. De Boston 12 is lichter, sneller en reactiever dan ooit.

3kenmerken van de adidas Adizero Boston 12

Opsomming1

Extreem lichtgewicht bovenwerk

Het is adidas gelukt om de Boston nog lichter te maken dan zijn voorganger. Dit is mede te danken aan het lichtgewicht mesh bovenwerk. Deze voelt nu aan als een echte wedstrijdschoen zoals de Adios Pro 3. De hielkap van de Pro 3 zien we nu ook terug in de Boston 12. Daardoor krijg je een goede lockdown waardoor je voet niet zal schuiven in de schoen. Rond de middenvoet en voorvoet zijn meer perforaties gemaakt zodat je voeten goed kunnen ademen, ook bij warme omstandigheden.

Opsomming 2

Lightstrike 2.0 en LightstrikePRO in de tussenzool

De Boston 12 heeft een compleet vernieuwde tussenzool. De onderste laag bestaat nu uit Lightstrike 2.0, wat opmerkelijk zachter is dan het Lightstrike wat we zagen in de Boston 11. De bovenste laag is het allerlichtste en meest responsieve foam van adidas, namelijk LightstrikePRO. Daardoor krijg je niet alleen een hoge energieteruggave, maar ook een stabiele loopervaring. Tussen de twee dempende lagen liggen EnergyRods 2.0. Dit zijn carbonbuisjes die parallel lopen met jouw middenvoetbeentjes. Dit zorgt voor een explosieve afzet naar de voorvoet.

Opsomming 3

Continental rubberen slijtzool

Een Continental rubberen slijtzool biedt een superieure grip in alle weersomstandigheden en op alle ondergronden. We kennen Continental natuurlijk van auto- en fietsbanden en dit type rubber staat bekend om zijn zeer goede duurzaamheid. Daardoor kan je gerust tussen de 600 en 800 km lopen op deze schoen. Uiteraard is dit afhankelijk van jouw loopstijl en hoe je de schoen gebruikt.

De adidas Adizero Boston 12 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Buff

Daan Glorie

Productexpert

Kenmerken adidas Adizero Boston 12

Offset
6.5 mm
Gewicht heren
Ca. 267 gram
Gewicht dames
Ca. 227 gram
Schoentype
Neutraal

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

Fit

“In eerste instantie moest ik de veters rondom de middenvoet wat losser maken, omdat de schoen anders te strak zit. Als je een smalle voet hebt, dan zal je deze Boston 12 zeker waarderen. De schoenlip is extreem dun en omhelst mijn voeten. De hielkap voelt vergelijkbaar aan met de adidas Adizero Adios Pro 3. Deze Boston 12 heeft ook een “hielflapje” waardoor je de schoen snel kan aan- en uittrekken. Het mesh bovenwerk heeft veel ademend vermogen waardoor je in de zomer geen last zal hebben van zweten of warme voeten. De Boston 12 voelt echt aan als een wedstrijdschoen. Ik krijg zin om te gaan racen!”

adidas Boston 12 fit

Stride

“Wauw wat een lekkere schoen is dit! De Boston 11 was niet bepaald mijn favoriet. Ik vond hem relatief stijf en niet prettig voor tempolopen. De Adizero Boston 12 daarentegen is veel lichter, soepeler en bovendien sneller geworden. Dit voel ik eigenlijk aan alles. Er is meer LightstrikePRO in de voorvoet geplaatst, waardoor je vanaf de voorvoet enorm veel energie terugkrijgt. De onderste laag Lightstrike 2.0 is veel zachter geworden, waardoor ook de landing veel aangenamer is. Het is een goede keuze van adidas om de offset te veranderen van 8.5 naar 6.5mm. Hierdoor voel ik tijdens tempo’s echt dat het afwikkelen van de voet veel makkelijker gaat. De adidas Boston 12 is een ideale hardloopschoen voor baantrainingen, intervallen en wedstrijden tot en met de halve marathon.”

adidas Boston 12 Stride

Speed

“De Boston 12 voelt echt snel aan. Aan elk detail is gedacht om de schoen te verbeteren. De Continental slijtzool geeft veel grip op de voorvoet, wat ideaal is bij het lopen van snelle tempo’s. Als ik sneller ga lopen, land ik automatisch wat meer op de midden- en voorvoet. Hoe korter aan de grond, hoe efficiënter ik snelheid kan maken en behouden. Door extra veel LightstrikePRO in de voorvoet te plaatsen voel ik echt een extra push bij het afzetten, maar ook bij het lopen van korte intervallen zoals 200 en 400 meters. Ik zou deze schoen niet aanraden voor een haklander aangezien de lagere offset. Ik adviseer om de Boston 12 af te wisselen met de adidas Solarglide en Solarboost. Deze twee modellen zijn namelijk iets geschikter voor rustige trainingen.”

adidas Adizero Boston 12 speed

 De adidas Adizero collectie

De adidas Adizero collectie bevat hardloopschoenen gericht op snelheid. Zoek je een snelle trainingsschoen of de ultieme wedstrijdschoen? Met de Adios 7 en Boston 12 kan je tempotrainingen doen, maar krijg je het gevoel van de wedstrijddag. De kracht van de Boston 12 is zijn veelzijdigheid en comfortlevel als je lange afstanden gaat lopen. De Adios 7 leent zich het beste voor kortere afstanden zoals 5 en 10 km. Gebruik dit model ook voor korte, snelle intervallen of voor jouw baantrainingen. De Takumi Sen 9 is de wedstrijdschoen voor de 5 en 10 km met een LightstrikePRO tussenzool en EnergyRods verrijkt met carbon. Loop jij binnenkort een halve of hele marathon? Kies dan voor de adidas Adizero Adios Pro 3. Deze wedstrijdschoen heeft een maximale hoeveelheid LightstrikePRO demping waardoor je snel en comfortabel lange afstanden loopt.

Eindsprint

Met de updates van de Boston 12 zet adidas een grote stap. Door de verandering naar Lightstrike 2.0, de verlaagde offset van 8.5 mm naar 6.5 mm en het vernieuwde bovenwerk voelt de Boston nu veel meer aan als een echte wedstrijdschoen. Lichtgewicht voor tempotrainingen, maar ook snel genoeg als je een wedstrijd wil gaan lopen. Door de Continental slijtzool ben jij waarschijnlijk eerder versleten dan deze schoenen. De Boston 12 is minder geschikt voor dagelijkse, rustige trainingen. Kies dan eerder voor de adidas Solarglide of adidas Adistar.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de adidas Adizero Boston 12 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.