Skip to main content
HOKA Stinson ATR 7 trailschoen
HOKA Stinson ATR 7

Productreview

Hoka Stinson 7: Maximale demping en stabiliteit op alle terreinen

We kennen Hoka van de hardloopschoenen met een dikke zool en een rocker en de Stinson is daar zeker geen uitzondering op. De zevende versie van deze veelzijdige schoen is zelfs nog dikker dan zijn voorganger. Ben jij op zoek naar een schoen waarmee je alle kanten op kunt? Lees dan snel verder!

Shop damesmodelShop herenmodel
Top tien beste trailschoenen 2023

3redenen waarom de HOKA Stinson ATR 7 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een schoen voor alle terreinen

De slijtzool van de Hoka Stinson 7 is zo ontwikkeld dat je er verschillende ondergronden mee kunt overwinnen. Zowel op de weg, op de trails en op gravel heb je voldoende grip. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld maar één paar schoenen mee wilt nemen op vakantie of als je vaak een stuk over de weg moet lopen voordat je bij je favoriete trail aankomt.

Opsomming 2

Demping is voor jou heel belangrijk

De tussenzool van de Stinson 7 is erg dik en geeft daarmee ook zeer veel demping. Daarbij is het materiaal ook nog zachter dan van de Stinson 6. Als je van het gevoel houdt van op kussens te lopen dan past de Stinson goed bij jou, maar als je ervan houdt om veel gevoel met de grond te hebben kun je beter verder kijken.

Opsomming 3

Je zoekt veel stabiliteit in een schoen

Ondanks de dikke en zachte zool blijft je voet in de Stinson 7 goed op zijn plaats. Omdat je een beetje tussen de zool staat met je voet kan die weinig kanten op en door de breedte van de zool heeft deze van zichzelf ook al een hoop stabiliteit.

New Balance Trail More v3 dames trailschoenen
Top tien trailschoenen
Top tien trailschoenen
“Ondanks de dikke en zachte zool blijft je voet in de Stinson 7 goed op zijn plaats.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat..

Meer dan 97% van de HOKA schoenen worden gemaakt met minstens één soort materiaal dat gerecycled of hernieuwbaar is of afkomstig van een natuurlijke bron.

De HOKA Stinson ATR 7 in detail

HOKA Stinson ATR 7
Engineered Jacquard Mesh

van gerecycled polyester.

CMEVA tussenzool

Lichter, zachter en responsiever.

H-Frame technologie

Voor extra stabiliteit.

Durabrasion rubber

Slijtvast en veel grip.

4kenmerken van de HOKA Stinson ATR 7

Opsomming1

Meer demping

De Stinson 7 heeft met zijn 42 millimeter voor het herenmodel een dikkere zool dan de Stinson 6. Bovendien heeft het CMEVA-materiaal in de tussenzool nu een nog zachtere samenstelling. Op het gebied van trailschoenen is dit echt de meest dempende schoen die er is op dit moment.

Opsomming 2

Meer stabiliteit

In de Stinson 7 zit je met je hiel nog wat meer tussen de tussenzool. Hoka noemt dit het Active Foot Frame. Je kunt dit vergelijken met het kuipstoeltje in een raceauto die ervoor zorgt dat je aan alle kanten wordt ondersteund. In de tussenzool is ook het H-Frame van Hoka verwerkt. Deze versteviging in de vorm van de letter H werkt samen met de tussenzool voor nog meer stabiliteit.

Opsomming 3

Meer grip

De slijtzool van de Stinson 7 heeft wat meer kleine en scherpere nopjes. Dit zorgt voor meer grip op onverhard terrein, maar door de dikte van de zool heb je hier geen last van als je gewoon op de weg loopt. De slijtzool is gemaakt van slijtvast Durabrasion rubber, dus kun je er ook lekker lang mee vooruit.

Opsomming 4

Verstevigd bovenwerk

Het bovenwerk  van engineered jacquard mesh is ook steviger geworden. Van de binnenkant is het bovenwerk ook extra verstevigd. Het mesh en de veters zijn gemaakt van gerecycled polyester. De tong zit ook vast aan de zijkanten van de schoen zodat deze niet kan gaan schuiven en bij de hak loopt de schoen verder door zodat je deze makkelijk aan kunt trekken.

De HOKA Stinson ATR 7 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Menno Munster heeft de HOKA Stinson ATR 7 voor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Kenmerken HOKA Stinson ATR 7

Offset
5 mm
Gewicht heren
Ca. 365 gram
Gewicht dames
Ca. 305 gram
Schoentype
Neutraal
Artikelgroep
Trailschoenen

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

Hoka Sky Everyday Family

Naast de Stinson bestaat de allroundtrailschoenencollectie van Hoka nog uit 4 andere modellen. De Challenger 7 is ook geschikt voor weg en trail maar heeft een wat dunnere zool. De Speedgoat 5 is echt gemaakt voor de trails en heeft een wat grover profiel. De Mafate Speed 4 is wat responsiever dan de Speedgoat en als je van wat meer grondgevoel houdt dan is er de Torrent 3.

Eindsprint

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de HOKA Stinson ATR 7 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.