Skip to main content
New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2
New Balance FuelCell SuperComp Trainer

Productreview

New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2

Met de nieuwste FuelCell SuperComp Trainer v2 profiteer je van carbon tijdens trainingen en wedstrijden. Deze wedstrijdschoen is nu lichter en stabieler dan ooit. Als je deze snelle schoen aantrekt, krijg je gewoon zin om harder en sneller te lopen. Te mooi om waar te zijn? Lees er alles over in onze review.

Shop damesmodelShop herenmodel
New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2

3redenen waarom de New Balance FuelCell SuperComp Trainer geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een wedstrijdschoen voor de halve en hele marathon

De New Balance SuperComp Trainer v2 is wedstrijdschoen met maximale demping en comfort. Dit maakt de schoen uitermate geschikt voor de halve en hele marathon. Het FuelCell Foam voelt heel bouncy aan terwijl de carbonplaat zorgt voor stabiliteit en een voorwaartse afzet. De vorige versie van de Trainer had een “illegale zooldikte” maar dat is nu aangepast waardoor ook wedstrijdlopers met een licentie op deze schoen mogen racen.

Opsomming 2

Je wilt een carbonschoen voor lange duurlopen

Ten opzichte van de FuelCell SuperComp Elite v3 heeft de Trainer v2 wat meer rubber op de slijtzool. Maak je niet druk dat je deze schoen maar 1 marathon kunt dragen. Ga er gerust ook op trainen. De Supercomp Trainer v2 heeft veel energieteruggave en vangt wat trillingen op van de spieren tijdens het hardlopen. Daardoor zal je sneller herstellen na een intensieve, lange duurloop. Dat is ook een van de redenen waarom carbonschoenen populair zijn; je kan meer en intensiever trainen en tegelijkertijd beter herstellen.

Opsomming 3

Je bent een midden- tot voorvoetloper

De offset van de Trainer v2 is gewijzigd van 8 mm naar 6 mm. Daardoor is deze wedstrijdschoen wat meer geschikt voor een midden- tot voorvoetloper. Echte haklanders kunnen op deze racer wat minder stabiliteit ervaren. De ronding van de zool en de carbonplaat zorgen voor een prettige middenvoetlanding en helpen bij het afzetten naar de voorvoet.

New Balance SuperComp Trainer
New Balance FC SC Trainer v2
New Balance FuelCell Supercomp Trainer
“Wauw, zodra ik ga lopen stuiter ik met veel energie naar voren. De SuperComp Trainer v2 is erg bouncy, zacht en geeft veel energie terug bij elke stap die ik zet.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

Het FuelCell dempingsmateriaal in de SuperComp Trainer v2 is sinds 2019 op de markt. Als eerste zagen we deze innovatie in de New Balance FuelCell Propel. Later werd deze energierijke demping ook gebruikt in de wedstrijdschoenen van New Balance. FuelCell is gemaakt van een mix met stikstof geïnjecteerd TPU en EVA. Deze combinatie zorgt voor een lichtgewicht en duurzaam dempingssysteem dat bestand is tegen hoge impactkrachten.

De New Balance FuelCell SuperComp Trainer in detail

New Balance FuelCell Supercomp Trainer v2
Engineered Mesh bovenwerk

voor een stevige pasvorm met behoorlijk veel ventilatie.

FuelCell tussenzool

is geüpdatet en voelt nu lichter en responsiever aan.

Energy Arc vormgeving

van de carbonplaat waardoor je veel energieteruggave krijgt tijdens het hardlopen.

Rubberen slijtzool

met strategisch geplaatst rubber voor een goede duurzaamheid.

Moet ik kiezen voor de SC Trainer v2 of SC Elite V3?

De SuperComp Trainer v2 heeft relatief wat meer slijtzool en demping waardoor je ook op deze schoen kunt trainen. Wij adviseren om de SuperComp Elite V3 echt te bewaren voor jouw wedstrijddag, want anders zal deze schoen relatief snel slijten. Ben jij liefhebber van maximale demping en kan de zool niet dik genoeg? Kies dan voor de Trainer v2. Loop je het liefste op een lichtere en responsievere wedstrijdschoen? Dan is de SuperComp Elite v3 de beste keuze.

3kenmerken van de New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2

Opsomming1

Engineered Mesh bovenwerk

Het Engineered Mesh bovenwerk is lichtgewicht en geeft een pasvorm met veel ondersteuning. De hielkap is intern verstevigd en is van de kuit af gevormd zodat deze de natuurlijke vorm van het enkel gewricht aanneemt. Rondom het New Balance logo zit de schoen wat strakker voor een goede lockdown. Over de gehele schoen zien we veel perforaties voor een optimaal ademend vermogen in alle omstandigheden.

Opsomming 2

FuelCell tussenzool is lichter en responsiever

De FuelCell tussenzool heeft een update gekregen en is daardoor lichter en responsiever dan zijn voorganger. Het FuelCell Foam is 33% lichter, maar biedt wel dezelfde stevigheid als het FuelCell dempingsmateriaal wat voorheen werd gebruikt. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een gewichtsbesparing van 28 gram ten opzichte van de SuperComp Trainer v1.

Opsomming 3

Carbonplaat met Energy Arc vormgeving

In De SuperCompTrainer v2 wordt gebruik gemaakt van het Energy Arc systeem. Een in twee richtingen vervormde carbonplaat, die rust tussen twee lagen high energy return foam. In de onderste laag is een grote uitsparing te zien, die het in- en weer terugveren van de plaat mogelijk maakt. Dit is de optimale combinatie tussen een zachte demping en maximale energieteruggave.

Advies voor New Balance schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Wij adviseren de FuelCell SuperComp Trainer v2 voor jouw rustige trainingen, lange afstanden en wedstrijden. De New Balance Fresh Foam X 880v13 is een ideale allrounder waarmee je rustige en snelle trainingsruns kunt doen. Zoek jij een schoen voor intervallen en snelle duurlopen? Dan moet je zeker de New Balance FuelCell Rebel v3 overwegen, omdat dit model lichtgewicht en responsief is. Of ben jij van plan om binnenkort een persoonlijk record te lopen op de halve of hele marathon? Ga dan voor de SuperComp Elite v3 of de SuperComp Trainer v2. En tot slot is de FuelCell SuperComp Pacer v1 speciaal ontworpen voor 5 en 10km wedstrijden, want dit model heeft een carbonplaat en is bovendien super licht in gewicht.

De New Balance FuelCell SuperComp Trainer in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Daan Glorie heeft de New Balance FuelCell SuperComp Trainervoor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Kenmerken New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2

Offset
10 mm
Gewicht heren
Ca. 270 gram
Gewicht dames
Ca. 270 gram
Schoentype
Neutraal
Artikelgroep
Wedstrijdschoenen

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

Fit

“Het bovenwerk is zeer comfortabel. Dit voelt als een wedstrijdschoen, want hij is extreem licht en zeer ademend. De dunne schoenlip omhelst mijn voeten en zit heerlijk om mijn wreef. Daardoor ervaar ik een goede lockdown met weinig kans op schuiven in de schoen. De hielkap is intern verstevigd en van de kuit af gevormd zodat deze geen irritatie geeft op mijn achillespees. Ik heb een vrij standaardbreedte voet en dan zit dit model wel heel goed, maar voor een brede voet vind ik hem minder geschikt. Hij valt trouwens “true to size” dus bestel dezelfde maat hardloopschoen als de maat die je normaal zou bestellen.”

New Balance FuelCell SuperComp fit

Stride

“Wauw zodra ik ga lopen stuiter ik met veel energie naar voren. De SuperComp Trainer v2 is erg bouncy, zacht en geeft veel energie terug bij elke stap die ik zet. Aandachtspunt is wel de stabiliteit. Ik zou deze schoen niet aanraden voor een loper die licht overproneert, want die zal te weinig ondersteuning ervaren. De slijtzool is wel breder gemaakt ten opzichte van zijn voorganger waardoor ik hem wel stabieler vind dan zijn voorganger. Ik vond het echt een leuke hardloopschoen om te testen, want deze schoen voelt heel innovatief en geeft echt een andere hardloopervaring.”

New Balance FuelCell SuperComp stride

Use and compare

Voor welke trainingen zou ik deze schoen gebruiken? Eigenlijk is de FuelCell SuperComp Trainer v2 een hele veelzijdige hardloopschoen. Ik zou hem gebruiken voor lange duurlopen vanwege zijn demping, maar hij is ook geschikt voor een snelle marathon dankzij de carbonplaat en het superfoam. Door zijn maximale demping is deze snelle schoen minder geschikt voor de wat zwaardere of beginnende loper. Met welke hardloopschoen kan je de SC Trainer v2 vergelijken? Hij valt in de categorie carbonschoenen voor dagelijkse runs en wedstrijden samen met de ASICS Superblast en adidas Adizero Prime X.”

New Balance FuelCell SuperComp Demping

De New Balance FuelCell schoenencollectie

De FuelCell familie bestaat uit snelle hardloopschoenen van het merk New Balance. Wat je doel ook is, er is altijd een geschikte tempo- of wedstrijdschoen voor jou. De New Balance Rebel heeft als enige geen carbonplaat, maar wel een volledige FuelCell tussenzool waardoor de schoen heel energiek aanvoelt. Gebruik de Rebel voor jouw temporuns, maar draag hem gerust ook voor een rustige duurloop. De SuperComp Pacer V1 is de ideale 5 en 10 km racer terwijl de SC Elite en SC Trainer de lange afstandsmonsters zijn. Alle New Balance schoenen met een carbonplaat worden trouwens SuperComp genoemd.

Eindsprint

De FuelCell SuperComp Trainer v2 is vergelijkbaar met de adidas Prime X en de ASICS Superblast. Dit zijn ook hardloopschoenen voor wedstrijden en trainingen met een maximale demping en snel tintje. De SuperComp Trainer v2 is niet geschikt voor beginners of hardloper met een wat bredere voet.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de New Balance FuelCell SuperComp Trainer dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.