Skip to main content
Nike ZoomX Ultrafly Trail
Nike ZoomX Ultrafly Trail schoen

Productreview

Nike ZoomX Ultrafly Trail; de carbon superschoen voor de trails

Houd je van snelheid? Houd je ook van trails? Wil je die twee zaken graag met elkaar combineren? Dan is de Nike ZoomX Ultrafly Trail er voor jou. De Ultrafly is Nike’s gloednieuwe schoen voor trailwedstrijden en maakt gebruik van de technologieën die je ook terugvindt in hun wedstrijdschoenen voor de weg. Nieuwsgierig of deze snelle trailschoen ook iets is voor jou? Lees dan gauw verder.

Shop damesmodelShop herenmodel
Nike ZoomX Ultrafly Trail hardloopschoenen

3redenen waarom de Nike ZoomX Ultrafly Trail geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt de carbonsensatie van de weg ook op de trails

Dankzij de ZoomX tussenzool en de carbon Flyplate is de Ultrafly een unieke trailschoen die puur gericht is op racen.

Opsomming 2

Je loopt over snelle trails

De zool van de Ultrafly bestaat uit kleine nopjes die redelijk ver uit elkaar staan. Dit houdt het gewicht laag, maar maakt de schoen minder geschikt voor hele natte of technisch uitdagende trails.

Opsomming 3

Je zoekt een lichtgewicht trailschoen

Niet alleen in de tussenzool en de slijtzool zijn van lichtgewicht materiaal maar ook het bovenwerk van de Ultrafly is super licht. Daarmee blijft de schoen onder de 300 gram, wat zeer laag is voor een trailschoen.

Wist je dat?

Nienke Brinkman, de Europese kampioen op de marathon en vorig jaar tweede in de Golden Trail World Series, ook erg enthousiast is over de Ultralfy? Zij geeft aan dat het voor haar heel belangrijk is om een trailschoen te hebben die snel aanvoelt en haar veel vertrouwen geeft op verschillende ondergronden tijdens wedstrijden. De combinatie van het Zoom-X Foam, de Flyplate en de Virbram slijtzool maken het voor haar de perfecte schoen voor de snellere parcoursen.

Nike ZoomX Ultrafly Trail schoenen
Nike ZoomX Ultrafly Trail schoenen
Nike ZoomX Ultrafly Trail schoenen
“De Nike Ultrafly komt het beste tot zijn recht op hardere paden waar je snelheid wat hoger ligt.”

Menno Munster – Productexpert

De Nike ZoomX Ultrafly Trail in detail

Nike ZoomX Ultrafly Trail
Vaporweave bovenwerk
ZoomX tussenzool
Flyplate
Vibram slijtzool

3kenmerken van de Nike ZoomX Ultrafly Trail

Opsomming1

Vaporweave bovenwerk

Dit is het bovenwerkmateriaal dat we kennen van de eerste Nike Vaporfly Next%. Het is stevig en superlichtgewicht. Bovendien is het bovenwerk extra verstevigd bij de kraag en de midvoet voor een goede omsluiting en een comfortabel gevoel.

Opsomming 2

ZoomX tussenzool

Dit superfoam kennen we ook van de Nike wedstrijdschoenen voor op de weg en stond aan de basis van de carbonrevolutie. Het materiaal geeft veel demping, maar geeft daarnaast ook zeer veel energie terug. Om het materiaal te beschermen tegen de omgeving zit er aan de buitenkant een stevigere laag. De Ultrafly is de eerste trailschoen van Nike met een carbonplaat in de zool. De plaat geeft stevigheid aan het zachte ZoomX materiaal en zorgt voor extra voortstuwing tijdens de afzet.

Opsomming 3

Vibram slijtzool

Voor het eerst heeft Nike samengewerkt met het merk Vibram voor de slijtzool van hun trailschoenen. Het Litebase design zorgt in combinatie met het Megagrip rubber voor de extra grip die lopers nodig hebben op de trails.

De Nike ZoomX Ultrafly Trail in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Menno Munster heeft de Nike ZoomX Ultrafly Trail voor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Kenmerken Nike ZoomX Ultrafly Trail

Offset
8,5 mm
Gewicht heren
Ca. 300 gram
Gewicht dames
Ca. 249 gram
Schoentype
Neutraal
Artikelgroep
Trailschoenen

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

Fit

“De Ultrafly voelt meteen heel comfortabel bij het aantrekken. Ik kende het Vaporweave materiaal al uit mijn oude Vaporfly’s maar het voelt toch iets anders in deze schoen. Er zit namelijk een extra laagje onder. Dit zorgt ervoor dat het materiaal minder plooit en je voet beter wordt beschermt. De tong is dun maar comfortabel en de veters zijn de juiste lengte. Rondom de midvoet sluit het bovenwerk strak aan. De hielkap is minder stevig dan wat ik van een trailschoen gewend ben, maar dat hindert mij niet tijdens het lopen. De pasvorm in de voorvoet is aan de brede kant waardoor ik deze wat meer moet aansnoeren dan normaal. Dit geeft geen problemen op de gemakkelijke trail die ik er op loop, maar op meer uitdagende trails is een schoen met een steviger bovenwerk zoals de Nike Zoom Wildhorse misschien fijner.”

Nike ZoomX Vaporfly Trail fit

Stride

“De tussenzool voelt echt ontzettend bouncy. Dit is het gevoel van het ZoomX materiaal dat ik herken uit de Vaporfly. Bij de afzet voel ik ook dat de carbonplaat zorgt voor wat extra voortstuwing. Toen ik de schoen voor het eerst zag was ik wel een beetje bang voor de stabiliteit, maar tijdens het lopen ben ik positief verrast. Door de breedte van de zool wordt mijn enkel goed in het spoor gehouden en merk ik dat ik niet extra voorzichtig hoef te doen.”

Nike ZoomX Ultrafly Trail Stride

Grip

“De noppen onder de Ultrafly zijn niet heel hoog. Dit houdt het gewicht lekker laag en door het profiel heb je wel voldoende grip op lichte trails. Van een witte trailschoen had ik ook niet verwacht dat er hele diepe noppen geschikt voor diepe modder op zaten. De Ultrafly komt ook het beste tot zijn recht op hardere paden waar je snelheid wat hoger ligt.”

Nike ZoomX Ultrafly Trail Grip

De Nike trailcollectie

Nike heeft een zeer uitgebreide collectie aan trailschoenen om verschillende soorten trailrunners te kunnen voorzien van de juiste schoenen. De Pegasus Trail is een schoen die goed voor road-to-trail gebruikt kan worden. De Kiger is een lichte en directe schoen voor de wat kortere trails en de Zegama en de Wildhorse zijn juist meer voor de lange afstanden, waarbij de Zegama ook gebruikt maakt van ZoomX materiaal.

Eindsprint

De Nike ZoomX Ultrafly Trail is een unieke trailschoen. Nike is er in geslaagd een trailschoen te maken die puur op snelheid is gericht. Net als met de wedstrijdschoenen op de weg is het niet de meest duurzame optie door het dunne rubber en superlichte bovenwerk, maar dat is ook niet waar het om gaat met een wedstrijdschoen. Het is geen trailschoen voor hele ruige omstandigheden, met de Ultrafly vlieg je over de lichtere trails.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de ZoomX Ultrafly Trail dan in de webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.